Proprietarul Lada are o avere de 40 miliarde $

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 18.02.2008
Oleg Deripaska, proprietarul Avtovaz, are o avere estimata la 40 miliarde de dolari.

Esential

40 de miliarde de dolari insumeaza averea lui Oleg Deripaska, probabil cel mai bogat om din Europa.

Magnatul Oleg Deripaska (foto) a devenit cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 40 miliarde de dolari, depasindu-l pe patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovic, transmite Mediafax.

Deripaska, in varsta de 40 de ani, un apropiat al guvernului de la Kremlin si proprietarul holdingului industrial rus Basic Element aproape si-a dublat averea in 2007, la circa 40 de miliarde de dolari.

Imperiul economic pe care il conduce inglobeaza si cel mai mare producator auto din Rusia, Avtovaz, constructorul marcii Lada. Saptamana trecuta, Renault-Nissan s-a alaturat grupului auto Avtovaz prin preluarea unui pachet de 25% din actiuni.

Implicarea lui Deripaska in lumea auto nu se limiteaza la Avtovaz. Miliardarul rus detine un pachet de 5% din actiunile GM, ceea ce ii da dreptul sa faca parte din Consiliul de Administratie al gigantului american. De asemenea, Deripaska detine actiuni si la unul dintre cei mai mari producatori de componente auto din lume, Magna International.

Taguri: AvtoVaz, GM, Lada, Magna

Comentarii (1)

  • Clarkson
    $$$
    In curand il bate pe Carlos Slim Helú
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru