Renault Espace facelift - primele imagini oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.05.2012
Renault a preferat să aducă în scenă un nou facelift pentru Espace, până când noua generaţie va fi gata. Modelul se adaptează noii filosofii de design a francezilor.

Deşi se află pe piaţă încă din 2003, Espace nu va avea parte prea curând de un înlocuitor. Renault a anunţat că cel mai mare monovolum al său va mai rămâne în funcţie vreme de câţiva ani. Pentru a menţine însă un aer proaspăt în oferta sa, constructorul francez anunţă şi un facelift, al doilea din cariera lui Espace.

Pentru a pregăti publicul pentru debutul oficial, Renault a şi publicat o serie de imagini, care trădează aspectul uşor modificat al modelului. Din punct de vedere estetic, Espace încearcă să se alinieze la noua filosofie de design a grupului, mizând de o linie mult mai dinamică.

Grila frontală s-a modificat, adoptând acum o linie unitară, blocurile optice au devenit ceva mai ascuţite, iar spoilerul frontal încearcă să inspire o doză de sportivitate. Odată cu faceliftul, Espace va primi şi o gamă nouă de motorizări, mult ma eficientă, capabilă să respecte cele mai drastice norme de poluare. Calitatea interiorul va creşte, iar nivelurile de echipare vor fi ceva mai generoase.

Mai multe informaţii despre lista revizuirlor va fi publicată abia în luna iulie, atunci când Renault va emite şi un comunicat oficial.

via l wcf

Comentarii (14)

  • Jupiter
    Renault
    Nu va suparati, dar Renault a uitat de mult sa mai faca masini frumoase. E loc si de mai bine.
    32 61
  • sergiu
    Sa vad fani renoult cum ridicati in slavi si aratarea asta!
    13 30
  • Designul a ramas in urma, practic de cand am vazut-o prima data in 2003 nu au fost mari schimbari. Trebuie spus ca pentru 4 ani a fost lider in vanzari pe segmentul lui
    Oricum segmentul monovolume scumpe este practic mort si nu cred ca va apare ceva similar foarte repede in lume
    Parere personala: Este singurul monovolum care imi place nu sunt fan pentru acest segment
    21 1
  • Fan Renault
    @ Jupiter
    Megane 3 e o masina foarte frumoasa. Oricum, in caz ca nu stiai, actuala gama Renault e rezultatul designului de acum cativa ani, cand Laurens van den Acker nu era inca angajat.

    Laurens van den Acker, noul designer sef Renault, a scos insa niste concepte superbe: DeZir, Zoe ZE, R-Space, Frendzy, Captur etc.
    Inca nu a fost timpul pentru a scoate o noua generatie, dar a facut treaba foarte buna pentru facelift-urile la Laguna 3 si Scenic.
    In consecinta se poate spune ca Renault e pe drumul cel bun, DAR
    indivizii ca tine nu vor recunoaste in rupul capului asa ceva...
    45 4
  • @Jupiter
    Greu de inteles?
    E un facelift, nu o noua generatie !! Faceliftul e f reusit.
    21 2
  • @fan Renault
    Pai nu ziceau oficialii Renault ca unul din motovele pentru care Laguna 3, cu sau fara facellift, nu s-a vandut prea bine era tocmai designul? Chiar acum o luna si jumatate a fost o stire cand cei de la Renault spuneau asta.
    Si pana la urma designul asta pentru Espace eu nu il vad ca unul depasit.
    8 18
  • @LauCalin
    Gandesti putin? Cat poti face la un FACELIFT?
    20 7
  • Pai si eu ce am zis, prietene? Oricum Espace nu are un design depasit. Deci nici nu era nevoie sa se faca mare lucru, in conditiile in care uneori facelift inseamna mai mult decat cateva modificari la spoiler sau la faruri, asa cum are masina asta acum. ;)
    8 6
  • Fan Renault
    @LauCalin
    Hai sa nu ne imbatam cu apa rece. Espace e un model depasit ca design si nu numai. Facelift-ul e doar o mica alinare. Totusi odata cu noua generatie Renault va restabili cu siguranta ordinea pe segment. Pana la urma nimeni nu are experienta mai mare decat ei in crearea monovolumelor.

    Faptul ca n-a aparut o noua generatie pana acum tine mai mult de rentabilitatea segmentului. Renault are insa capacitatea de a reveni. Ford, Volkswagen, Opel vor afla cine-i seful probabil prin 2014-2016.
    17 6
  • Eu nu as zice ca este depasit ca design. Are niste atuuri in privinta asta care il evidentiaza de concurenti (de exemplu bordul si senzatia de lumina si spatiu). Am avut un prieten in Austria care a avut generatia asta de Espace prin 2006 cred si mi-a placut masina. Iti da o senzatie de liniste si la drum lung e confortabila. Motorul stiu ca il avea dci de 150 CP parca si la cat daduse pe el avea super dotari, gen plafon panoramic, un sistem audio super, senzori de parcare, lumini si ploaie, cutie automata... Daduse pe el cam 30000 de euro
    Faza e ca l-a vandut si si-a luat cu 25000 un S-Max aproape nou, cu motor mai slab insa si dotari mai putine. Insa si-a luat o grija. Nu spun care, ca unii au personalitate cam mare
    Prin 2016 se zvoneste ca Ford va lansa urmatoarea generatie S-Max, o masina care in momentul asta e considerata una din referintele segmentului. Va fi interesant.
    7 16
  • Fan Renault
    Nu amesteca design-ul cu confortul, practicalitatea, solutiile de interior si layout-ul bordului... Intr-adevar, Espace stapaneste bine ultimele dintre ele chiar si acum. Noua generatie va fi insa un salt semnificativ peste concurenta.
    18 4
  • Eu chiar ma bucur ca va mai sta in productie cativa ani, deoarece consider acest model foarte reusit ca design si face-lift-ul vine doar sa-l improspateze.

    Nu acelasi lucru pot spune despre Laguna, de altfel, una dintre preferatele mele, adica: versiunea fara facelift imi placea mai mult.

    Cat despre adevarata utilitate a monovolumelor, eu o regasesc nu mai jos de clasa aceasta medie, reprezentata de Espace & Sharan.
    8 15
  • ******
    fratiorul mai mic lodgy o sa ii dea clasa in 2 ani la vanzarii
    6 14
  • Fan Renault
    Unii pur si simplu nu doresc ca Renault sa progreseze. Ma-am saturat de lupi in blana de oaie, pseudo-fani si alti prefacuti ! Hai mars !
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru