Prima imagine a conceptului Zagato creat in cinstea Alfa Romeo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.04.2010
Zagato a publicat astazi prima imagine a conceptului TZ3 Corsa, creat pentru centenarul constructorului italian Alfa Romeo. Prototipul va fi dezvaluit in cadrul Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Italienii de la Zagato au publicat astazi prima imagine oficiala a conceptului pe care il vor expune in cadrul editiei de anul acesta a Concursului de Eleganta Villa d'Este. Prototipul, dedicat celor de la Alfa Romeo, a fost creat pentru a aniversa centenarul brandului italian si face parte din seria celor trei concepte promise de constructorul din peninsula fanilor sai.

Asadar, dupa creatiile Pininfarina si Bertone, prezentate in martie la Geneva, Alfa se va bucura de un nou concept futurist, botezat TZ3 Corsa si desavarsit de cei de la Zagato. Prima imagine a prototipului final tradeaza un coupe sportiv, ce ar urma sa se inspire din actualul 8C Competizione, de la care ar putea de altfel imprumuta si motorul V8.

Potrivit primelor declaratii ale oficialilor Zagato, conceptul "nu este un exercitiu de design ci un omagiu adus colaborarii dintre cele doua parti, vreme de mai bine de 90 de ani. Prototipul va dispune de un sasiu tubular din fibra de carbon, de o strucura tubulara si o caroserie din aluminiu."

Se pare ca viitoarea creatie Zagato a atras deja atentia colectionarilor, un misterios pilot german retras din activitate reusind sa achizitioneze primul si singurul exemplar TZ3 Corsa.

via | autocar

Comentarii (2)

  • Zagato, un stil unic.
    "You see that car? Is it different from all the others? Then it's a Zagato."
    Elio Zagato.
    2 0
  • Alfa SZ s-ar vinde si azi cu succes ca design desi are peste 20 de ani.
    Era un model Zagato...

    Asta e directia pentru Alfa, nu fata Giulietta sau cum se mai cheama inlocuitorul lui 147. Stiu ca e mai ieftin de facut la Centro Stile... dar s-ar putea sa investita sa faca diferenta de care Alfa are nevoie.

    Ce paradox.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru