Primele imagini ale noului Mercedes-Benz SL

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.12.2011
Noul Mercedes-Benz SL a fost deconspirat prin publicarea unor pagini scanate din broşura noului model pe un portal al pasionaţilor de automobile germane.

Aspectul noului Mercedes-Benz SL a fost deconspirat de cei de la Germancarforum, care au publicat câteva imagini scanate din broşura în germană a acestui model. Noul SL va debuta în cadrul unui salon auto important din 2012 şi vine cu o parte frontală schimbată complet, alături de un posterior restilizat şi un interior perfecţionat. Primele imagini au deconspirat toate trăsăturile cheie ale modelului, specificaţiile tehnice şi elementele tehnologice rămânând singurele necunoscute. Gama de motorizări a fost împrospătată, iar modelul se bucură de un sistem inovator de spălare a parbrizului.

Partea frontală este cea mai schimbată în comparaţie cu actuala generaţie. Urmărind tendinţa generală a mărcii, grila faţă s-a îndreptat, iar blocurile optice au cu totul altă formă. Bara de protecţie faţă a fost restilizată şi ea, în timp ce posteriorul a fost redesenat. Profilul lui SL pare să fie singurul element apropiat de actuala generaţie. Noul model se bucură de numeroase componente din aluminiu, 89% din componente fiind realizate din acest material, în timp ce montanţii A sunt construiţi dintr-un oţel cu rezistenţă înaltă, iar posteriorul este realizat din magneziu.

Graţie noii construcţii, SL a slăbit 140 de kilograme faţă de actuala generaţie. Potrivit celor de la Mercedes-Benz, efectul este similar cu un pasager greu care ar fi coborât din maşină şi şi-ar fi luat şi bagajele sale grele de la bord.

În baza acestei îmbunătăţiri, consumul de carburant va fi redus semnificativ, iar modelul va fi mai agil şi mai manevrabil. Cel mai probabil, debutul noului SL va avea loc la Salonul Auto de la Detroit, dar primele imagini oficiale ar putea fi publicate până la finele acestui an.

Via | Germancarforum

Comentarii (9)

  • --Diesel-Power---ANDREI--
    Sa le traiasca!
    Mmmdah,ce pot sa zic ca sa nu se inteleaga pe cine as lua de nevasta...?^__^
    4 1
  • dan_grc
    Nu arata rau dar...stopurile puteau sa nu arate aproape identic cu cele de la CLS iar interiorul cu cel de la SLS
    4 8
  • Nu arata rau
    Imi place.

    Farurile din fata chiar nu au forma lui CLS dupa cum dan_grc ne povesteste.

    Interiorul insa duce foarte mult a SLS si chiar la SLK.

    Insa fiecare producator auto reproduce unpic interiorul in diferite modele.
    DIn motive de linia gamei produselor/si reducerea costurilor.
    6 4
  • @GabrielHui
    Dupa parerea mea stopurile sunt cele din spate iar farurile cele din fata, eu am spus de stopuri, nu de faruri, adica am povestit
    7 1
  • un model absolut fabulos. nu stiu de unde le tot scoate mercedes dar cred ca e mai frumos decat sls.
    10 2
  • superb..........
    nu stiu ce sens mai are sa iti iei un sls care e mult mai scump......
    acum noul sl este chiar mai frumos si mult mai ieftin........
    bmw seria 6 cabrio va avea probleme..........
    10 4
  • @dan_grc
    ai dreptate.
    Seamana intradevar stopurile din spate
    3 1
  • Mi se pare o masina extrem de eleganta iar daca vi cu ea in mocirla asta de tara e penibil mai ales la nivelul la care suntem.Aici mai mult de Logan si Duster numerita sa ai nimic
    4 2
  • dumy78
    Nu stiu de ce dar am senzatia ca e un fake. Ok, e o revista sau brosura scanata, dar tot senzatia asta o am. Pare ca s-a umblat foarte putin la farurile lui SLK, ca s-a aplicat lateralul SL-ului actual si ca s-au pus niste stopuri in stil CLS. Toate noile creatii Mercedes au aceeasi filosofie de design dar intr-o alta interpretare, pe cand asta pare o struto-camila. Sper sa nu ma insel.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru