Un ciclist cere daune de milioane de dolari Autoritatii pentru Drumuri din SUA

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 12.09.2009
Un ciclist american a dat in judecata autoritatile locale deoarece a ramas orb in urma unui accident care a avut loc pe un drum care nu avea pista de biciclete corespunzatoare.

Un ciclist american care a ramas orb si are leziuni ale craniului in urma unui accident cere daune de cateva milioane de dolari Autoritatii americane pentru Drumuri si Trafic. Barbatul a fost lovit de un sofer care mai apoi a parasit locul accidentului. Echipa de avocati care il reprezinta pe Peter Beileiter, a deschis cazul in fata Curtii Supreme ca sectiunea drumului pe care a avut loc accidentul nu era amenajata corespunzator pentru biciclisti si nu exista nici o pista pe care acestia sa o poata folosi.

De asemenea, avocatii au argumentat ca RTA (Roads and Traffic Authority) nu a introdus nici un semn de circulatie care sa avertizeze ciclistii de faptul ca pista destinata mersului pe bicicleta nu se continua si in partea de sud a drumului. Avocatii au sustinut ca in anul 1999-2000, cand drumul a fost largit, RTA a neglijat recomandarile consilierilor in ceea ce priveste constructia unei piste pentru biciclisti.

RTA nu a vrut sa comenteze aceste lucruri pana cand Curtea Suprema va lua o decizie. Se presupune ca Peter Beileiter nu purta o casca de protectie atunci cand accidentul a avut loc, iar acesta a fost lovit din spate de o masina al carui sofer nu a fost identificat nici pana astazi.

via | drive

Comentarii (1)

  • ..
    saracul... nu cred ca m-ar consola nicio suma de bani daca as ramane orb. Iar la noi in tara.... daca sunt cateva piste pt ciclisti, iar nici de acestea nu se tine cont.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru