Ratan Tata: Noul roadster de la Jaguar este o prioritate pentru noi

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.03.2009
Ratan Tata, presedintele companiei care detine marcile Tata, Jaguar si Land Rover, a decis ca noul roadster Jaguar este una din prioritatile sale.

Presedintele companiei Tata a asigurat fanii marcii Jaguar ca nu va lasa compania britanica de izbeliste si a afirmat ca noul roadster Jaguar este una dintre prioritatile sale. Ratan Tata intentioneaza sa readuca marca Jaguar pe profit cu ajutorul unui nou roadster.

Noul roadster Jaguar are numele de cod XE si va fi avea motorul amplasat central. Astfel, Jaguar XE ar fi primul model cu motorul amplasat central de la lansarea lui XJ220 la inceputul anilor 1990. Cu toate acestea, Ratan Tata declara ca noul roadster va fi derivat din XE si va avea forme inspirate din cele ale conceptului R-Coupe, prezentat in anul 2001.

Motorul noului XE ar putea fi un V8 de 5.0 litri, care dezvolta 385 CP in versiunea de baza si 510 CP in versiunea supraalimentata, ceea ce promite performante deosebite atunci cand este amplasat pe roadsterul de dimensiuni reduse. Clientii europeni ar putea beneficia si de un propulsor V6 diesel care dezvolta 272 CP si un cuplu motor de 600 Nm, ceea ce ar face noul Jaguar XE sa fie un concurent de marca pentru versiunea diesel a lui Mercedes-Benz SLK.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • noul roadster XE va fi derivat din XE, unpic ciudat nu, oate din XK, dar nu cred pentru ca XK are motor in fata, nu central, cred ca va fi o platforma noua.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru