Producţia Dacia a scăzut în octombrie cu 1.5%

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.11.2010
La uzina Dacia din Mioveni, producţia de automobile a scăzut cu 1.5 procente în luna octombrie, potrivit datelor publicate de APIA.

După o evoluţie pozitivă în primele luni ale anului, Dacia începe să resimtă o scădere a producţiei lunare la uzina din Mioveni. Potrivit ultimelor informaţii publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, pe poarta uzinei din judeţul Argeş au ieşit cu 1.5% mai puţine maşini în luna octombrie a acestui an.

Cifrele confirmă evoluţia descendentă a lunilor iulie şi septembrie, când s-au înregistrat reduceri ale producţiei cu 1.3, respectiv 1.4 procente. Oficialii Dacia au ţinut să precizeze că declinul mai mic de două procente reprezintă o variaţie normală a producţiei, generată de numărul zilelor lucrătoare din fiecare lună. Procentul reprezintă sub 1000 de maşini, adică jumătate din producţia unei singure zile.

Constructorul român a înregistrat o creştere constantă a producţiei până în luna iunie, avansul fiind cuprins între 1% în aprilie, şi 174% în ianuarie.

Modelul cu cea mai bună evoluţie este fără îndoială Duster, care a ajuns la o cadenţă de 540 de maşini pe zi, echivalentul a aproape 13.000 de unităţi pe lună.

Pentru a reduce timpul de aşteptare pe piaţa din Europa, cadenţa lui Duster a crescut în defavoarea lui Sandero, care a ajuns la doar 320 de maşini pe zi, echivalentul a 7600 de maşini pe lună.

via | ZF

Comentarii (1)

  • George
    Dacia
    Ce poza veche :)) Pavilionul din stanga a fost daramat.Apropo de scadere.....1,5 %nu ii sperie pe francezi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru