Şeful Tesla: "Majoritatea maşinilor care vor circula în 2030 vor fi electrice"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.09.2011
Elon Musk este foarte încrezător în compania sa şi în vehiculele electrice în general. Acesta a afirmat că majoritatea automobilelor de pe şoselele anului 2030 vor fi electrice.

Elon Musk, şeful Tesla Motors, a declarat recent că se aşteaptă ca vehiculele electrice să fie majoritare pe şosele în 2030. Musk a făcut declaraţia respectivă în cadrul unui discurs ţinut la conferinta TechCrunch din San Francisco. Şeful Tesla consideră că este oportun să-şi împărtaşească optimismul pentru energia solară şi maşinile electrice cu publicul larg. Mai mult decât atât, Elon Musk consideră că viitorul omenirii în materie de energie este bazat pe celulele solare şi că şe aşteaptă ca acestea să devină o formă de energie comună, dacă nu chiar majoritară, până la jumătatea acestui secol.

Elon Musk este foarte încrezător în ceea ce priveşte vehiculele electrice, acesta făcând un pariu pe un milion de dolari că Model S va fi gata la timp. Pariul a fost făcut cu un jurnalist îndrăzneţ, iar şeful Tesla Motors se angaja să doneze un milion de dolari unei asociaţii umanitare dacă sedanul său electric nu va fi gata la timp.

Termenii pariului sunt destul de stricţi: modelele de producţie trebuie să ajungă la clienţi până la finele anului 2012. Versiunea cu 7 locuri a lui Model S trebuie să fie certificată în materie de siguranţă de oficialii responsabili, iar modelul trebuie să obţină patru sau cinci stele.

Totodată, preţul lui Model S va trebui să rămână la nivelul anunţat, 57.400 de dolari pentru versiunea cu autonomie de 250 kilometri şi 67.400 de dolari pentru versiunea cu autonomie de 370 de kilometri. Versiunea de top, cu o autonomie de 480 de kilometri, va costa 77.400 de dolari. Pentru ca pariul să fie câştigat de Musk, preţurile de mai sus trebuie să fie valabile fără alte ajutoare de la Guvern sau promoţii. În cazul în care nu va reuşi să îndeplinească condiţiile de mai sus, Elon Musk va oferi un cec în valoare de un milion de dolari organizaţiei ”Medici Fără Frontiere”. Dacă Musk va reuşi, jurnalistul care l-a provocat trebuie să doneze 1000 de dolari aceleiaşi organizaţii.

Via | Caradisiac

Comentarii (5)

  • Modelele electrice astazi in SUA reprezinta maxim 1%, daca nu chiar sub 1%, de abia cele hibride sunt cam 2%, cu tot succesul lui Prius si a lui Volt, deci in 19 ani se vor vinde in lume peste 35 de miloane de masini electrice pe an ?? ( astazi cam 70 de mil de masini noi se produc anual) Nu stiu dc am impresia ca pe termen lung si f lung, nu masinile electrice vor fi viitorul si mai am o impresie ca in 2030 majoritatea nu vor fi electrice
    3 4
  • gresit

    daca nu se produce o revolutie in electrictrotehnica motoarelor elecrice sa a acumulatorilor, o sa fie in zadar, costurile de fabricatie si reciclare vor aduce un dezastru ecologic si financiar.

    as spune mai degraba hidrogen, sau alte solutii
    3 4
  • ani[I]aL_2008
    Poate la ei....Ca la noi, inca se codeste omu' de rand daca sa-si ia o masina SH cu bani putini( veche de 8-10 ani, eventual diesel- ca- economica ;) ) sau un " amarat" de Logan nou prin programul rabla. Faceti o diferenta intre pretul unei Tesla( sau orice masina electrica/ hibrid), cea mai ieftina, si un Loganel nou si apoi mai vorbim.
    2 2
  • grigore
    19 years remaining...
    Nu cred in asemenea teorii... pasii in acest domeniu sunt prea timizi in momentul de fata pentru astfel de viziuni atat de optimiste...

    @ani[I]aL_2008
    Tu inca mai crezi ca tu esti reperul destinului omenirii...
    2 2
  • cretu marius
    ev
    cred ca are foarte mare dreptate, incepand cu 2012 cand renault va iesi pe piata cu o gama de 4 automobile lelectrice la preturi rezonabile si cu o reclama agresiva se vor vedeam schimbarile . Masina electrica este viitorul eficienta si nepoluanta acesta este adevarul .Energia electrica este peste tot gratis (soare,vand apa) fiecare dintre noi trebuie sa ne captam singuri energia necesara iar surplusul sa il directionam catre reteaua nationala acesta cred eu ca este viitorul in constiina fiecaruia
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru