Seful Ferrari: "E posibil sa facem si un V6"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.02.2010
Seful Ferrari a confirmat posibilitatea dezvoltarii unui motor V6 in urmatorii ani. Totodata, acesta a anuntat ca vor crea si o versiune cabrio a lui 458 Italia, alaturi de un succesor pentru Enzo.

Dupa ce au anuntat ca vor prezenta primul lor hibrid la Salonul Auto de la Geneva, cei de la Ferrari au confirmat posibilitatea dezvoltarii unui V6. Ferrari a mai utilizat modele echipate cu motoare V6 in trecut, dar a renuntat la acestea in favoarea propulsoarelor V8 si V12. Implementarea unui motor V6 in gama Ferrari ar insemna aplicarea unei strategii de downsizing in cadrul producatorului din Maranello. Totodata, Amedeo Felisa, seful Ferrari, a declarat ca modelele electrice nu sunt viitorul marcii Ferrari.

"Daca anul trecut as fi raspuns negativ la o intrebare privind implementarea unui motor V6 intr-un Ferrari, astazi raspund ca atitudinea si oamenii se schimba. Cine poate sa stie ce se va intampla peste 20 de ani? Daca ne uitam la incalzirea globala, solutia corecta nu este reprezentata de vehiculele electrice 100%. Vehiculele electrice sunt doar o solutie de marketing, iar sunetul face parte din sufletul Ferrari, fiind la fel de important precum design-ul si performantele modelelor noastre.

Nu vom face sunete de motor cu combustie interna cu ajutorul difuzoarelor.", a declarat Amedeo Felisa.

Declaratia sefului Ferrari este o dovada clara a faptului ca producatorii de supercar-uri sunt schimbati de tendintele ecologice din intreaga lume si ca nu sunt nepasatori la aceste tendinte. Odata cu aceasta declaratie, seful Ferrari a confirmat faptul ca vor crea si o versiune cabrio a lui 458 Italia, alaturi de un succesor al lui Enzo.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Buna asata
    "Nu vom face sunete de motor cu combustie interna cu ajutorul difuzoarelor"
    Ce subtil le-a dat-o celor de la Lexus cu al lor LF-A cu evacuare "F1"
    11 0
  • @himi
    corect
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru