Seat Arosa renaste in 2010 pe platforma lui VW Up!

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.08.2009
Seat va lansa anul viitor propriul model de serie derivat din conceptul Volkswagen Up!. Modelul urban va fi de fapt succesorul lui Seat Arosa.

SEAT pregateste o surpriza de proportii pentru fanii sai la inceputul anului viitor. Constructorul iberic se va folosi de editia de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva pentru a aduce in fata publicului urmasul modelului urban Seat Arosa, cunoscut ca inlocuitorul lui Marbella, citycar-ul din anii 80 al spaniolilor.

Renasterea modelului Arosa va consemna prima interpretare de serie a conceptului Volkswagen Up!, dezvaluita de nemti in urma cu doi ani la Salonul Auto de la Frankfurt. Practic grupul VAG intentioneaza sa lanseze o versiune de serie a proiectului Up! in interiorul a trei branduri aflate sub umbrela sa: Volkswagen, Seat si Skoda.

Varianta iberica a lui Up! se va individualiza printr-un look sportiv de celelalte modele gemene ale grupului. Arosa va imprumuta insa o platforma comuna, care ii va asigura o lungime de 3450 de mm, si o gama de propulsoare TSI si TDI cu cilindree mica. Pentru a optimiza valorile consumului si a reduce emisiile de CO2, motorizarile diesel si benzina vor fi completate de un sistem start-stop de serie.

Productia noului citycar va fi asigurata de uzina Volkswagen din Bratislava, Slovacia, unde mai iau nastere in prezent SUV-urile Touareg, Audi Q7 si Porsche Cayenne.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • @Automarket
    "de fapt predecesorul lui Seat Arosa"

    Corect este"" succesorul lui Seat Arosa"
    3 0
  • Andrei
    "Volkswagen din bratislava, Slovacia "
    Eu stiam ca bratislava se scrie cu B mare ... asa cred :))
    1 0
  • Marius
    Nu asa se scrie!! Cine te-a mintit?????
    1 0
  • Profu Isteric
    @Bogdan Mirica
    Se zice multumesc.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru