Productia auto din Turcia a scazut la jumatate

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.12.2008
Constructorii auto din Turcia su scazut ritmul de productie cu 54% fata de anul 2007. Motivele sunt legate de criza economica din Uniunea Europeana.

Esential

54% este scaderea efectiva a productiei din Turcia in noiembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Productia turca de automobile a scazut la jumatate in noiembrie fata de aceeasi luna a anului trecut, sectorul auto fiind cel mai afectat de criza economica mondiala care pune stapanire pe statele Europei de Est.

Scaderea efectiva a industriei auto a ajuns la 54 de procente in noiembrie, dupa ce luna octombrie anunta acest recul cu o scadere de 20% fata de aceeasi perioada din 2007. Turcia se afla pe unul dintre primele locuri la nivel Euro si non-Euro din Europa la productia de autovehicule, cu peste un milion de masini si utilitare scoase pe portile uzinelor auto in 2007.

Nu doar industria auto din Turcia este lovita de criza, cresterea economica din tara Semilunei atingand un nivel inferior intalnit ultima data in 2002. Motivul principal este reprezentat de problemele ceie mai importante piete de export a Turciei, Uniunea European, care se afla in plina recesiune.

via | Automotive News

Comentarii (1)

  • sunshine64sm
    Cautam sponsori de echipe de fotbal...
    Altii care chiar au probleme, dar nu se apca de sponsorizat echipe de fotbal. Pai daca e criza atunci criza sa fie :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru