Renault pregăteşte varianta franceză a lui Nissan Juke

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.04.2012
Renault lucrează la propriul crossover de segment mic. Modelul se va baza pe Juke şi va adopta reţeta modelului japonez, mizând tot pe un design nonconformist.

Inspiraţi probabil de succesul colegilor de la Nissan, care au dat lovitura cu Juke, cei de la Renault se pregătesc să introducă propriul crossover în segmentul mic. Modelul se va baza pe platforma lui Juke şi ar putea fi inspirat de designul conceptului Captur, expus anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Dimensiunile vor fi asemănătoare cu cele ale lui Juke, iar liniile generale vor împrumuta reţeta neobişnuită a aceluiaşi Juke. Propulsia va fi asigurată de motorizările diesel şi benzină pe care le vedem în prezent în gama Renault, principalii candidaţi fiind unităţile dCi de 110 şi 130 cai putere precum şi actualul TCe.

Transmisia manuală, automată sau CVT va trimite resursele doar punţii faţă, în cazul versiunilor de bază, sau ambelor axe, atunci când se va opta pentru sistemul 4x4 inteligent.

Renault îşi va lărgi şi mai mult gama de crossovere în următorii ani. În plan sunt replici franceze ale deja existentelor Nissan Qashqai şi X-Trail.

via l autoblog

Comentarii (7)

  • Joke?
    Pe el o sa-l cheme Joke? :)
    10 26
  • ?
    deci in 10 ani ,o sa avem 5 mari compani auto restul subansamble, nu iubesc globalizarea........ex . golf leon octavia a3 in proportie de 70% aceeasi tehnologie de fabricatie
    13 2
  • ****
    Degeaba vi dupa ce Nissan a riscat ceva care nu se stia daca o sa mearga .....cumparatorul avrut ceva nou ,ceva scos din tipare ......si uite au reusit ....Renault nu va vinde nici pe jumate cat au vandut cei de la Nissan cu JUKE
    6 12
  • Onoare aplaudacului!
    In semn de recunostinta pt. EL, Renault il va numi Ka-rloS!
    5 16
  • juke 2 ?
    pare interesanta masina si o idee mai frumoasa ca juke .
    cei de la nisan au riscat mult si au creat ceva oribil dar functional . oare ce o sa relaizeze renault ? copii mutant al lui juke ?
    have fun renault (asta daca nu cumva este o farsa) :D
    6 27
  • Carlos
    Nissan Juke e un succes
    Juke e un succes de piata a unui constructor inovator. Renault Captur pe de alta parte prefigureaza ceva nou si foarte interesant. Doar sa fim rautaciosi sa nu recunoastem...
    21 2
  • @carlos
    Da intr-adevar, Renault Captul arata foarte bine. Daca il lasa ca si conceptcar-ul (asa cum au facut cu Zoe) , atunci au dat lovitura... superba masina!
    17 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru