Rusia: "Vom deveni prima piaţă europeană până în 2014"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.06.2011
Ministrul Comerţului din Rusia a anunţat că piaţa auto internă va depăşi în foarte scurt timp Marea Britanie şi Germania, ţări care îşi menţin poziţiile în clasamentul european de câteva zeci de ani.

Piaţa auto din Rusia va deveni cea mai mare din Europa, urmând să o depăşească pe cea din Germania până în 2014. Informaţia a fost livrată ieri de Ministrul Comerţului din Rusia, Viktor Khristenko, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Moscova.

În 2010, Rusia a fost a cincea piaţă din Europa după Germania, Marea Britanie, Franţa şi Italia, însă vânzările din primul trimestru al anului 2011 au propulsat Rusia pe locul al treilea în acest clasament. "Creşterea constantă a producţiei din Rusia şi a pieţei interne a dus Rusia pe al treilea loc în clasamentul pieţelor auto din Europa. Sunt absolut sigur că vom fi pe prima poziţie până în 2014", a afirmat Khristenko pentru Ria Novosti.

Piţa auto rusească a crescut cu 77% în primele luni ale anului 2011 faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010 cu ajutoul unui program de tip Rabla. 

via | Forbes

Comentarii (4)

  • mare mandire
    e si normal sa fie asa, e o tara cu o suprafata cel putin de doua ori mai mare decat intreaga europa, cu o populatie mai mare decat Germania si Marea Britanie la un loc. Chiar daca va fi pe locul unu va fi irelevant, pentru ca oricat s'ar crede rusii europeni, nu sunt.. sau nu in totala masura
    14 10
  • populatia Rusiei este de cca. 147 mil locuitori din care aprox. 3/4 locuiesc in Europa. populatia Germaniei este de cca. 80 mil locuitori. avand in vedere diferenta dintre puterea de cumparare a celor doua tari e greu de crezut asa ceva... dar pe termen lung...
    19 0
  • autofan
    Centrul economic si cultural al Rusiei se gaseste in Europa (Moscova, St Petersburg etc) , normal sa se considere europeni. Interesant e ca Renault-Nissan va stapani principala piata europeana din moment ce are deja o intelegere cu Putin privitoare la controlul AutoVAZ. Doar o minune ar mai putea ajuta VAG ca Renault-Nissan sa nu iasa in fata lor.
    20 2
  • красивый
    imi place poza cu steagul facut pe calculator si bmw ul aurit cu universitatea lomonosov pe fundal. e foarte reprezentativa pentru moscova de azi. orice tovaras invatat merita asa ceva! traiasca si infloreasca capitalismul! :))
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru