Record pentru VW Golf: 15 milioane de unităţi produse la Wolfsburg

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 06.09.2010
Volkswagen sărbătoreşte 15 milioane de exemplare Golf produse la uzina germană din Wolfsburg. Modelul compact a atins însă, la nivel mondial, 27 de milioane de unităţi.

Esential

27 de milioane de exemplare Volkswagen Golf au fost vândute până în prezent, la nivel mondial

Ajuns în prezent la a şasea generaţie, actualul Volkswagen Golf încă mai scrie recorduri. Modelul compact a atins n data de 3 septembrie un număr record de exemplare produse la uzina din Wolfsburg din 1974 şi până în prezent.

Angajaţii uzinei germane au deschis o sticlă de şampanie pentru a celebra exemplarul cu numărul 15 milioane ieşit de pe linia de producţie. Maşina care a marcat noul record a fost un Golf GTI vopsit în culoarea roşu Tornado.

La nivel mondial, celelalte uzine care produc modelul compact, Zwickau din Germania, Chang-Chun din China, Curitiba din Brazilia şi Puebla din Mexic, au contribuit şi ele la succesul necontestat al lui Golf. În prezent, modelul german numără aproximativ 27 de milioane de unităţi în toată lumea.

via | VW

Comentarii (5)

  • george
    APORTUL NU SE ADUCE
    @ Bogdan Mirica

    asa cum nu "se coboara jos"...
    4 2
  • @george
    Cuvântul ”aport” este definit în DEX şi cu ajutorul sinonimului ”contribuţie”, situaţie în care expresia folosită de mine nu este una pleonastică. Bineînţeles el poate fi considerat foarte bine şi un derivat al francezului "A aduce", situaţie în care semnalarea ta este corectă. Pentru a evita astfel de încurcături, unele acceptate recent de Academie, am preferat reformularea. Mulţumesc pentru observaţie.
    5 1
  • V8 TURBO
    spor la treaba in continuare.
    4 2
  • :)
    care e deviza lor mult si prost? pai peste vreo 15 ani nu trebuie sa fie cazane cum sutn acum g3 de vanzare pt tori saracii cu 1000 de euro?
    2 10
  • pt edi80 aka haterul
    Interventiile tale sunt patetice si frizeaza ridicolul. Mult si prost la Golf? Ti-ai gasit si tu... :))
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru