Renault va produce versiunea electrica a lui Fluence in Turcia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.11.2009
Carlos Ghosn, presedintele aliantei Nissan-Renault, a declarat ca lumea este pregatita pentru vehiculele electrice, motiv pentru care a stabilit data si locul de productie al versiunii electrice a lui Renault Fluence. Modelul va fi construit in la Bursa, in Turcia, incepand cu anul 2010.

Seful Aliantei Nissan-Renault, Carlos Ghosn, considera ca piata auto internationala este pregatita pentru vehiculele electrice. Brazilianul considera ca vehiculele electrice pot oferi un nou tip de emotie experientei de condus. Cheia realizarii acestei emotii este inlaturarea tuturor temerilor si acuzatiilor care le sunt adresate vehiculelor electrice.

Carlos Ghosn estimeaza ca vehiculele electrice construite de alianta Renault-Nissan vor aduna circa 10% din vanzarile totale de asemenea modele in intreaga lume, pana in anul 2020. Studiile efectuate de Nissan-Renault in Japonia au relevat faptul ca 9% dintre consumatori ar alege un vehicul electric la achizitia viitoarei masini, iar consumatorii din Statele Unite ale Americii au raspuns in acelasi mod, dar intr-un procent de 8% dintre cei intervievati.

Tocmai de aceea, Renaul va produce versiunea electrica a lui Fluence la fabrica sa din Bursa. Productia lui Fluence ZE va fi demara la fabrica OYAK-Renault Bursa in prima jumatate a anului 2010.

Liniile de asamblare ale versiunii standard a lui Renault Fluence vor fi utilizate si pentru productia versiunii electrice a acestui sedan de clasa compacta. Debutul versiunii electrice a lui Renault Fluence va avea loc pe pietele din Israel si Danemarca, unde Renault a semnat deja anumite contracte de distributie.

Via | Autobserver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru