Producţia viitorului Fiat Panda va începe în noiembrie

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.03.2011
Viitoarea generaţie a lui Fiat Panda va debuta la începutul anului 2012, iar producţia este stabilită în Italia. Până acum, Fiat Panda era produs în Polonia, la fabrica din Tychy.

Oficialii Fiat au anunţat că fabrica lor din Pomigliano va primi linii de producţie noi în aşteptarea noului Panda. Noua generaţie a popularului model Fiat va debuta pe piaţă la începutul anului 2012, iar liniile de producţie vor fi în funcţiune încă din toamna acestui an. Fabrica respectivă a trecut prin momente tumultoase, deoarece şefii Fiat Group negociază contractul colectiv de muncă cu sindicaliştii, iar uzina respectivă are cel mai scăzut nivel de productivitate din fabricile italiene ale celor de la Fiat, alături de o istorie a protestelor angajaţilor.

Pentru ca calma rapid spiritele, cei de la Fiat au ameninţat sindicaliştii că vor muta producţia în Serbia sau Polonia, lucru care ar fi dus la închiderea uzinei. Rapid, sindicaliştii care reprezentau uzina din Pomigliano d’Arco au schimbat placa şi au decis să accepte propunerea lui Marchionne, nu înainte de a cere sprijinul guvernanţilor. În plus, fabrica din Pomoigliano făcea parte din proiectul ”Fabbrica Italia” al lui Marchionne, care intenţiona să crească producţia de turisme din fabricile italiene până la 1.4 milioane de unităţi pe an începând cu 2014.

Anul trecut, toate fabricile Fiat Group din Italia au construit 650.000 de autoturisme.

Fabrica Fiat din Tychy (Polonia) va fi eliberată de producţia de Panda şi se va putea concentra pe Fiat 500 şi Ford Ka. În plus, începând cu luna aprilie, respectiva uzină va putea să producă modelul Lancia Ypsilon. Fabrica Fiat din Tychy este cea mai productivă uzină din Europa a constructorului italian, aceasta reuşind să producă 533.455 de unităţi în 2010. La nivel mondial, aceasta se clasează pe locul doi în rândul Grupului Fiat după fabrica din Belo Horizonte (Brazilia), care a produs aproape 700.000 de unităţi.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru