PSA Peugeot-Citroen, model comun in 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.11.2007
Francezii de la Peugeot si Citroen anunta ca primul model dezvoltat in parteneriat va iesi pe piata abia peste trei ani.

Esential

3 ani va mai dura pana cand PSA Peugeot-Citroen vor scoate un model comun

Francezii depun eforturi comune pentru a-si consolida pozitia pe piata mondiala. Mandatul lui Christian Streiff, noul presedinte PSA Peugeot-Citroen, a presupus schimbari majore inca de la inceput.

Mai nou strategia francezilor presupune implementarea unui produs comun celor doua branduri, care sa se identifice cu alianta PSA, si crearea unor modele pentru piata cu buget redus si pentru segmentul premium.

Frederic de Saint-Geours, vicepresedintele grupului PSA Peugeot-Citroen, a declarat ca in viitorul apropiat intentioneaza sa produca modele care sa acopere 90% din piata auto. Pentru pietele in plina ascensiune, PSA pregateste un model cu buget redus iar pentru cele deja consacrate se gandeste la un premium care sa se bata de la egal la egal cu rivalii de la BMW sau Mercedes.

Saint Geours a declarat ca PSA doreste sa dezvolte produse specifice fiecaror piete auto, explicand ca un model creat pentru China nu va fi asemanator cu cel pentru Braazilia sau Europa. Francezii se straduiesc deja sa puna la punct platforme noi si sa implementeze o noua linie de design, care potrivit lui Saint Geours va imprumuta conceptul usilor culisante prezentat in premiera pe micul Peugeot 1007.

Cele doua branduri franceze au anuntat primul model dezvoltat in parteneriat abia peste trei ani, pana atunci orice exercitiu de design venit dinspre Paris constituind o posibila filosofie de design.

Taguri: Citroen, Peugeot

Comentarii (1)

  • Clarkson
    HELLO...!!!
    "Cele doua branduri franceze au anuntat primul model dezvoltat in parteneriat abia peste trei ani"

    De Citroen C1 si Peugeot 107 ati auzit? E aceeasi Marie, si e veche de vreo 2 ani deja...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru