Primele schite ale viitorului Porsche Panamera decapotabil

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.03.2010
Porsche pregateste in viitor o varianta decapotabila a modelului Panamera. Sedanul isi va pastra configuratia cu patru locuri si va adopta un acoperis textil.

Desi a fost deopotriva contestat si apreciat de publicul larg, Panamera isi continua evolutia, Porsche intentionand sa largeasca gama modelului cu patru usi. Primul derivat, anticipat inca de anul trecut, este o varianta decapotabila a sedanului, care va crea insa o serie de dificultati in procesul de productie.

Constructorul din Stuttgart incearca sa aduca un Panamera decapotabil, care sa renunte la montantii de mijloc. Pentru acest artificiu de design, nemtii vor fi nevoiti sa aduca un plus de rigiditate acoperisului si sa instaleze o serie de bare de suport mai rigide in spatele scaunelor.

Desi dezvoltarea unui asemenea model este mai costisitoare decat cea a unui cabrio cu doua uzi, Porsche spera ca pozitionarea pe o nisa unica sa dea roade rapid.

Pastrand o arhitectura de sedan, Panamera va fi capabil sa ofere acelasi spatiu interior, singurele dezavantaje urmand sa fie resimtite la nivelul portbagajului, care va ceda spatiu acoperisului rabatabil. Judecand dupa dimensiunile portbagajului se pare ca Panamera va adopta un acoperis din panza si nu unul hard-top, care ar fi practic imposibl de rabatat.

Desi pana in prezent rigiditatea crescuta si masa mare au constituit adevarate provocari pentru constructori, ultimele cercetari in domeniul otelului de inalta rezistenta au redus costurile de productie.

via | autocar

Comentarii (6)

  • abc_e?
    panamera
    ce aiurea e, cabrio cu 4 usi, parca ar fi trasura
    2 4
  • Nu cred ca aceasta versiune va fi produsa in serie
    Cred ca cei de la Porsche au patentat acest design doar pentru a nu fi produs de firme de independente . Presa germana da ca sigura aparitia versiunii coupe a modelului Panamera ( viitorul 928 ) cat si o versiune decapotabila cu 2 usi si acoperis textil .
    1 0
  • Uzurpatorul
    Mei bre cei asta?Seamana cu o masina deia naspa din piata de la rusi!
    2 5
  • paname(r)a
    e hidoasa
    1 5
  • bozzo26
    astia de la Porsche se prostesc pe zi ce trece...... :|
    1 1
  • poresche
    doamnee.. e asa frumoasa masina asta... voua va place numai Dacia .... CA NUMAI LA AIA VA GANDITZI.. E IEFTINA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru