Recall masiv la Toyota: 1.35 de milioane de masini cu probleme

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.01.2009
1.35 milioane de exemplare Yaris, Yaris sedan si Ractis sunt rechemate in service in Europa, Japonia si America de Nord cu probleme la evacuare si centuri.

Esential

1.350.000 este numarul de unitati afectate de unul dintre cele mai masive recall-uri efectuate in ultimii ani de constructorii de nivel mondial.

Toyota a anuntat un recall de amploare pentru nu mai putin de  1.35 de milioane de masini vandute in Japonia, America de Nord si Europa. Este una dintre cele mai mari operatiuni de acest tip efectuate in ultimii ani in industria auto.

In operatiunea de rechemare in service sunt implicate in Japonia 525.000 de exemplare Vitz (Yaris hatchback), Belta (Yaris sedan) si Ractis produse intre ianuarie 2005 si aprilie 2008. In Europa si America de Nord, recall-ul se refera la 830.000 de exemplare Yaris hathback si Yaris sedan.

Conform oficialilor niponi, actiunea are la baza posibile defectiuni la nivelul centurilor de siguranta si al sistemului de evacuare. Astfel, sistemul de tensionare a centurii poate cauza un incendiu in cazul unei coliziuni iar partea finala a sistemului de esapament poate crapa in cazul in care temperaturile de evacuare sunt foarte ridicate.

via | Just Auto

Comentarii (18)

  • frumos! sa vad acum sustinatorii "japonezelor" ce vor comenta
    0 0
  • edi, raspunsul tau pare a fi din ciclul de povesti "sa moara si capra vecinului".. cred ca poti mai mult.
    0 0
  • Bogdan
    Ceva "normal"
    Daca se intampla asta la Dacia , toti se prapadeau de ras, isi dadeau coate ..masini proate,stiam eu..bla bla Dar cand se intampla la Toyota sau alte marci cu oarecare pretentii...e nui nimic grav se mai intampla...
    0 0
  • Circotasul auto
    E GRAV
    Domnilor , e grav . Asta arata ca nu e suficient sa producu multe.
    De fapt im marketing chiar se spune ca nu e bine sa ai toti clientii din lume asa ca Toyota si fiabilitaea s-au despartit de mult si sunt chiar doua linii care se indeparteaza una de alta.
    0 0
  • MA INTREB CE RASPUNS AU DEALERII TOYOTA DIN ROMANIA ?
    ....... EI SE LAUDA CU FIABILITATEA SI CALITATEA DEOSEBITA A PRODUSELOR .....
    .........TINAND CONT CA SUNT MASINI VANDUTE DE 4-5 ANI....
    ......PANA ACUM NU SI-AU DAT SEAMA?.........
    0 0
  • Toyota
    Toyota Yaris este construita in Franta,Corolla in Turcia iar Avensis in Anglia . Cat de japoneze mai sunt in acest moment masinile produse de Toyota ?
    0 0
  • Mercedes
    Dar Mercedes cand a rechemat 90 % din modelele a class acum cativa ani ce ziceti. Asta se poate intampla la orice companie, vorba lui bogdan, daca se intampla la dacia ziceam ca sunt de kkt. Astfel de incidente apar cand mai marii companiilor se grabesc sa lanseze masinile fara sa le testeze.
    0 0
  • @Mihai
    Daca s-ar fabrica in Japonia sau in alte tari cate Yaris-uri sau Avensis-uri crezi ca s-ar vinde acolo sau in America?Cele mai multe sunt vandute in Europa, atunci costurile de transport si diferite taxe pe care le au europenii(pentru protejarea producatorilor din europa)ar face ca un yaris avensis etc sa coste cu 15% mai mult.Ai plati 15% mai mult pentru aceiasi calitate?
    Vezi e firesc ca masinile destinate pietei europene sa fie asamblate in europa, numai asa poti avea un pret cat de cat competitiv.
    0 0
  • Alex Costinas
    pt Bogdan
    Asa ceva nu se va intampla niciodata la Dacia, chiar daca cumparatorii le demonstreaza producatorilor ca au dat-o-n bara !
    0 0
  • @ Sorin
    Toyota in Turcia imparte furnizorii cu Renault si Fiat iar in Franta cu Renault si PSA .Calitatea nu mai este aceieasi cu a modelelelor fabricate in Japonia . Ca dovada numarul tot mai mare de masini rechemate la service in service-urile Toyota. In 2007 si 2008 Toyota a fost constructorul cu cele mai multe masini rechemate la service . Cand ai timp poti sa verifici acest lucru, citind stirile despre Toyota in arhiva Reuters,Autoblog ,etc.
    0 0
  • george
    NIMENI NU CITESTE, TOATA LUMEA SCRIE
    Chiar n-a citit nimeni ca 525.000 de unitati Toyota VITZ si BELTA sunt rechemate la service in Japonia? Astea 525.000 de masini unde credeti ca au fost fabricate?!?!
    0 0
  • @Mihai
    Toyota in toate fabricile imparte furnizorii(chiar si cele din Japonia) De ex. ABS-ul este furnizat de Bosch, ar fi culmea ca doar Toyota sa aiba ABS Bosch, etc. In schimb cere informare de la orice dealer Toyota si primesti nota ca ABS-ul de ex. este cel mai calitativ( si cel mai scump) pe care Bosch-ul il pune le dispozitie pentru aceasta masina, nu cel mai ieftin, vezi Reanult, Fiat etc. Intreaba daca cunosti pe cineva care lucreaza la vreo firma producatoare de componente auto(gen Takata, Bilstein, etc) si produc printe alti si pentru Toyota.Controlul calitatii pe care Toyota il face la aceste firme este cel mai exigent din lume(mult peste mercedes bmw si alte clase premium)
    0 0
  • Recall
    Cat despre Recall este ceva pozitiv, Toyota este primul producator care a facut recall( a recunoscut public ca a descoperit o problema care poate fi remediata gratis). Majoritatea ascund asemenea probleme, asadar nu se pune problema de calitate cat de respectul pe care il areti posesorilor. Cate accidente cu Yaris ati vazut si sa ia foc masina? Niciunul, dar e posibil sa apara si atunci remediezi. Ceilalti ar fi ascuns problema si daca s-ar intampla ar gasi alte motive!!!!!!!
    0 0
  • Atentie la detalii
    Asa cum a observat George au fost rechemat un model (numit Yaris in Europa, Vitz si Belta in Japonia) in toata lumea. Ceea ce inseamna ca au fost erori de proiectare. Care s-a observat prea tarziu. Lucru care se intampla la toate marcile.
    @Alex Costinas - Sa stii ca la Dacia s-a intamplat deja - nici ei nu isi mai permit sa le lase oricum.
    0 0
  • mare lucru!!!!!!!!
    e ceva normal.....nu exista masina perfecta.......poti sa te astepti la din astea si de lexus care e cea mai fiabila marca din lume
    0 0
  • pacat
    aseara o proasta la stiri la una din televiziuni a spus ca au fost chemate 1350000000 DE UNITATI.............UN MILIARD TREISUTECINCIZECI..................mai ca-ti vine sa crezi ca e o manevra sa-i scada credibilitatea TOYOTEI.............
    .....-----RAUTACIOSII subliniaza intotdeauna ce ii avantajeaza nu faptul ca de fapt nu s-a intamplat nimic decat ca un producatot care este pe primul loc in topul J.D.POWER AL SATISFACTIEI CLIENTULUI SI A FIABILITATII PRODUSULUI ...a gasit un defect la masina lui si o repara gratis ,totusi fiind mai ieftin sa o scoata din productie si sa o inlocuiasca cu noul model de YARIS
    .....-----STIE CINEVA CATI OAMENI AU MURIT ARSI IN AMERICA din cauza unui model FORD care avea probleme cu rezervorul la impactul din spate si de care stia fabrica dar au tacut considerand ca reparatia e mai scumpa decat numarul probabil de victime?????????????????????????????
    ..............cat cinism intr-o tara care se vrea si se crede democratica dar a dat oameni mai fiorosi decat Hitler.......
    0 0
  • @logan
    macar toyota cheama inapoi masinile defecte dar la logan nu au cum ca ar insemna sa fie chemate toate inapoi. Deci loganurile sunt cum stie toata lumea niste trompete cu pret peste valoarea reala.
    0 0
  • @ Sorin
    toate Yaris vandute in America sunt fabricate in Japonia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru