Primele detalii ale viitoarei generatii Audi A6

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.04.2010
Primele informatii despre viitoarea generatie a lui Audi A6 au iesit la iveala pe internet, cu peste 12 luni inainte de debutul oficial.

Desi debutul viitoarei generatii Audi A6 este la peste un an distanta, primele informatii despre viitorul model de clasa medie superioara din Ingolstadt au iesit la iveala. Acesta va fi bazat pe tehnologia ASF II.Totodata, pe acest model vor debuta o serie de tehnologii care au aparut in premiera pe platforma lui TT. Noua platforma a lui A6 va fi construita cu aceeasi tehnologie pe care vor fi bazate toate modelele viitoare de la Audi.

Dupa cum stiti, tehnologia Aluminium and Steel Spaceframe este realizata pentru a oferit o platforma care are o masa cu 50% mai mica fata de echivalentul realizat in otel, dar este cu 150% mai rigida. Aceasta platforma permite construirea unui sasiu dintr-un conglomerat de subansamble, permitand o celula de pasageri diferita si o parte frontala modulara, toate ranforsate cu aluminiu, otel si spuma poliuretanica. Capacitatile acestei platforme au fost deja apreciate la TT, iar Audi promite un viitor glorios pentru aceasta.

In principal, tractiunea fata ramane un element standard pentru modelele entry-level, urmand ca tractiunea integrala quattro sa fie oferita fie standard, fie optional pentru restul modelelor din gama. Vaful gamei de motorizari pentru A6 va fi un V8 de 4.2 litri care va furniza circa 350 CP, in timp ce S6 ramane cu o unitate supraalimentata de cilindree redusa.

Potrivit primelor informatii, A6 va fi disponibil cu doua motoare TDI V6 de 2.7, respectiv 3.0 litri, in timp ce piata din Europa ar putea avea si "clasicul" motor TDI de 2.0 litri.

Via | MotorAuthority
Foto | MotorAuthority/SchulteDesign

Taguri: A6, Audi, Audi A6, Audi TT

Comentarii (22)

  • andr3i
    audi
    arata BINE, sper sa iasa mai repede pe piata.
    5 2
  • asdsafdsfa
    cei care cred ca noul a6 va fi un a4 mai mare sa imi dea +
    cei care cred ca noul a6 va fi un a8 mai mic sa imi dea -

    daca si audi face masini.... :))a
    16 20
  • pur si simplu frumoasa
    7 6
  • =:))))
    Face masini! Dar este sub concurenta! Oricum....isi merita banii!
    2 11
  • tot sub seria 5 va ramane........
    audi si cu tehnologia lor ASF(audi space frame) si tot nu poate sa faca repartitia masei pe punti de 50:50.........
    si scuzati-ma daca gresesc da in segmentu premium sa ai la o masina de asemenea calibru tractiune mi se pare o prostie.......
    se pare ca AUDI na invatat mai nimica din zicala 'daca concurenta(bmw,lexus,mercedes)vinde mai bine........e simplu copiiaza-l.(ma refer aici la modul de tractiune proipulsie)
    11 21
  • lol
    "ranforsata cu spuma poliuretanica" ??? va dati seama ce e aia da ? e k si cum ai zice k e ranforsata cu burete ...
    3 7
  • Nu vi se pare ca este un pic cam stramba??!!parca seria 5 este mai dreapta.
    4 8
  • atraiasca audi dar mai mult traiasca bmw
    Audi=marca tare
    Bmw=marca si mai tare,asa ca sa faca un bmw x6 mai nou decat x6-le asta,este x6 M dar si mai nou
    TRAIASCA BMW X6!
    2 18
  • @promotor
    Nu poate fi AUDI A8 superior fatza de BMW 7 F01 deoarece pe BMW se regasesc multe elemente de pe Rolls Roys si materialele interioare tot .
    MARKETING-ul inseamna RECLAMA , dar REVISTELE pe asta si traiesc , in MARKETING omul inseamna BANI e privit ca o sursa de venit , omul cade in plasa la tot ce se arata la TV ,STRADA , INTERNET si omul fiind o fiinta prostanaca crede in tot ce se arata.
    Dar sa fim seriosi ca VAG grup e mult mai bogat ca DAIMLER sau BMW GRUP si VAG isi permite sa arunce cu banii in reclama mult mai mult , din acest motiv la AUDI MARKETING-ul e facut ca la carte,.
    BMW si MERCEDES-BENZ nu-si permit chiar asa de mult sa faca atata marketing
    6 8
  • concurenta
    @concurenta concurentei
    dragul meu Schulte Design este cel mai bun de prelucrari digitale auto. Este singurul din bransa care primeste schitele in creion de la producatori, restul fac prelucrari dupa cum ii taie capul, personaje de genul Reichel, Hubert, Tolsa (pentru cunoscatori).

    A nu sti cum se scrie Schulte, un nume de referinta in domeniu este ca si cum ai scrie Mecedes sau Benley.

    Toma este de altfel autorul unor perle si gafe memorabile. Mai este o ametita la auto.ro care, la fel scrie o caruta de tampenii.

    Sa nu te inrosesti de furie ca Dusterul lui Base???
    7 2
  • 1. Este un render grafic. Cei care fac deja comparatii imaginare sunt penibili.
    2. Din pct meu de vedere viitorul A6 nu va arata ca acest cgi. Sunt convins ca A6-le se va rupe putin de designul A4/A8.
    3. @BMW-M nu stiu cu cine te certi, dar in testele AutoBild noul A8 este referinta clasei.
    9 6
  • @yoyo
    Mersi de link. Acum am inteles frustrarea lui @bmw-m. Am citit articolul si exceptand euforia celui care l-a scris (un pic exagerata totusi) informatiile oferite sunt absolut similare cu cele regasite in testul AutoBild. Practic A8 nu are 2 lucruri: confortul ala tipic Mercedes al lui S datorita suspensiei mai tari si pretul mic al lui Seria 7 (desi este de inteles in conditiile in care noul A8 vine in standard cu suspensie pneumatica!!!), in rest masina nu are rival in momentul asta.
    2 5
  • @C-G-C
    pai hotaraste-te odata! daca A8 nu are doua lucruri(confortul lui S si pretul seriei 7) cum de nu are rival? inseamna ca dupa ce concluzii ai tras tu, ca nu concureaza cu cele doua masini enumerate mai sus

    si sa fim seriosi, Seria 7 si S-Class sunt superioare
    7 2
  • ...
    Nicule, citeste testele si dupa aceea da-ti cu parerea. Faptul ca tu spui ca S si 7 sunt superioare nu are nici o valoare. Am spus ca datorita suspensiei mai moale S-ul este mai confortabil la rulare (evident diferente minore) dar pierde la toate celelalte capitole (dinamica, motor/transmisie, calitatea materialelor, tehnologie) in timp ce Seria 7 este mai ieftin datorita listei de dotari standard mai scurte. La nivel dinamic BMW-ul este similar A8-ului dar este inferior, ca si S-ul, la celelalt capitole. Mai puneti mana si mai cititi material de specialitate si nu va mai dati cu parerea dupa ureche (ca de testat pe viu nu cred ca poate fi vorba la vreunu dinter noi).
    3 3
  • Masini tari=Audi,Bmw!!!
    audi A6 e fain dar e mai fain special,eu cel putin as vrea sa se creeze un nou BMW x7 sau X8 daca se poate,SUCCES SI CU AUDI SI CU BMW ca mie imi plac amandoua,dar preferata mea este bmw x6! si golf 7 se va face dar sa se faca ca s faine modelele,dar preferata mea este X6 SUV!!!
    5 1
  • @boby!
    X6 este SAV(Sports Activity Vehicle) nu SUV! Suv este X5! Ai mei au X5 si sincer nu l-as da pe X6! Nu imi place X6!
    1 4
  • @tzenu_bmw
    de unde ai aflat u ca bmw si mercedes vinde mai bine?mai documenteaza-te si ai sa descoperi ca audi este inaine la vanzari ca bmw si mercedes.de lexus nu stiu
    5 2
  • sper sa nu arate asa in varianta finala...vag si bmw fac masini ok spre frumoase si bune tehnic insa nu pot sa suport sa vad cum la o marca modele difera intre ele in proportii din ce in ce mai mari, doar la dimensiuni. inteleg ca trebuie sa aiba o imagine de marca toate modele respective insa deja s-a ajuns la bmw si marcile din grupul vag ca toate modelele sa fie in procent de 80-90% identice vizual...sper sa nu se ajunga sa vedem o singura masina de producator cu dimensiuni diferite si atat.
    7 0
  • @prosti
    OAMENI BUNI , daca ne luam de VANZARI .
    BMW vinde cel mai mult .
    numai nu sariti cu cuvantul ca a vinde mult nu inseamna calitate ,.Deoarece BMW nu e OPEL sau LADA.
    E sus langa Mercedes-Benz.
    5 7
  • andr3i
    anti carutasi
    cei care lucreaza la dezvoltarea modeleor audi cat si cei de la bmw sigur nu asculta prostiile dobitocilor care se dau fani pe net.

    astept teste cu A8, S-classe si seria 7.

    acum trebuie sa apara si cocalarii care zic ca bmw-u e cel mai bun ...:)):)).. si ei conduc logan 1.4 mpi...:)):)).
    9 2
  • Monsieur
    Deviat
    Buna! Da ce imi place, ca din orice discutie, se degenereaza la subiectul BMW vs AUDI. Cand e vb de lansarea unui A6 nou, frumos de altfel, vine un "domn" si dai... "BMW e mai tare", iar restul, nu se abtin, ori ii dau dreptate ori, "ba nu AUDI e mai tare", si tot asa. Discutia degenereaza de la modelul Audi A6, la comparatia intre A8, Seria 7 si S Klasse. Numai bine!
    7 1
  • ovidiu
    ce tot vorbiti k e mai tare bmw si mercedes, k se vand mai bine
    fiekare cu ce-i place. si adk v-ati documenta kiar a8 este referinta clesai
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru