Renault-Nissan a pregatit noul diesel V6 dCi 235 CP

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.11.2008
Modelele Renault, Nissan si Infiniti vor primi o noua motorizare diesel: V6 dCi 3.0 litri 235 CP.

Esential

235 de cai putere are noul diesel V6 3.0 litri.

Renault echipeaza Laguna Coupe cu un propulsor diesel V6 dCi. Noul motor este primul diesel dezvoltat in comun de catre Nissan si Renault.

Propulsorul va echipa modelele Renault, Nissan si Infiniti si reprezinta exemplul cel mai bun al muncii in comun desfasurate in cadrul aliantei franco-japoneze. Daca noul V6 dCi este deja disponibil pe modelul Laguna Coupe, in curand va face parte si din plaja de motorizari ale modelelor Laguna sedan si Estate.

In ceea ce priveste marca Nissan, noul motor va echipa modelele Navarra si Pathfinder. In plus, diesel-ul V6 va putea fi vazut si pe modelele Infiniti EX sau FX. Noul propulsor este derivat din patentul motorului 2.0 dCi cu patru cilindri in linie, lansat de Renault in 2005.

Noua unitate V6 are o cilindree de 3.0 litri si o putere de 235 cai, realizabili la 3.750 rot/min. Cuplul maxim al propulsorului franco-nipon este realizabil la 1500 rot/min si are valoarea de 450 Nm.

Motorul obtine performante incurajatoare pe Laguna Coupe. Vorbim de un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h de 7.3 secunde si o viteza maxima de 242 km/h, in timp ce consumul mediu anuntat este de 7.2 litri la 100 km.

Motorul va fi produs la fabrica Renault de la Cleon.

Via | Renault

Comentarii (2)

  • Autogreen
    pe dacie
    poate il vom gasi si pe urmatoarele modele dacia!
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Fara nici un misto
    ar fi foarte tare sa vedem asa ceva pe Logan :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru