RM Auctions scoate la licitatie un Ferrari foarte rar: 3.5 milioane de euro

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.01.2010
Ultimul din cele doar sase exemplare Ferrari 400 Superamerica Cabriolet produse va fi scos la licitatie in 1 mai la Monaco. Modelul a fost desenat de Pininfarina.

Casa de licitatii RM Auctions scoate la vanzare la Monaco, in prima zi a lunii mai, un exemplar ultrarar Ferrari 400 Superamerica Cabriolet Pininfarina produs in 1962. Conform primelor estimari, masina ar putea sa fie vanduta cu 3.5 milioane de dolari.

Valoarea ridicata estimata de casa de licitatii este data de faptul ca Ferrari a produs in anii '60 doar sase exemplare 400 Superamerica Cabriolet cu ampatament scurt. In plus, masina care va fi vanduta la Monaco are o valoare intrinseca mai mare deoarece a fost utilizata de Ferrari la standul propriu de la Saloanele Auto de la Geneva si New York in 1962. O alta caracteristica unica a acestei masini - ultima dintre cele sase produse - este faptul ca este singura cu blocurile optice acoperite.

Ferrari 400 Superamerica Cabriolet Pininfarina are sub capota un motor V12 de 3.0 litri care produce 240 de cai putere

Masina se afla in stare perfecta, fiind restaurata acum doi ani, exemplarul licitat fiind unul dintre castigatorii concursului de eleganta de la Pebble Beach, unul dintre evenimentele care premiaza cele mai frumoase masini contemporane si de epoca. Un plus de valoare este adus de faptul ca masina are la dispozitie chiar si manualul de utilizare si sculele originale pe care Ferrari le-a vandut primului posesor, acum aproape 50 de ani.

via | Classiccar

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    O bijuterie de masina, daca aveam bani de ea, o cumparam. Dar...
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru