Seat a dezvaluit primul sau concept hibrid: "Leon Twin Drive"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.01.2009
Seat a dezvaluit primele informatii si fotografii oficiale ale primului sau concept hibrid, botezat Leon Twin Drive.

Esential

46 de cai putere dezvolta motorul electric.

Dupa ce saptamana trecuta va anuntam ca SEAT va prezenta guvernului spaniol un prototip hibrid, revenim astazi cu primele informatii si imagini oficiale ale conceptului. Constructorul spaniol incearca sa patrunda incet incet pe piata vehiculelor ecologice cu Leon "Twin Drive", un hibrid bazat pe versiunea de serie a hatchback-ului spaniol.

Trenul de rulare este compus dintr-un motor electric si unul pe benzina, Seat gandind aceasta configuratie pentru a reduce consumul in traficul urban si extraurban. Motorul electric dezvolta 46 de cai putere si este alimentat de un set de baterii litiu-ion pozitionate in partea posterioara a vehiculului. In mediul urban, motorul electric ofera o autonomie de 50 de kilometri si o viteza maxima de 100 de km/h.

Seat a gandit noul tren de rulare pentru a permite Leon-ului sa functionze numai cu energie electrica in marile aglomeratii urbane, resursele motorului conventional, pe benzina, urmand sa fie folosite doar in mediul extraurban.

Pentru a imbunatati consumul, Seat nu s-a rezumat doar la instalarea unui tren de rulare hibrid ci a apelat si la o serie de modificari ale cutiei de viteze, ale franelor, ale racirii motorului si ale sistemului electronic de control.

Noul Seat Leon Twin Drive nu va intra in productie, conceptul fiind doar un exercitiu pentru inginerii spanioli care vor studia reincarcarea bateriilor, consumul, autonomia si propulsia.

Constructorul iberic va introduce pe piata primul sau hibrid abia in 2014.

via | Carscoop

Comentarii (1)

  • Interesant
    ....50km autonomie pe electric?! sa speram k asa va fi si in practica ...mi-ar place!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru