Renault va dezvolta un nou crossover compact

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 09.10.2010
Patrick Pelata, directorul Renault, a dezăluit în cadrul unui interviu acordat publicaţiei germane Automobilewoche că producătorul francez doreşte să dezvolte un nou crossover compact.

Salonul Auto de la Geneva din 2008 a fost evenimentul în cadrul căruia Renault a scris istorie prin prezentarea lui Koleos, primul crossover din gama constructorului francez. În prezent, acesta nu se bucură de succesul prevăzut de oficialii companiei, iar Renault a anunţat că doreşte să dezvolte un nou crossover mult mai elegant şi modern.

Patrick Pelata, directorul constructorului francez a declarat în cadrul unui interviu acordat publicaţiei germane Automobilwoche că noul crossover va fi conceput în totalitate de Renault. "Da, desigur, că ne dorim să avem un crossover compact conceput în totalitate de noi. Nu dorim să ne înşelăm clienţii şi de aceea am introdus un vehicul în etapa de pre-dezoltare", a declarat oficialul Renault.

Directorul Renault nu a dezvăluit numele modelului care va sta la baza noului crossover, dar, cel mai probabil francezii vor miza pe platforma lui Megane.

Via | Automobilwoche

Comentarii (16)

  • semtex
    un crossover mai luxos? de abia astept !
    oricum, chiar daca nu e un succes rasunator cum se dorea, Koleos are totusi niste calitati incontestabile... e confortabila, silentioasa, se preteaza excelent in offroad mediu, dar si pe autostrada, unde are rezerve de putere suficiente pt. depasiri, mai ales in varianta de 175 CP

    ia uitati aici ce poate face un pilot de raliu cu un Koleos in desert...

    http://www.youtube.com/watch?v=RbuFck2yl20
    25 3
  • Stanila
    cel mai enervant brand este Renault.Multe experimente si nimic concret.In afara de clio , symbol si megane nimic nu se vinde la ei.restul masinilor satu mult in showroom
    5 22
  • renault
    @semtex: ce nu apare in clip-ul tau este unde au dus koleos-ul dupa filmari...la remat...sau in cel mai fericit caz in service ca sa schimbe: injectoare,capete bara,arc amortizor spate, bucse spate,suport motor...cam asta e lista uzuala de piese renault care pica si pica si iar pica si nu se mai opresc...
    5 20
  • floster
    @ cris
    sunt posesor de koleos din 2007 si te asigur ca nu am schimbat NICI O piesa. Masina are 140.000 km si merge ca noua. Este un Nissan X-Trail in haine de Renault, iar cine stie ce 4x4 reusit e X-Trail, la fel e si Koleos. Pacat ca vorbesti aiurea-n tranvai fara sa stii despre ce e vorba. Ai idee cum merge un Koleos la 175 cai? Du-te fa un drive test, apoi scrie-ne aici impresiile tale. Apropo, te vei aseza intr-unul dintre cele mai comode scaune di clasa, si vei atinge cele mai calitative materiale interioare. Pa!
    15 3
  • demonel
    @cris
    lastunul (dacia 500), primit mostenire de la bunicul, nu e renault. eu cred ca asa ai patit tu in lastun, picai, picai si iar picai :)))))
    12 7
  • renault
    @floster: si marmota invelea ciocolata...renault face masini slabe si f slabe(citeste si ce spun alti useri din vest...) depinde si de norocul fiecaruia.
    @demonel: nu meriti replica...
    5 15
  • Stanila
    cris de azi esti fratele meu! ai dreptate Renault face masini foarte slabe si instabile in trafic.Un var are Symbol si lucreaza ca taximetrist si sa rasturnat cu Renault intro curba cu 50 km pe ora!
    3 18
  • off-topic: eu sper din tot sufletul sa numai apara vreun user care sa se declare frate cu cei doi gemeni de mai sus care pe langa parerile foarte obiective si-au impartit frateste (adica la doi) si IQ-ul cu doua zeroruri si le mai da, naibii, rezultat subunitar de ajunge broasca din poveste sa-l concureze pe Einstein.

    on-topic: daca vor da o sansa designerilor sa se exprime public prin acceptarea in productie a ideilor lor cei de la Renault vor avea succes. Intodeauna conceptele Renault au rupt gura targului prin designul curat, modern si fluid dar realitatea de pe sosele a dezamagit.
    10 1
  • demonel
    @cris omul are masina de care vorbeai tu dar evident probabil tu esti un fel de zana maseluta si-i schimbai piesele noaptea in timp ce dormea, de aia nu are omul habar de problemele tehnice. cand Irinel Columbeanu a ramas fara frane la rolls unde erai? asta inseamna ca rolls e o masina proasta? asta cu useri din vest e ca aia cu cercetatorii britanici... esti cam praf tu asa. ai masina sau mergi cu mercedes ratb? eu cred ca daca tu ne vorbesti din ce vezi "prin vest" e momentul sa nu iti mai dai cu parerea. fiecare marca are "in vest" criticii ei. mai cauta!
    @Stanila da-mi voie sa nu te cred. si eu am un var care a depasit bariera sunetului cu un scuter. ;) si sora soacrei mici din partea varului cumnatului a declarat la politie ca asa a fost :)))))
    13 2
  • @floster
    Minciuni
    Renault Koleos a aparut pe piata in 2008 prin vara , daca tu ai cumparat-o in 2007 inseamna ca ti-au dat de la uzina un exemplar special numai prentru tine care nu se strica niciodata .
    8 3
  • koleos e o masina f buna insa designul dezamageste. sper ca cei ei la renault sa-si dea 2 palme si sa se trezeasca in privinta designului pt ca merg intr=o directie gresita.
    5 4
  • Koleos din 2007 cand el a fost lansat in 2008?
    Cat de urat este sa minti cu atata nerusinare domnule floster. Ca majoritatea iubitorilor de RENO nici macar nu te-a dus capul sa verifici cand a fost lansata masina asta inainte sa minti. Numai pe net vezi "craisori" cu RENO fara probleme si sute de mii de km. Nu mai aberati fratilor despre "fiabilitatea" lor ca si eu am scapat de un Megane anul asta si per total am iesit rau in pierdere. Cat despre partea cu IQul... nu mai comentez.
    5 7
  • demonel
    poate a gresit omul cand a tastat anul. acuma daca vrea sa ne demonstreze poate sa uploadeze un filmulet sau o copie dupa talon pe un site, dar, ma indoiesc ca un om intreg la minte se agita atat pentru a aduce linistea in sufletul unora care comenteaza pe un site.
    ;)
    7 2
  • ADEVARUL DESPRE KOLEOS
    Este un esec de vanzari si implicit de marketing. O ideea buna construita pe o platforma buna dar cu un design cel putin discutabil si cu un pret pozitionat prost.

    Nici Laguna nu sta mai bine si poate cumulul acesta de factori ar trebui sa atraga atentia la nivel inalt in Renault.

    Imi amintesc faptul ca vechiul Scenic RX 4 a fost destul de apreciat, dar ca multe Renault-uri are niste defecte de proiectare care dezamagesc o multime de clienti.

    Koleos = o ideea si o platforma buna cu o executie si o strategie comerciala gresite.
    3 14
  • ADEVARUL DESPRE KOLEOS
    Este un esec de vanzari si implicit de marketing. O ideea buna construita pe o platforma buna dar cu un design cel putin discutabil si cu un pret pozitionat prost.

    Nici Laguna nu sta mai bine si poate cumulul acesta de factori ar trebui sa atraga atentia la nivel inalt in Renault.

    Imi amintesc faptul ca vechiul Scenic RX 4 a fost destul de apreciat, dar ca multe Renault-uri are niste defecte de proiectare care dezamagesc o multime de clienti.

    Koleos = o ideea si o platforma buna cu o executie si o strategie comerciala gresite.
    3 12
  • Aoleu
    Draga automarket, nu poti sa ne scutesti de prezenta entitatii cu IQ subunitar, si anume Stanila?! Eu m-am saturat de comentariile lui fara cap si fara coada, dupa care orice nu e BMW nu e bun. De ce nu stai omule pe forumul fanilor BMW si sa ne lasi in pace?! Revino cand chiar ai ceva de spus, nu vesnicele blabla-uri de trei lei.

    Auzi, varul s-a rasturnat cu Symbol-ul la 50 la ora :)), si stie Stanila ca e "din cauza la Reno, care face masini instabile in trafic haoleu manca-ti-as"! Pai daca zice Stanila, musai asa tresa fie! Eu le propun celor de la Renault sa-l angajeze pe Stanila pe post de responsabil cu design-ul, cu fiabilitatea/ calitatea, cu piesele, cu intretinerea, cu siguranta, cu strategia de marketing, cu vehiculul electric, ce mai, lista e prea lunga ca s-o scriu pe toata.

    Scuze de off-topic, da' chiar m-am saturat de cei care polueaza articolele cu parerile lor fara nicio relevanta...
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru