Saab 9-1 rival pentru BMW Seria 1 si Audi A3

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 31.01.2008
Conceptul care va anticipa viitorul hatchbach 9-1 va fi dezvaluit in luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

Constructorul suedez Saab a anuntat cu ceva timp in urma ca tinteste o largire a gamei pana la sfarsitul lui 2010. Se pare ca scandinavii vor sa confirme intentiile facute publice si anunta ca vor aduce la Salonul Auto de la Geneva un concept care sa anticipeze viitorul model Saab 9-1, un rival pentru hatchback-urile premium cum sunt BMW Seria 1 si Audi A3.

Informatiile vin de la Anthony Loo, designerul Saab, care a confirmat ca va exista un concept gata sa debuteze la Geneva si nu la Londra asa cum se astepta initial. Loo nu a vrut insa sa precizeze despre ce concept este vorba si ce prefigureaza acesta.

Viitorul hatchback Saab va imprumuta linii de design de la vechiul dar indelung premiatul Aero X si va fi primul model echipat cu un tren de rulare hibrid gandit de constructorul suedez. Potrivit unor surse neoficiale, viitorul model va dispune de un sistem hibrid (cu doua moduri de functionare), care consta intr-un motor electric conectat la o unitate diesel, benzina sau etanol, in functie de piata pe care va fi vandut.

Sistemul hibrid permite folosirea motorului electric in timpul sofatului start-stop (in cazul stationarii la semafor) sau la accelerarea initiala.

Motorul cu combustie interna intra in functiune doar atunci cand soferul solicita mai intens autovehiculul.

Motorul electric va fi alimentat de o baterie revolutionara pe baza de litiu care va avea o durata de viata de doua ori mai mare decat a celei pe baza de nichel. Rata de incarcare si de descarcare precum si durata de viata, s-au imbunatatit bateria atingand performante foarte bune.

Taguri: 9-1, A3, Aero X, Audi, BMW, Saab, Seria1

Comentarii (6)

  • pilips
    o imagine cu viitorul saab 9-1 nu se putea pune...oricum eu cred k va fi peste bmw si audi...pt k au talent in a construi masini durabile,premium,exclusiviste...etc.nu e o masina care sa reprezinte pe oricine si nici nu o cumpara oricine.
    3 0
  • Victor
    Asa e pilips
    Asa este. Nu orice cumpara Saab. Si eu cred ca va fi superioara. Era interesant daca punea in el si ceva motoare turbo care le folosesc acum.;) Oricum si motorul despre care vorbesc ei cred ca va fi ceva deosebit si care nu prea il gasesti la BMW seria 1 sau Audi A3.
    1 0
  • poza
    http://news-images.caradisiac.com/IMG/jpg/1/1/1/2/0/Saab_9-1_1.jpg se pare ca asa va arata
    0 0
  • ...
    nu oricine cumpara saab pentru ca este la bani de audi si bmw.asta nu inseamna ca este neaparat mai bun. daca era intr-adevar mai bun vedeam o majoritate saab.sincer prefer bmw sau audi deccat saab
    0 3
  • saab-(distinse salutari domnului catalin stoica)
    am crezut in imaginea saab, a.i. aveam un coupe aero si un cabrio aero in acelasi timp. Treptat, tot ducindu-le pe platforma la bucuresti la service pentru tot felul de fleacuri, gen furtun de apa rupt, pompa de benzina infundata, soft top blocat sau sistem pneumatic pt soft top spart, s.a., si lovindu-ma si de pretiozitatea sefilor de la augusta, din diverse mici sau mari motive acumulate, am devenit, treptat , din fan, un anti-saab-romania, drept dovada ca la noi in oras comertul cu saab a esuat, chiar din fasa.Acum am x5, z4 coupe, si primesc carrera 4 cabrio peste 3 zile. BMW sunt mult mai bune, mai fiabile, mai sportive, mai prietenoase, mai rafinate. De 2 ani am x5 si nu ma mai satur de el. ,ma excita ca in prima zi, cind am facut test drive. de z4 nu pot sa spun decit ca este un motiv de fericire. Daca uitam de imaginea bmw legata de manelisti si fotbalisti, este o masina foarte buna, pentru cei cu inclinatii spre masini cu caracter sportiv. De PORSCHE inca nu spun nimic, caci inca nu il am...
    0 1
  • toodles
    sad
    tocmai ca nu prea poti sa treci peste imaginea legata de manelisti. de-aia se duc in jos multe marci..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru