Primele idei de design: Mercedes BLK, fratele mai mic al lui GLK

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 08.06.2009
Mercedes pregateste un frate mai mic al actualului GLK. Automarket va prezinta prima imagine ipotetica a viitorului crossover german de clasa mica.

Modelul pe care Mercedes il va aduce pe piata pentru a concura cu viitoarele BMW X1 si Audi Q3 se afla deocamdata in dezvoltare intensa in studiourile constructorului din Stuttgart. Mercedes BLK - asa cum se va numi acesta - va fi un "frate mai mic" al lui GLK, urmand sa inteteasca lupta in segmentul crossoverelor de talie mica. Desi nu avem date concrete legate de estetica noului model, este foarte probabil ca Mercedes sa preia direct liniile deja cunoscute de pe GLK, urmand sa le scaleze si sa aduca in plus cateva elemente ale conceptelor sale de ultima ora. Imaginea alaturata este o ipoteza pe care designerul Andrei Avarvarii si Automarket v-o prezinta in exclusivitate nationala.

Asa cum ne sugereaza si numele sau, BLK va face parte din viitoare familie de modele B-Klasse, aceasta urmand sa fie complet diferita fata de ceea ce cunoastem astazi. Noul B-Klasse va fi de fapt o familie de modele in diferite forme de caroserie (hatchback cu trei si cinci usi, cabrio, coupe, mini-monovolum si mini-crossover), versiunea hatch urmand sa concureze direct cu viitorul BMW Seria 1 si cu Audi A3.

Platforma pe care va fi construit noul BLK va fi una modificata cu pornire de la cea a actualului C-Klasse, astfel ca modelul va dispune de tractiune spate.

Conform primelor informatii legate de noul BLK, modelul german va fi disponibil in doua versiuni de echipare, fiecare destinate unui tip distinct de clienti. BLK Street va fi un crossover cu atitudine eminamente urbana, in timp ce BLK Nature se va adresa celor care au nevoie de o masina care sa faca fata cu succes in off-road de dificultate mica spre medie. Prin noul model, Mercedes spera sa isi largeasca spectrul de clienti, acesta adresandu-se mai ales tinerilor printr-un crossover cu atitudine care va fi disponibil la un pret competitiv.

In ceea ce priveste gama de motorizari, aceasta va culmina printr-un motor V6 pe benzina de 3.5 litri (BLK 350), optiunile diesel urmand sa cuprinda cele mai noi unitati din linia Bluetec.

Mercedes BLK va fi prezentat, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Paris din toamna anului viitor, urmand sa intre pe piata la inceputul lui 2011.

Taguri: BLK, Mercedes

Comentarii (8)

  • MB
    asa da
    1 4
  • ooooo daaaa!
    bine ma claus....asa da. o sa apare ALK...u asa da. apoi ELK...u asa da. apoi GolfLK...si u asa NUUU... ce naiba...daca e mercedes ii super?...nu vezi ca scot de dragul de a scoate inca o masina....sa arate ca e marca de succes.

    on topic: parerea mea ii ca o sa fie un soi de CLC dar din GLK(proasta calitate si resturi de piese)
    1 5
  • Cosmijn
    modele
    Avem Golf, Golf plus, golf extra si golf suv ( tiguan)... de ce n-am avea si b klasse, b plus, b extra si b suv?
    un kkt ...
    6 3
  • albunegru
    ooof ce prost desenatorul
    nu inteleg de ce isi da atatea aere de schitzator. cum e posibil sa se vada in intregime capota motor + oglinda soferului, daca poza e facuta aproape de sol si se vede perfect garda la sol ? nu-i asa ca e mai inalta pe partea soferului ? dar e bine ca se scrie mare numele autorului :))
    3 3
  • mihai2001
    Arata la fel
    Parerea mea.Arata la fel la GLK.
    Nu cred ca acest concept va fi realizat avand in vedere esecul GLK pe piata la ora actuala. Daca fac masina asta si mai mica, si mai urata, chiar ca nu o sa o cumpere nimeni.
    0 2
  • abc_e?
    @albunegru
    ai perfecta dreptate, cel putin parbrizul e in contraperspectiva
    1 1
  • tot bmw...
    carcotasi made in romania...
    da un comentariu mai de "doamne ajuta" , poate sa faca cineva ?
    1 0
  • Silverblade
    pt cine vrea
    @him
    Calitate proasta, zici? Ca tot veni vorba, as vrea sa aud si eu pareri: care marca ofera cea mai buna calitate? Prin calitate intelegand in primul rand fiabilitate, dar nu numai. Chiar sunt foarte curios, stiute fiind pretentiile foarte ridicate ale romanilor...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru