Prima imagine cu noul Toyota Avensis

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 31.08.2008
Toyota va prezenta la Salonul Auto de la Paris noul sedan Avensis, care va veni cu un nou look.

Toyota anunta o participare iesita din comun la Salonul Auto de la Paris. Primul producator auto din lume va aduce trei noutati de top la evenimentul parizian. Este vorba de noile modele iQ si Urban Cruise si vedeta standului japonez: noua Toyota Avensis.

Constructorul japonez a pregatit o noua generatie a modelului sau de segment D, care sa bata tot ceea ce a creat Toyota pana acum in aceasta clasa din punct de vedere estetic. Designul noului model se anunta a fi unul revolutionar.

Blocurile optice frontale se vor transforma in parti ceva mai dinamice, grila va fi alungita, proiectoarele de ceata se vor integra si ele in designul frontal iar linia profilului va imprima sportivitate printr-un arc format de linia geamurilor laterale.

Toyota inca nu a dezvaluit daca noua generatie a modelului va fi disponibila si in alte versiuni de caroserie, acest lucru si alte detalii vor fi oferite publicului abia la deschiderea Salonului Auto de la Paris.

In schimb, producatorul nipon ne-a oferit o prima imagine oficiala cu noul model privit din spate.

Observam o diferenta de atitudine si stil al noului sedan Toyota. In mare, linia de design pare mult mai fluida, pragurile laterale sunt mai pronuntate, iar unghiurile partii din spate sunt mult mai clare si mai agresive. Nu trebuie sa uitam noul format al stopurilor si bara mult mai proeminenta.

Este evident ca la capitolul design s-a insistat extrem de mult, noul Avensis promitand un look reusit si mai sportiv. Despre motorizari nu avem inca date oficiale, dar cel mai probabil, niponii vor pastra configuratia de motoare existenta in prezent.

Pretul noului Toyota Avensis va fi anuntat abia in luna octombrie la Paris. Noul model va fi produs la fabrica Toyota din Burnaston, Marea Britanie si va fi lansat pe piata in ianuarie 2009.

Via | MotorAuthority  

Comentarii (26)

  • tutankamun
    avensis
    arata mult mai bine - in sfarsit au facut o masina frumoasa, acum sa speram ca va ramane si o masina buna!
    0 0
  • ???
    Adica modelul actual nu arata bine?
    0 0
  • marius
    mai degraba as alege noul Passat in locul unui Avensis actual ... doar pentru design
    0 0
  • Superba masina, de fiabilitate nu mai spun.
    0 0
  • razvan
    iar o sa coste 25mii euro o masina fara personalitate, simpla, cu un singur avantaj: toyota lider mondial..nu merita, pe acelasi segment regasim mazda6, ford mondeo, honda accord..si passat bineinteles, toate net superioare. mazda 6 si accord sunt in top
    0 0
  • aduce cu gama is de la lexus
    ...
    0 0
  • aduce cu noul mondeo
    0 0
  • mitica
    toyota
    nu par unele forme "imprumutate"?
    0 0
  • Ovidiu
    Super Belea
    Eu personal am modelul actual de Avensis si e mult peste restul modelelor din segmentul ei, degeaba vorbesc multi toate prostiile, pentru ca habar nu au si nu au avut o masina de genu asta pe mana lor. Oricum japonezii sunt tari, si astept modelul nou de avensis poate ma lipesc si eu . Spor la treburi :D
    0 0
  • URAGANU
    Doamneee
    Ce masini frumoase si bune pot face japonezii...

    Mult succes.
    0 0
  • si la ce anume ii este net superior passatul lui avensis? la fiabilitate in nici un caz...
    0 0
  • Vorbe goale
    Auziti numai cum suna"Primul producator auto din lume" chiar credeti, cei care ati scris mai sus ca niponii risca vreodata sa isi piarda fiabiliattea pentru care sunt recunoscuti?NICIODATA, poate nu sunt cei mai reusiti la design exterior dar masiniile lor sunt din ce in ce mai rar de vazut in service-uri asta va spun in cunostinta de cauza...Am un service in Buc.
    0 0
  • babanu baneasa
    Toyota
    zici ca ai un service ? si nu prea vezi masini pe la tine ? - hmmm, pai ai o m,are problema: PRETURILEEEEE MAAAAAARI !- credeai ca lumea nu vorbeste ? ca nu se aude ?
    0 0
  • Daca ati ajuns sa comparati un amarat de VW cu o Toyota inseamna ca aveti o mare problema.
    0 0
  • andrei
    Toyota
    toyota ...kiar dak nu este o marca premium(se ocupa lexus de asta) este mult peste VW si alte marci premium europene(deci Vw nu e aici), cel putin la calitate, fiabilitate. voi cei care comentati fara rost , cred k nu ati mers/avut vreo data o toyota, sau alta masina nipona gen mazda/mitzubisi/honda. da ..si mie imi pare ca seamana putin linia laterala cu cea de la lancer, dar ce sa'i faci , masinile seamana din ce in ce mai mult, si kiar dak va costa peste 20000 ,eu zic ca isi merita banii, sau .. faceti cum vreti , mergeti si dati 20000 pe o laguna
    0 0
  • the_eel
    masina frumoasa ?!?
    Daca asta e masina frumoasa, eu sunt Michael Jackson .... :-))
    0 0
  • fiabilitate germana vs japoneza
    In lumea europeana a anului 2008 cea mai vanduta masina este VW Golf. Tinem cont ca Europa are un numar mare de masini (germane). Statele Unite se indreapta in mod constant spre "japoneze" care intr-adevar sunt mai fiabile si rezistente decat competitoarele lor europene. Un barometru demn de luat in seama este emisiunea "TopGear" de duminica seara unde adevaratii specialisti emit judecati de valoare asupra tuturor modelelor auto comercializate. Romania este un barometru european, multi au dorit crema germana a masinilor....nu e de mirare sa vezi VW, Skoda, Seat, Porche chiar si Opel in ultima vreme ca domina vanzarile in gama auto. Si Ford*ul....caci si el e produs in Germania.
    Autoturismele japoneze au fost intotdeauna un model auto cu stil. De obicei la diferitele lansari auto ma duc la un drive-test si am ramas impresionat de marcile japoneze. Chiar le-am alergat spre nedumerirea reprezentantilor auto ce erau desemnati sa mearga alaturi de mine. Sloganul Toyota este tradus in limba noastra astfel : "niciodata nu te saturi de Toyota ci Toyota scapa de tine" este emblematic ptr calitatea marcii care ajunge chiar si la varsta a 3-a a unui model sa faca fata cerintelor.
    Dau un mic sfat.....mergeti cu masinile, aveti la dispozitie masinile de drive-test si forjati-le in limita contractului. Chiar si cele 4x4 si vedeti diferentele.....succes !
    0 0
  • plotoagelor
    pasat...si mondeo net superioare???
    cred ca nu ati avut niciodata passat sau mondeo sa vedeti ce inseamna...
    passat am...abea astept sa termin leasingul sa-l vand...numai belele....cunoscatorii stiu cu edevarat ca masinile nemtesti..nu mai sunt ce au fost odata (in principal cele pt europa de est)
    0 0
  • ford mondeo/oglinda
    0 0
  • posesor toyota
    passat?
    mah da' talambi sunteti cu passatul vostru... condu intai o toyota, tine o toyota, n-o du prin service-uri, bucura-te de o toyota si apoi mananca kkt de passat-ul tau care, pana una alta es si mai scump cum cel putin 20-30% decat TOYOTA (la acelasi nivel de dotari)! deci posesori de TOYOTA, enjoy it!!!!! iar passat-istii ... mergeti la Porsche sa va faca service-ul, sa va ia banii aiurea...!
    0 0
  • noulavensis
    Asa cum ma asteptam noul avensis are acum o noua o imagine externa mai in ton cu cerintele pietii. Asa cum am mai spus germanii ar trebui sa se teama de succesul pe care il va avea pe piata romaneasca...
    0 0
  • muresan
    quality
    high quality comparati voi passtu toti tarani au passat i ca si dacia il vezi la colt de strada :))acord ok i mult mai sportiv dar dotari si siguranta ..... ca si Q7 DE LA AUDI CARE ARE 4 STELE LA SIGURANTA LA O MASINA INCEPAND DE 50 DE MII DE EURO MI SE PARE .... in rest o sa avem o surpriza mare pe 4 octormbrie la Paris
    0 0
  • toyota
    Mai copii,nu mai vorbiti de masinile germane.Am sa va dau exemplu de doua varinte care cu fiabilitate lor nemteasca,a anilor de atunci,erau cat pe ce sa duca la faliment firmele producatoare:Mercedes"BOT DE CAL"si BMW"URSULET".Apoi nemtii au inceput sa o lase moale cu fiabilitatea si s-au adaptat cerintelor actuale ale pietii.De aceea japonezii de la Toyota sunt numarul 1 mondial!Ei,pe langa o piata imensa fata de nemti,sunt renumiti pentru fiabilitatea si siguranta masinilor lor.Si preturile de intretinere sunt mai mici ca la un LOGAN,vorbind de o limuzina Toyota Avensis 2.0D-4D pe care,intamplator o am de 10 luni si nu cred ca am sa o schimb...
    0 0
  • mariana
    toyota = cea mai buna masina
    masina japoneza ramane in top nr.1
    vw masini scumpe si proaste, foarte proaste
    0 0
  • andreea
    cat costa ultimul model
    as dori sa ma lamuriti cu un lucru...un amic de al prietenei mele a afirmat k si-a cumparat toyota avenis ultimul model la pretul de 85.000 de euro.exista aces pret la acesta masina ???
    0 0
  • va sp eu ceva
    sa va sp eu ceva masina asta intradevar este sau nu este msi buna ca celalalt model dar eu cum sa sp am masina aceasta si este destul de buna .................mai multe detalii alta data .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru