Primul teaser al viitorului Audi R8

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.03.2012
Audi a prezentat un teaser al succesorului lui R8. Noul R8 păstrează o parte din trăsăturile supercarului iconic din Ingolstadt.

Audi a prezentat un teaser al modelului care va fi succesorul actualului R8. Acesta va avea aceeaşi denumire şi destinaţie, iar toate elementele tehnice vor fi optimizate pentru un plus de eficienţă. Procesul de dezvoltare al urmaşului lui R8 este în curs de desfăşurare, iar responsabilul tehnic al proiectului a anunţat deja că noua generaţie va fi cu 100 de kilograme mai uşoară faţă de actuala iterare a lui R8. Noua platformă din aluminiu şi fibre compozite este responsabilă de această îmbunătăţire, iar costurile acesteia vor fi mai mici decât sunt cele ale actualei structuri tip monococă din fibră de carbon, în timp ce rigiditatea caroseriei va creşte.

La fel ca în cazul actualului R8, noul model va da naştere şi unui Lamborghini, cel mai probabil urmaşul lui Gallardo. Cei de la Volkswagen Group vor obţine economii semnificative la capitolul "costuri de dezvoltare" pentru ambele supercar-uri, iar clienţii vor avea la rândul lor două modele diferite, fiecare cu spiritul său aparte.

Potrivit primelor informaţii, propulsia va fi asigurată de unităţi V8 TFSI, proaspăt introduse în gamele S6,S7 şi S8. Nemţii estimează că aceste motorizări vor dezvolta chiar şi 600 CP odată montate pe R8.

Până la debutul noii generaţii, cei de la Audi i-au aplicat lui R8 un facelift, care implică revizuirea subtilă a caroseriei şi a interiorului. Ambele motorizări au fost revizuite, oferind un plus de economie de caburant alături de acelaşi nivel de performanţă. Fanii mărcii Audi aşteaptă şi o versiune electrică a lui R8, anticipată de conceptul e-tron.

Via | Autospies

Comentarii (3)

  • ?
    poate face Giugiaro vreo minune ........dar o sa aiba bot de a3 si spate poate putin revizuit........poate ma insel si mai sper sa nu-l strice ca pe cc
    10 2
  • http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b01dljnx/Top_Gear_Series_18_Episode_7/
    0 1
  • New R8
    Asa cum ne-au obisnuit Audi in ultima vreme, noul R8 va fi o versiune mai performanta si mai slefuita a vechii generatii. In orice caz tot o bijuterie va ramane.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru