Raliul Sibiului 2012 - pregătiri pentru cel mai important eveniment auto al anului în România

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 28.05.2012
Raliul Sibiului 2012 va avea loc între 19 şi 21 iulie şi va aduce probe spectaculoase şi complexe. Începând din acest an, competiţia sibiană este etapă oficială în calendarul IRC.

Fanii români ai motorsportului vor avea şansa de a vedea pe viu numele mari din IRC, a doua competiţie ca importanţă în calendarul competiţiilor de raliuri FIA după WRC. Raliul Sibiului intră începând cu acest an în calendarul competiţional IRC şi devine una dintre cele mai interesante etape de macadam din calendar, urmând să le ofere piloţilor şi spectatorilor veniţi la Sibiu un traseu spectaculos, 206 kilometri de probe speciale şi două superspeciale pe circuitul de rally-cross din cartierul Ştrand.

Raliul Sibiului 2012 - care va face parte şi din calendarul CNR Dunlop ca a cincea etapă din calendar - le va oferi piloţilor un parc de service amplasat în Piaţa Centrală din Sibiu şi urmează să aibă loc în perioada 19-21 iulie. "Anul acesta este unul extrem de important pentru Raliul Sibiului. Munca noastră din ultimii ani a fost rasplatită cu includerea în calendarul IRC. Raliul Sibiului este al doilea eveniment sportiv din România ca importanţă la nivel internaţional, dupa finala UEFA Europa League, şi suntem pregătiţi să facem faţă la cel mai înalt nivel", spune Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

PROGRAMUL RALIULUI SIBIULUI 2012

Raliul Sibiului 2012 se va desfăşura pe lungimea a trei zile. Joi, 19 iulie, va fi dat startul festiv în Piaţa Mare a oraşului, acolo unde se va afla cartierul general al competiţiei.

Vineri intră cu adevărat în competiţie echipajele aflate la Sibiu. organizatorii pregătesc 100 de kilometri de probe speciale, implicit o Superspecială şi o probă de asfalt (Păltiniş) care va avea loc pe timp de noapte. Sâmbătă este ultima zi a raliului, cei 106.5 kilometri fiind împărţiţi între probe de macadam foarte complexe, cum este Gâtu Berbecului, o probă mixtă macadam-asfalt (Şanta Max) şi a doua Superspecială a competiţiei, cea care va încheia practic Raliul Sibiului.

RALIUL SIBIULUI - Informaţii importante

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru