Primarul din Breaza: "Daca nu va convin drumurile, mutati-va in Franta!"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.07.2009
Un cititor Automarket nemultumit de calitatea drumului spre Gara din Breaza ne-a trimis la redactie cateva fotografii si reactia incredibila a primarului Nicolae Ferastraeru.

Soselele din Romania continua sa faca ravagii printre masinile celor care indraznesc sa se aventureze pe cele mai putin prietenoase rute ale tarii. Daca pentru unii dintre noi totul ramane la stadiul de moft, intalnindu-ne destul de rar cu sosele extrem de proaste, pentru altii situatia este de-a dreptul disperata.

Robert Calcan, unul dintre cititorii fideli ai Automarket, a trimis pe mailul redactiei cateva fotografii cu starea drumului care duce spre gara din Breaza. Acesta se afla intr-o stare deplorabila, gropile fiind imposibil de evitat pentru orice tip de masina.

"In fiecare dimineata si seara fac eforturi sa nu-mi distrug masina. Si ca mine sunt multi altii. Din pacate, primaria nu este interesata in efectuarea de reparatii. Sper ca, devenind publica, problema va fi in final rezolvata", spune cititorul nostru in e-mail, sustinandu-si opinia cu fotografiile de rigoare

Deoarece Robert este obligat sa treaca pe acesta in fiecare zi de cel putin doua ori, rabdarea sa a ajuns la limita, inaintand o scrisoare deschise Primariei orasului Breaza, de la care spera sa primeasca un raspuns concret, coerent. Iata mesajul sau catre primar:

"Buna ziua, Pozele atasate prezinta drumul spre gara Breaza, in iulie 2009, adica in secolul XXI.

Ultimele plombe au fost puse in urma cu aproximativ 1 an, iar de atunci nu s-a mai facut nimic. Nu mai am sperante ca veti face ceva pentru a indrepta lucrurile, de aceea voi trimite pozele cu explicatii complete pe toate site-urile canalelor de stiri. Poate, intr-o zi, vreo televiziune va intra in "oras" (la cum arata Breaza, trebuie sa pun ghilimele) si va face publice problemele acestei asezari. Cred ca numai asa exista sanse de rezolvare. Cand va veti face de rusine in fata camerelor de luat vederi, atunci s-ar putea sa va pese de localitatea asta", a scris cititorul nostru pe adresa primariei din Breaza.

Din pacate pentru el si pentru toti cei care isi desfasoara o parte din activitatea zilnica pe aceasta sosea, raspunsul primarului Nicolae Ferastraeru nu este unul optimist, mesajul din scrisoarea oficiala capatand pe alocuri un accent ironic, absolut nepotrivit pentru aceasta situatie. Redam mai jos cele mai interesante pasaje din aceasta scrisoare, implicit greselile de topica si punctuatie de rigoare, asa cum sunt ele scrise de insusi primarul din Breaza.

"Observ ca ati inceput sa folositi formulele deja devenite clasice: "Ma duc mai departe" sau, mai nou, "Chem televiziunea".

Am senzatia ca noi functionarii Primariei ,si mai ales eu, nu facem nimic pentru oras ci asteptam reactia unui binevoitor ca dvs. care le cam stie pe toate. Aflati ca str. Garii este propusa pentru asfaltare, in cadrul Proiectului "Reabilitare si modernizare retea stradala -oras Breaza" (...). Acest proiect a fost depus in cadrul PORR, perioada 2007-2013 la ADR Muntenia Sud Calarasi, a fost declarat eligibil si in momentul de fata asteptam finantarea", spune primarul Ferastraeru in scrisoarea-raspuns trimisa cititorului nostru.

Ferastraeru nu se opreste insa aici, oficialul din funtea orasului de pe Valea Prahovei considerand de cuviinta sa ii invite sa se mute in Franta pe toti cei carora nu le sunt pe plac soselele din Breaza: "Si daca totusi nu va mai plac drumurile din Breaza, va recomand o statiune de pe Riviera franceza", incheie ironic primarul din Breaza.

---

Daca aveti imagini cu drumuri sau sosele aflate sub orice critica si doriti sa le vada intreaga tara, asteptam fotografiile si comentariile dumneavoastra pe adresa contact@automarket.ro. Automarket va analiza imaginile voastre si va vom ajuta sa luati atitudine.

Taguri: drumuri, sosele

Comentarii (77)

  • carcotasul
    romanica
    n-ai cu cine, niste TARANI!!!!!!!
    39 2
  • ...
    eu nu inteleg ce nu e ok cu primarul? a facut toate demersurile si e legat la mana? sa se duca singur sa dea cu tarnacopul acolo? chiar nu inteleg ce doreste nenea mai mult... daca intr-adevar acel document exista...
    13 45
  • Din ciclul "gura pacatosului adevar graieste":

    "Am senzatia ca noi functionarii Primariei ,si mai ales eu, nu facem nimic pentru oras ci asteptam reactia unui binevoitor ca dvs"

    D-le primar, va felicit! Aveti o perceptie de invidiat. Iar faptul ca (aproape) ati recunoscut si dvs. cum stau treburile, in sensul ca trebuie sa venim cu scandal ca sa faceti niste treaba, e si mai de laudat. Asa primar sincer, mai rar.
    45 5
  • @moa
    Am 3 suspiciuni legate de tine:
    a.) ai ochii albastrii
    b.)lucrezi la vreo primarie
    c.)esti beizadea de smecher
    26 7
  • ...
    @paul
    calmooo. tu chiar nu ai habar de birocratia de sus? care nu lasa pe cei de jos sa-si faca treaba? Si taranul asta de primar "beizadea de smecher" doar la el in sat, dar cand merge la o sedinta undeva mai sus "pupa si el funduri" si e un nimeni. Poti sa il bati zilnic si sa-l si scuipi ca el mai mult decat o cerere si asteptarea finantelor NU poate face... Tu te iei de raspunsul lui? ca unde la trimis pe cel in cauza? Pai pe tine zilnic te trimit colegii din trafic in origini... DACA nu am fi romani (dar din pacate suntem), domnul in cauza s-ar fi dus la primar cu inca 5 oameni si sa ii propuna: Uite dom'le, stim ca stai toata ziua cu coai*l* in gura hai adune 3 tractoare de zgura ridicate din alte localitati si sa incercam sa astupam, sa reparam cat putem....
    13 8
  • ..
    mai parlitilor nu va mai dati toti cu parerea aiurea.s-a trezit un amarat sa trimita el o sesizare k nu i convine drumul...voi stiti cum se lucreaza intr-o primarie si de cati bani este nevoie k sa asfaltezi un drum de genul? va zic eu k habar nu aveti. in primul rand nu depinde totul de primar sau primarie, trebuie sa treaca de consiliu,sa fie votata si dupa vine treaba cea mai grea trebuie sa obtina finantare de sus.si dc nu este de aceeasi culoare politica cu puterea nu o va obtine niciodata pt k asa merg lucrurile in romania.

    PS: este cel mai stupid articol de pe site-ul asta de pana acum
    10 25
  • ...
    @paul

    a) verde inchis (zafir)
    b) castrez GRATUIT caini in Craiova
    c) no comment
    8 2
  • are drepate bietul primar
    daca nu va convine votati ALT primar la urmatoarele alegeri.
    16 7
  • Ce marlan
    Ce bulangiu.Ma intreb ce viloase si ce "gipuri" si-a tras.I se rupe lui de drumuri.E incredibil ce rupturi sunt in pozele astea!
    13 2
  • @my
    daca nu stii sa citesti, atunci mergi langa primar, ca poate mai are un loc langa el.

    articolul nu se refera la banii si avizele necesare pentru a face drumul, ci la raspunsul dat de primar. aprlit esti tu, ca daca tot stii tu cati bani si ce avize sunt necesare, probabil esti vreun parlit de face astfel de afaceri cu primariile
    14 2
  • Aha
    Intr-o tara civilizata(Franta de ex.) oamenii din sat ar fi pus mana sa repare singuri si cu bani putini ceea ce se poate repara. Noi , cu gura mare , treaba IOC ! Hai sa vorbim............
    6 7
  • Inteleg ca e birocratie peste tot, dar totusi sa dai asa un raspuns oficial la misto denota "vasta" cultura a stimabilului primar din Breaza si mai ales denota interesul pe care il are pentru cetatenii ce locuiesc in Breaza si platesc impozite. Am impresia ca primarul crede ca Breaza e mosia lui personala.
    13 1
  • Mai parlitule, sper ca la urmatoarele alegeri sa te alerge lumea cu batele si topoare pe strada. Asa sa te ajute D-zeu!
    Voi, si ceilalti taietori de frunze la caini, care frecati menta pe banii publici, mai aveti tupeul sa veniti si sa comentati aici?
    Tot noi, imbuibatilor ce sunteti, vreti sa mergem sa luam tractoare si sa ne asfaltam drumurile? Chiar nu va mai e nici un pic de rusine?
    Daca chiar nu va mai e, atunci nu va deranjeaza daca inchiriem tractoarele alea pentru un alt scop, si anume nivelarea vilelor pe care vi le-ati facut tot pe banii nostri?
    Inchisoarea e prea blanda pentru voi, ar trebui sa se reinfinteze un nou canal Dunare-M Neagra sa fiti trimisi si voi, si smecherii pt care lucrati, sa sapati zi lumina cu degetele, nu cu lopata.
    Si nu uitati un lucru: soarta e plina de ironii si roata se intoarce exact cand sunteti mai linistiti si mai convinsi ca ati prostit inca o data lumea.
    Nici macar un reply nu meritati iar jegul de pe tomberoane e mediu steril pe langa voi.
    Atat am mai avut de zis.
    20 3
  • *****
    Asta-i comentariu' de dupa alegeri.Inainte sa fie ales ,,recita frumos",zambea ca un mire in luna de miere si promitea atatea....
    12 0
  • amenda
    bai alex ...tocmai ce a fost in ziar si pe la tv unu de a reparat nu stiu ce drum de unu singur erau niste gropi de la tiruri si la amendat primaria ca in lege cica scrie ca nu poti aduce modificari sau reparatii nu stiu ce dupa capul tau nush exact...asa ca si singur daca faci tu din bunavointa nesimtitii te mai si amendeaza mm
    3 1
  • primar
    bravo vere. riviera franceza :))
    3 2
  • Magyari
    subscriu
    Corect, aici nu este vorba de birocratie, de avize, de finantare etc......e vorba de un singur lucru, si anume modul in care acest "primar" se comporta cu cei pe care ar trebui sa ii apare.

    Un om care a ajuns la acel post, ar trebui macar sa se exprime ca atare..........asta e ideea

    Si pe considerentul acesta, eu un taran, care cu siguranta a ajuns acolo cu siguranta din alte considerente, decat competenta
    9 1
  • yes-yes
    bai ce tara
    Bai voi chiar nu vedeti ca toti care ne conduc sunt chiar ultimii tarani inculti ? Ar trebui sa le faca un test de IQ, pun pariu ca o sa scoata toti rezultate jalnice : deschideti un pic ochii, de la ultimul primar gainar si burtos care este un incult infect si pina la presedintele tarii - un simplu marinar, nu ai ce sa alegi. Si stiti ce-i mai rau ? Ca si romanii in mare parte sunt la fel, deci ne meritam din plin conducerea. O tara populata cu tarani, smecheri si tigani alaturi de o conducere de inculti pusi pe furat. E foarte simplu, nu inteleg de ce va mai agitati...Formula este ideala si va functiona din plin pentru f mult timp de acum inainte :) Lasati penibilii sa-si faca treaba in aceasta tara, va rog. Pe mine ma distreaza sa-i privesc de sus :)
    8 3
  • pt yes yes
    yes yes eu cred ca pe ei ii distreaza sa te priveasca de sus cum te chinui ca un peste in desert si ei se ghiftuiesc ...:)) asa ca nu cred ca are ce te distra si daca te distreaza inseamna ca esti prea prost de asta nu face nimeni nimic ca se complac in situatia de fata
    4 1
  • raduku
    Bine ca nu stau acolo
    Poate ca pe la Breaza nu sunt masini si se circula cu calul si caruta.
    Ha ha ha ... :)
    6 1
  • yes-yes
    pentru penal
    Am plecat de mult din gloata asta :) sunt in olanda, un loc pe care voi oricum nu l-ati intelege :) este prea mult cred si pt IQ-ul tau scazut. probabil si tu esti prin primarie pe acolo vreun pupincursit...have fun guys si spor la limbi pentru toti cei care-i sustin pe domnii cu bune intentii din romania!
    5 5
  • magarul (de) primar
    Primaru' ar fi trebuit sa aiba un birou de PR. Dar primaru' pare sa fie un badaran, un de-asta care le stie el pe toate si restu' de la angajatii primariei la locuitorii urbei niste prosti "care nu stie nimic".

    Si totusi, "la Romanica" sa asfaltezi si o urma de pisicai iti trebuie Consiliu, sedinta, vot, finantare, licitatie....adica e mai usor sa faci copii, cum ar veni. O fi primarele si el scarbit da' modul de a raspunde unei observatii unui simplu cetatean il lasa repetent.

    Asa ca domnu' primar, ca intre magari, ai 3, stai jos si data viitoare sa vii cu lectia invatata!
    6 2
  • Octavian Branzei
    octavian.branzei"gmail.com
    Afirmaţia lui Robert, pe care o citaţi ( "primaria nu este interesata in efectuarea de reparatii.") e contazisa de raspunsul primarului. Faptul că primarul, exasperat de presiuni şi ameninţări (interesant că nu e reprodus nicăieri e-mail-ul lui Robert, nu?) îi răspunde ironic, mie mi se pare firesc. Îl pot înţelege pe Robert, îl pot înţelege şi pe primar. În definitiv, la aşa locuitor, aşa primar!
    :)
    1 4
  • iulyus
    nesimtire de nivel inalt
    Intr-adevar, drumul este o problema, dar nesimtirea primarului e nemarginita....este poate de inteles ca nu sunt bani, dar sa trimiti un astfel de raspuns mi se pae de-a dreptul jignitor...un astfel de primar ar trebui trimis el in riviera franceza si sa nu se mai intoarca decat la chemarea localnicilor....
    5 1
  • yes-yes
    pentru Octavian Branzei
    Frumos raspuns :) În definitiv, la aşa locuitor, aşa primar! mai corect de atat nu aveai cum sa punctezi. Congrats :)
    0 4
  • 'Poate'
    Eu sunt optimist si poate acea strada va fi asfaltata si poate si celelalte drumuri care sunt in acceeasi conditie vor avea parte de un tratament adecvat.
    Aha pt. DN72, rog ministerul sa inceteze lucrarile incepute de 3 ani si anume acele tractoare cu acei oameni care arunca zgura in gropi si o netezesc cu picioarele sarind. Totusi, decat asa reparatie de 3 ani asteptata mai bine....gropi.
    2 0
  • DA' CHIAR DE CE MAI TAU IN TAR
    VIVE LA FRANCE
    SI DIN CE PARTID FACE PARTE PROSTANACU ASTA?!?!?!?
    3 2
  • retardone
    Cum e alea?
    CE MA!?!
    0 0
  • Mircea
    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
    Go Mircea Badea
    4 3
  • mai rau se poate
    mi-ai dat o ideie frate.
    exista o sosea nationala intre Ploiesti si Trgoviste ce arata ca in pozele tale .
    Numai ca eu voi trimite pozele la o primarie de prin....Bruxell.
    4 2
  • Andrei
    La cimitir
    L-as muta eu pe OLIGOFREN intr-o groapa mica cu usa in tavan. ptr ca la o asa replica un asa raspuns. HANDICAPATULE.
    6 1
  • mihai2001
    Ca in toata ROMANIA
    Ca in toata romania lucrurile is facute doar de fatada. Si parerea mea chiar daca asfalteaza drumul in 2 luni va ajunge la fel de prost.

    La mine in cartier e o straduta care in fiecare an mananca asfalt si degeaba...

    NO COMENT : Pentru cei care fac afaceri cu statul si castiga o caruta de bani pt lucruri facute de mantuiala !
    5 0
  • tupeu
    Ce tupeu jegos pe primarul asta.dupa ce ca sunt niste incompetenti ce nu pot face un amarat de proiect europeana ba pretind si spaga la executia lucrarilor ce intra in jurisdictia lor, mia are si chef de glume....saracutul de el
    5 2
  • un vechi prieten
    despre robert calcan
    Domnul Robert Calcan nu s-a nascut in orasul Breaza el traind in Bucuresti timp de 30 de ani ...deci este obisnuit cu capitala si cu drumurile de aici . In momentul in care nu si-a mai permis sa traiasca in capitala , s-a mutat la soacra-sa in Breaza. Nu inteleg de ce a ales sa trimita acest mesaj la redactia automarket , el neavand nici o treaba cu autoturismele. Desi munceste in capitala , el isi pune nevasta sa-l duca in fiecare dimineata (ora 5) la gara din breaza pt a lua trenul spre bucuresti. Va imaginati ca aceeasi situatie se repeta seara. in concluzie , l-as sfatui pe domnul Calcan sa-si tina gura inchisa , ca vorbeste mult si prost si sa nu mai initieze actiuni ce depasesc posibilitatea lui de a intelege. numai bine
    4 8
  • mircea
    @un vechi prieten
    Nu are niciun fel de importanta cine a trimis pozele. Importanta e reactia idioata a primarului in legatura cu o sosea care arata ca in fotografii.

    E irelevant ce, unde, cum si de ce a facut in viata sa cel care a facut aceste fotografii.
    10 4
  • magarul nestiutor
    cum orice moneda are doua fetze tare as vrea sa aflu cum suna scrisoarea deschisa a D-lui Robert. Daca omu faca bascalie de primar raspunsul este de inteles (dar nu se justifica).

    In rest Adminu' a luat-o inainte: n-are a face cine ce si cum, faptele "vorbeste"
    2 1
  • cristi
    Fara cuvinte
    Sincer, te lasa fara cuvinte.... chiar nu imi vine sa cred ce raspuns a dat parlitul asta de primar... stai si te minunezi ....bai frate ce tara ...Toti sunt niste comunisti imputiti!
    3 2
  • mircea
    @Octavian Branzei
    Am adaugat in test e-mailul omului. E normal, apartine unui om care vede soseaua aia de doua ori pe zi.
    4 3
  • pt "my"
    esti un papagal de prin vreo primarie, ca burta mare si ochii bulbucati la banii si fondurile primariei........
    2 3
  • Drumul ala nu e de ieri de azi eu mergeam acolo in fiecare an si urcam drumul cu piciorul de la gara pana in oras e praf drumul ala de ani de zilee cel puti n4 ani va zic sigur
    2 1
  • Sa-i ia Dracu pe toti.
    Chiar astazi mi-a sarit o piatra in parbriz afladu-ma pe un drum asfaltat recent dar cum este si normal in tara noastra nimic nu se face cum trebuie. De ce sa mai si curete drumul ca doar si asa efortul este prea mare cu asfaltarea.
    Nu le doresc alesilor nostrii decat sa se urce toti intr-un avion si sa faca o vizita undeva la 2m sub pamant.
    6 1
  • lexion
    Romania
    asa drumuri, asa primar.
    3 1
  • Bethurbazal
    Opinie
    Un primar si daca-l bag in ma-sa ar trebui sa zica multumesc. Daca vrea sa se enerveze sa-si dea demisia si apoi poate s-o faca. Astia care au dus de rapa tara asta in ultimii 20 de ani nu inteleg ca ei sunt SLUGI si noi suntem STAPANII si nu invers. Daca vindeau cu cap tot ce-a avut statul comunist si bagau banii in banci acum faceau drumuri si plateau pensii si salarii din dobanzi, nu din credite pe care dracu stie cine o sa le mai plateasca! O sa vanda creditorii Romania ca pe-o marfa si-o sa-si scoata banii de la cine o sa dea mai mult pe ea!
    5 0
  • Sa se mute el cu tot neamul de hot ca bani de drum ia furat fiar el al dracu
    5 1
  • andrei
    DRMURILE DIN ROMANIA
    asta e romania, ieri am intrat in tara(venind din italia) si am mers bine pana prin cluj, e si normal ca doar era E60, din cluj pana la vro 30 de km pana in Reghin strasa acceptabila, plina de gropi da macar poti sa te mai feresti, la 30 de km de reghin este o "sosea" care duce in TG. Mures, pot spune ca e cea mai proasta sosea pe care am mers si cik mai e si DN:|, imi are rau ca nu am putu filma , dar soseaua e sub orice critica.
    UN alt drum foarte rau e si Gheorgheni-Bicaz, poate nu la fel de rau ca Reghin-Tg. Mures da in niciun caz nu e un drum demn de secolul XXI si de a purta numele de DN.
    La drumusi cat mai bune.
    5 0
  • Cretinii astia merita legati si batuti cu biciul si dupaia pusa sare pe ei o data la 2 zile.
    5 1
  • Marius_New
    Blestemata Romanie
    Referitor la fotografiile astea....pai camasa se prezinta toata Roamania.....asa tara - asa oameni - asa drumuri.

    Dar mai vreau sa adaug ceva. Iata ca mentalitatea de roman bolnav nu da deloc roade. Toti dau cu papagalul, se vaita de drumuri, smecherii toaca banii si isi vad linistiti de treaba.

    Pacalicii sunteti voi, muritorii de rand, nu derbedeii de la consiliile judetene. Pt ca daca romanii ar fi adevarate caractere, ar fi uniti, ar merge cu miile in fata prefecturilor, fiecare in orasul lui, ar da foc efectiv derbedeilor sau i-ar arunca de la etaj.......si pana cand nu vor fi drumuri ca-n palma in romania, la costuri minimale, toti derbedeii din consiliile judetene ar trebui arsi de vii. Exact ca in republicile bananiere.
    Asa se face domnilor treaba. Uneori rezolvi cu vorba buna, alteori cu forta. Un profesor din facultate spunea o chestie interesanta...anume...."presiunea e ceva extraordinar; pana la urma ceva ceva tot trebuie sa cedeze". Dar putoarea de roman e prost, rabda si.............vorba lui Andrei Plesu........"se ocupa cu supravietuirea".

    Asta e rezolvarea problemei. Scurt, direct si la obiect. Va garantez eu ca in acest mod, Romania va avea drumuri mai bune ca la nemtzi.

    Toate bune!
    4 1
  • drumurile noatre = poante
    @andrei
    Intr-adevar majoritatea soselelor din tara asta care NU sunt DN, sunt incredibil de proate.
    Am facut aproape 1 ora pe un drum de 17km spre Durau, iar drumurile catre Lacu Sf Ana si Lacu Rosu (aici s-a mai lucrat pe anumite portiuni) sunt execrabile!! In urmatorii ani cred ca se vor desfinta aceste drumuri judetene, culmea e ca unele dintre ele sunt la stadiul de drum forestier si scrie DJ.
    Iar drumurile din breaza, nu neaparat cea de la gara sunt in constructie de vreo 2 ani, la cea principala ma refer, nu se stie cand va fi gata...iar primarul cred ca e un dusman al neamului roman daca ne trimite in franta, mai bine se duce el in Franta si lasa pe alti capabili.
    5 0
  • ANDREI
    ce nu a zis bine ?
    pai v-a spus foarte bine Domnu primar !
    1 5
  • magarul blestemat
    @Marius_New

    eu zic sa te cauti....
    3 2
  • asa oras, asa primar
    Uite asa se imbgatesc cate 4 ani domnii astia primari. Cand se apropie alegerile iar vin cu prosteli.Mai astupa o groapa, mai pun un bec la cate un stalp, viata e frumoasa. Dar vinovatii sunteti voi care ii alegeti. Ma bucur ca nu locuiesc acolo sau in "capitala europeana".
    5 0
  • pacat de acest oras
    La Breaza nu s-a facut nimic dupa revolutie in afara faptului ca s-au dat autorizatii de constructii pe toate coclaurile de la Nistoresti pana pe Valea Tarsei sau de la Gura Beliei pana la Podu Vadului. Mi-e rusine cand vin acasa sa vad cum se ruineaza orasul de la un an la altul indiferent de ce primar s-a perindat pe acolo. Bine ca si-au facut monstul acela de primarie pe care nu incape nici macar intr-o poza. Rusine primarului !
    6 0
  • Bogdan
    my sti cati bani se spala cu asfaltarile astea?
    2 0
  • hop si eu!
    da se poate? arata super... numa bun de testat prototipuri militare...., tancuri, tractoare si alte alea.... eu as face o parcare mare si un teleferic pana la gara.......
    3 1
  • BV AUTOMKT
    Oricum ideea e buna sa fie postate toate "realitatile" , macar speranta moare ultima....
    1 1
  • alti oameni
    drumuri breaza
    Presedintele Comisiei de Urbanism din Consiliul Local Breaza, consilierul local Catalin Mihalache, si-a dat DEMISIA pe 23.07 din functia de presedinte invocand, printre altele, relatie critica pe care o are cu primarul din Breaza ...
    4 1
  • trecere nivel c.f.
    primarul prisacaru din brasov ar tb sa viziteze intersectia str. independentei-calea ferata si sa ia masurile ce se impun pt. a nu mai fi injurat zilnic de cateva mii de conducatori auto,plus trotuare pe str. babalna(sa mai lase sensurile giratorii)
    1 0
  • camelia
    primarul brezei
    Răspunsul ironic-jignitor al primarului din Breaza, Nicolae Ferestrăieru, nu este un accident sau o întâmplare pusă pe seama stresului ci ţine de starea sa firească. Cel mai trist însă, mi se par anumite intervenţii pe marginea acestui subiect, venite din partea unor localnici, care dau dovadă de lipsă de instruire, de ignoranţă în ceea ce priveşte relaţia primar-cetăţean, care nu ştiu că acest primar a fost ales de cetăţenii Brezei, care plătesc taxe şi impozite ce trebuie să se regăsească în infrastructura oraşului în care stau. Prin atitudinea lor ţşi merită primarul pe care probabil, l-au votat.
    3 1
  • LilShaq
    primarul are dreptate
    Daca aprobarea pentru asfaltare nu vine, primarul nu are ce sa faca, asta va zic din proprie experienta. Asa ca degeaba romanul injura primarii sau cine stie ce alte autoritati, daca bani nu sunt pt drumul respectiv. Raspunsul primarului este cel al unui om enervat de acest domn Calcan, care banuiesc ca nu e la prima tentativa de a denunta treaba asta. Sincer, si eu i-as fi raspuns la fel.
    1 5
  • Ruxandra
    hehe....asa-i la statiune...
    Ce trebuia sa ma adauge realizatorul acestui articol...k sa va faca sa intelegeti situatia: Breaza este unul din orasele..."binecuvantate" de invazia de vile moderne construite pe sute de mp, cu piscine si masini straine de ultima generatie....detinute de VIP-uri, demnitari(pe strada mea.....sunt 15 case de brezeni si 10 de "bucuresteni")...cu cel mai mare teren de golf din Romania (Lac de Verde)..... etc.Eu locuiesc in acest "oras" in care nimic nu s-a schimbat in afara de o cladire imensa aparuta in mijlocul orasului cu cativa ani in urma:PRIMARIA(3 etaje, multe birouri, aparatamente la ultimul etaj, subsol pt parcare...etc) si poate credeti k e normal....dar pt un oras cu maxim 25.000 de locuitori....e prea mult! Si poate in urma acestor eforturi....nu au mai ramas bani...mai de nimic. Recunosc au facut progrese in ultima vreme.....dar strada care merge spre gara.....e asa......de cand ma stiu.....se mai lipea ici colo....in fiecare an....cate o gropa...dar mai mult de atat....nu. Dar cred ca nimeni din conducerea primariei.,....nu mai circula cu trenul, ca poate asa.....s-ar simti. Dar la ce ne putem astepta.....cand ei pun praguri de reducere a vitezei....pe trecerea de pietoni......si ma refer fix pe trecerea de pietoni...nu inainte....sau dupa. Dar nu cred ca suntem noi singurii nefericiti....din lume.....si cu toate astea nu as da Breaza pe Riviera Franceza!!!!
    4 0
  • tv
    Si ati trimis si voi pozele la vreo televiziune sa vada si altii nu numai noi pe net?Reactia primarului e de tot kktu,e cv de genu cum a fost cu Nastase cu faza cu emigrarea....
    4 0
  • sailor66
    primar imbuibat
    ori era beat ori are ceva la scufita!!! pai dobitocul nu-i ordonator de credite la nivel local? cum spune ca n-are bani? taxele pe proprietati unde sunt? ori le ascunde el prin vre-un cont uzitat numai de el si ai lui?!?!?! omul nostru ar face bine sa puna pe drum si cu hartia aia data in batjocura sa faca o plangere la curtea de conturi ca poate asa s-a gasi bani si pentru strada aia!!!!
    2 1
  • tara civilizata
    intr-o tara civilizata ai face tu ca cetatean drumul....da corect adevarat ......in cazul in care nu stiti voi toti acesti binevoitori au facut altii poduri absolut necesare ,de trecere ...si....primarul roman binevoitor....din tara civilizata ,unde oamenii au pus mana de la mana si au facut cale de trecere, i-a pus sa il drarame ca nu indeplinea cerintele .....offf vai steaua noastra
    asa primar asa oras asa oamni ....votati-l si la urmatoarele alegeri va stii sa va vorbeasca si atunci la fel si va avea langa el tot oameni deosebit de competenti ,gospodari care vor scoate limba si se vor legana in scaune cand incearca sa va explice ceva
    pacat de orasul asta pe acre absolut toti il vor exploata si care nu prea mai are multe de oferit oamnilor care intradevar il iubesc
    in curand vom fi toti trimisi in franta ...si poate nu ne-ar strica o calatorie pe banii d-lui primar
    pacat mare pacat
    si multa multa dezamagire
    1 0
  • Primar.....
    Pai, daca am pleca cu totii in Franta,atunci nu puteti fii primar decat daca va da cineva pantalonii jos.Merita injurat pentru aroganta,fiindca este ales si platit de cei care locuiesc in Breaza.Poate de aceea Breaza, care are cea mai buna pozitie,este ultima ca si statiune.Noroc cu bogatanii Romaniei,care au jeep-ur si care-si permit datorita banilor sa vine si sa stea in Breaza.Rusine de primar....
    5 0
  • catalin
    primar de tot rajatul
    DA,OAMENI BUNI AVETI DREPTATE ASTA E ATITUDINEA DOMNULUI PRIMAR DIN BREAZA,PT. CA DOMNIA SA NU STIE DECAT SA SE INTERESEZE SA MEARGA BINE DECAT ,FIRMA DANSULUI CA IN REST DUMNEZEU CU MILA !!!!SI DUMNEAVOASTRA DOMNILOR CE-I LUATI APARAREA NU-L MAI PUPATI ATAT IN FUND CA SA VA TINETI POSTURILE IN CARE LUATI NISTE SALARII PT STAT PE SCAUN.
    5 0
  • andreea
    pt.primarul din breaza
    inainte de alegeri s-a rugat de localnici sa fie ales, iar acum se dovedeste a fi un porc............
    3 0
  • andreea
    raspuns
    e de la PSD, dar a sarit in barca lui basescu..........
    2 0
  • PRIMAR BREAZA???
    Chiar credeti ca poate fi numit primar? acel alcolist care nu are bun somt sa ne sustina pe noi cetateni care platim taxe mult mai mult decat un oras normal ca de santem "statiune balneoclimaterica". Este de un caracter si o nesimtire crunta. De ce? Cu de ce? Pentru ca nu are cine sa il ciufuleasca putin. Si-au facut birouri de mii de euro, primaria breaza a costat cat nu face. Primarul de dinainte a fost un "martalog' fustangiu si libidinos daca ii dadeai spaga te rezolva daca nu te aburea. Acest nou primar fost viceprimar era si este tot timpul cu fata rosie de la bautura, un individ care nu face nimic pentru oras. Breaza ar fi trebuit sa fie statiune asa si cum senumeste dar se pare ca banii se duc in buzunarele si in vilele celor de la primarie. Este un individ plin de ifose si fara educatie. Nu iti rezolva nimic si te ignora ba chiar te injura daca insisti. Drumurile sant de nedescris, Eu personal l-am rugat de f multe ori sa imi rezolve o problema dar se pare ca trebuie sa stau la el sa mi-o rezolve....dar mai bine ma masturbez decat sa mi-o trag cu alcolicul asta nou primar de breaza prahova. Un jegos , fustangiu, alcolic, increzut merita muit si dat jos dupa scaun. Dar? cine o sa ne conduca primaria ca toti sant la fel.
    4 1
  • PRIMAR VOTAT???
    Eu nu l-am votat si nici multi altii care au propietati in Breaza. Parintii mei stau in Breaza si multi altii din alte orase care nu au mutatie in Breaza, asa ca noi nu il putem vota pe primar daca nu avem mutatie in localitate, l-au votat oamenii care nu au avut pe cine sa voteze. Libidinosul de primar de dinainte , martalogul ala care se stie de el fel si fel de lucruri urate a fost la fel, nimic nu a facut pentru cetateni sau orasul Breaza. Noi cei care am avut bani si ne-am construit vile in Breaza am facut tot posibilul sa imbuntatim aspectul orasului dar nu noi trebuie sa facem si drumurile si luminile sa functioneze pe strazi sa dam educatie la cetatenii care lucreaza la primarie, urduroasele care nu stiu sa se exprime la chiseu, si unde pui ca si-a pus si "securitate ' la usa, nu te lasa sa intri in primarie fara sa te verifice un nespalat cu patru clase la usa. Sant super suparata pe toti de la primarie, parintii mei nu stiu cum sa isi adune pensiile sa le plateasca datoriile pe taxe si impozite si ei ce fac??? isi construiesc birouri cu mochete si paza la usa. RUSINE PRIMARULE, RUSINE, date jos si pleaca sau rezolva problemele, drumurile, luminari strazilor, si multe altele care le cer cetatenii orasului.
    4 0
  • Cunosc si eu soseaua ce duce la gara din Breaza, si nu imi amintesc sa o fi vazut vreodata intr-o stare mai buna (merg pe-acolo de cand eram mic). Si sunt intr-adevar multe astfel de strazi in Breaza, de fapt nici soseaua principala nu e lipsita de gropi.

    Scrisoarea trimisa catre primarie mi se pare o reactie de bun simt a unui cetatean afectat de problema. Mai ales cand situatia nu o stie decat primarul (situatia in ceea ce priveste eventualele planuri de asfaltare etc). Dar intr-adevar, de multe ori se intampla ca unele lucruri sa aiba prioritate in fata altora (poate chiar mai putin importante), si atunci ”chem televiziunea” ar putea avea un efect pozitiv. Daca televiziunea ar veni.

    Pana atunci, Breaza ramane in continuare un alt cartier Bucurestean. Cu aer mult mai curat si peisaje mai frumoase, dar cu strazi asemanatoare.
    1 0
  • IOLANDA
    CREDETI CA ESTE FOOARTE GREU
    celor care ati scris pe aici va intrb si eu ceva?cu ce v a incalzit MARACINEANU CA 10 ANI A VORBIT FOARTE FRUMOS A FACUT O PRIMARIE URIASA ???// DE CE NU ATI OPRIT ATUNCI PROIECTUL IN SCHIMBUL STRAZILOR CE VINA ARE ACTUALUL PRIMAR CA TREBUIE SA PLATEASCA 800 MIL LUNAR IN SITUATIA ACT E USOR SA STAI ACASA SI SA CERI SUNT MULTI CARE SE CRED PUTERNICI DAR NU ESTE ASA VA GARANTEZ
    0 0
  • georgiana
    oricum nu se face nimic in breaza poate doar cand o veni vreun primar de pe alta lume
    0 0
  • cocorico
    primarul FERESTREANU
    degeaba ne suparam....primarul nostru pdl-ist este la fel de ingamfat si arogant ca mai toti conducatorii nostrii pdl...VEDE CUM ARATA STRAZILE ORASULUI,DAR EL CIRCULA MAI MULT PRIN CENTRU,NU PE STRAZI LATURALNICE.....DAR NICI MACAR CENTRUL ORASULUI NU ARATA CUM TREBUIE,NICI ACUM IN OCT 2910,NU A VENIT NICI O TELEVIZIUNE,PENTRU CA NU A CHEMAT-O NIMENI....AR AVEA CE SA VADA....ORAS CA DUPA DEZASTRU.....STRAZI STRICATE DE LUCRARI DE ANI DE ZILE....BINE CA A PUS BORDURI IN CENTRU,IN REST,CE CONTEAZA???????A ZIS CA MODERNIZEAZA PIATA....CARE PIATA?CA ACOLO MIROASE A WC PUBLIC CAND INTRI IN EA,IAR PRETURILE SUNT DE SPECULA,MAI ALES SAMBATA SI DUMINICA....IAR PE PRIMAR NU L-AM INTALNIT DECAT DE VREO DOUA ORI,IAR LA ALEGERI ,TRIMITE COZONACI SI VIN CA SA-L VOTAM....SARACUL DE EL....NU A AVUT CONTRACANDIDATI,CACI ALTFEL NU IL ALEGEA NICI DRACU"....SE PLIMBA CU JEEP-UL PRIN ORAS SI NU-I AJUNGI LA NAS NICI CU PRAJINA.....AR FI BINE DACA CINEVA AR STI CUM SA ADUCA O TELEVIZIUNE AICI SA FACA NISTE CONTROALE LA PRIMARIE,SA VADA CE CLADIRE LUXOASA SI-AU TRAS SI AU DATORII CU NEMILUITA.....IAR DE REABILITARI DE DRUMURI SAU CANALIZARI ,NICI NU SE POATE VORBI.....
    1 0
  • eurica
    iresponsabilitate
    te duci sa-ti faci ajutor de gaze si i-ti trebuie 3zile pentru ca uita sa-ti spuna un angajat de primarie ca i-ti mai trebuie inca ceva
    0 0
  • primarul orasului breaza : a facut unele drumuri intradevar frumoase dar salariile tuturor tari sunt jalnice dar in breaza murim de foame si traim de pe o zi pe alta VA MULTUMIM DOMNULE PRIMAR
    0 1
  • PRIMARUL orasului Breaza este un om minunat cu unii oameni Dumneavoastra vretisa faceti drumurile dar guvernul acesta nu abroba nimic , Dumneavoastra vreti sa faceti canalizari dar de unde bani .Dumneavoastra vreti ca orasul breaza sa fie un loc minunat . DOMNULE PRIMAR eu personal va cred ca vreti sa faceti dar in situatia de fata nu va permite VA MULTUMIM..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 1
  • BogdanRa
    In sfarsit, inainte de actualele alegeri, s-au asfaltat o gramada de strazi. primarul F nu a mai fost ales (normal), dar ce pot spune este ca s-au asflatat strazi la care trebuie facuta canalizare si nu au fost asfaltate strazi care aveau deja canalizare.


    Oricum de cand m-am mutat in Breaza (am facut si o casa) impozitul pe teren a crescut de la 1 leu pe an la 300 de lei (de cand cu casa). Si asa s-au facut multe alte case... Deci bani ar fi... Dar nimeni nu face nici lumina, nici pietruirea strazii...

    Nu mai vorbesc de canalizare.

    Au vreut sa imi dea amenda ca nu am sant facut pana cand i-am chemat in ziua de marti dupa ploaie cand trecerea masinii de gunoi a acoperit orice sant facut la gard...

    In rest totul este OK... borduri noi, trotuare frumos facute pana la alegeri, dupa care s-au sistat toate... Cu bune si rele...

    PS: ajungi cu trenul in Breaza si kk... nu ai niciun microbuz sau masina sa ajungi in oras, aproximativ 2 km de panta 7-15% minim////
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru