PSA Peugeot-Citroen disponibilizează 6000 de oameni în Europa. Sindicatele reacţionează dur

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.10.2011
Deşi vânzările PSA au crescut în ultimul sfert al anului, şefii companiei au hotărât să renunţe începând cu 2012 la 6000 de oameni. "E scandalos!", reacţionează şefii de sindicat.

Umbrele negre ale anului 2008, ultimul în care marii constructori auto au fost nevoiţi să renunţe la oameni din cauza crizei, tind să revină peste industria auto. În ciuda unor prognoze optimiste ale unor producători mari, cum este Porsche, alţii suferă şi speră să facă faţă unei crize deja anunţate prin noi serii de disponibilizări.

Primii care au anunţat oficial că vor tăia în carne vie sunt francezii de la PSA Peugeot-Citroen, care au decis să renunţe la 6000 de posturi pe continent. Măsura face parte dintr-o strategie prin care PSA îşi propune să economisească 800 de milioane de euro pe an. Conform celor de la Reuters, 6800 de posturi interne şi ale furnizorilor vor dispărea. Totul se va întâmpla în 2012.

"1000 de posturi vor fi tăiate prin plecări voluntare, până la 2500 de poziţii non-producţie vor fi eliminate şi alte 2500 de joburi vor dispărea prin încheierea contractelor de tip outsourcing", au anunţat astăzi oficialii PSA.

Vânzările de autoturisme ale Grupului PSA au scăzut cu 1.6% în al trilea sfert al anului, dar vânzările totale (inclusiv utilitare) au reuşit să crească cu 3.5 procente. Compania PSA este cel mai mare constructor francez şi al doilea din Europa după Volkswagen, Numărul total de angajaţi ai PSA în Europa este de 167.000, 100.000 dintre aceştia activând în Franţa.

Reacţiile nu au întârziat să apară, liderul principalului sindicat al muncitorilor PSA reacţionând dur după anunţul companiei.

"Logic ar fi ca, dacă rezultatele sunt bune, compania să angajeze oameni, să încerce să se dezvolte. Măsurile anunţate azi sunt scandaloase. Cantitatea de muncă depusă este oricum excesivă şi acum, nu avem cum să acceptăm o reducere a personalului", a declarat Bruno Lemerle, şeful sindicatului CGT.

via | AFP

Comentarii (5)

  • @Automarket
    Care e legatura imaginii ( Mitsubishi Outlander) cu subiectul articolului?
    0 18
  • Stefan
    Are legatura pt ca defapt este Citroen C-Cross daca nu ma insel si nu Outlander;)
    16 0
  • in loc sa comentezi aiurea,te uitai atent la poza si vedeai ca nu e un mitsu,ci un c-cross,dar lenea e cucoana mare...
    7 7
  • Modele gemene
    Are legatura fiindca este mai mult sau mai putin identic cu Citroen C-Cross si anostul Peugeot 4007...
    6 7
  • Da
    Scuze, nu am fost atent
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru