Şeful Ferrari: “Cochetăm cu ideea unui supercar hibrid“

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.03.2012
Amedeo Felisa, preşedintele executiv Ferrari, a declarat că epoca motoarelor V12 încă nu a apus însă pe viitor am putea vedea şi un motor cu şase cilindri în gama italienilor.

Odată cu lansarea noului Ferrari F12 Berlinetta, constructorul italian a anunţat că propulsorul de 730 de cai putere al supercarului este un promotor al unei noi generaţii de unităţi V12. Anunţul a stârnit curiozitatea publicului, având în vedere că toţi marii constructori se orientează către reducerea capacităţii motoarelor.

Amedeo Felisa, preşedintele executiv Ferrari, a declarat că tehnologia de recuperare şi refolosire a energiei irosite la frânare, folosită în Formula 1 sub denumirea de KERS, îi va ajuta pe italieni să păstreaze unităţile V12 pentru următorii ani.

Tot Felisa s-a angajat că Ferrari “va dezvolta tehnologii noi, inovative, capabile să menţină supercarurile în limitele legale de emisii CO2.“

Mai mult, şeful italienilor a lăsat să se înţeleagă că soluţia hibridă nu este ocolită, ba dimpotrivă luată în serios. “Un sistem hibrid instalat pe maşinile noastre nu ar căuta doar să ofere câţiva cai putere în plus, ci va încerca să economisească energie.

Această tehnologie este costisitoare astăzi, însă a fost proiectată pentru a se potrivi oricărei arhitecturi din viitor“, a mai adăugat Felisa, care nu s-a sfiit să declare că nu exclude posibilitatea de a vedea un motor cu şase cilindri în gama Căluţului Cabrat:

“De ce nu şase cilindri? Este o opţiune îndepărtată, poate, dar este clar că ea vine după ce percepţiile tuturor s-au schimbat. Chiar şi în SUA, unde în urmă cu câţiva ani publicul vorbea numai despre motoare V8, lucrurile s-au schimbat şi odată cu ele şi dorinţele publicului.“

Ferrari a cochetat deja cu ideea unui supercar hibrid în 2010 la Geneva, atunci când a prezentat 599 HY-KERS, un concept propulsat, pe lângă motorul termic, de o unitate electrică ce adaugă încă 100 de cai puterii totale. 

via l Autocar

Comentarii (2)

  • Vor sa iasa in intampinarea lui 918 Spyder.
    5 1
  • idea
    idea e bine venita de la cel care afirma ca ferrari nu va face nici odata masina electrica. desi daca si ei vor trece pe electrice......no comment . sper sa dezvolte o masina buna si la fel ca si acuma ff exclusiviste.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru