Sergio Marchionne: "Nu cred că se vor vinde 10 milioane de maşini în Europa în 2012"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.06.2012
Sergio Marchionne consideră că situaţia din zona Euro va duce la scăderea numărului de automobile noi vândute în Europa sub pragul de zece milioane de unităţi.

Sergio Marchionne, Preşedintele ACEA şi şeful Fiat-Chrysler, estimează că piaţa din Europa nu va atinge pragul de zece milioane de unităţi vândute în 2012. Estimările mai puţin favorabile ale lui Marchionne vin pe fondul unei situaţii financiare dificile pe Bătrânul Continent, alimentată de teama că moneda unică s-ar putea dezintegra. În 2011, piaţa auto din Europa a înregistrat 13.1 milioane de unităţi vândute, semnificativ mai mult decât prevede Sergio Marchionne pentru 2012. În ceea ce priveşte rezultatele Fiat, compania pe care o conduce, Sergio Marchionne estimează că marca va atinge un profit net cuprins între 1.2 şi 1.5 miliarde de euro pentru întregul an, rezultat pe care îl aşteaptă în ciuda economiei italiene în stagnare şi a situaţiei financiare incerte din Europa.

Sergio Marchionne a anunţat că Grupul Fiat va mai cumpăra acţiuni Chrysler în următoarele luni, concernul italian urmând să cumpere 3.3 procente din acţiunile Chrysler pe 1 iulie 2012, ridicând intervenţia la 61.8 procente din portofoliul Chrysler. În ceea ce priveşte piaţa europeană, Marchionne nu va opri investiţiile, confirmând intenţiile grupului de a moderniza fabrica Fiat din Torino.

La finele anului trecut, Sergio Marchionne a revizuit prognoza de vânzări a Grupului Fiat pe piaţa din Europa. Italienii se aşteptau atunci să vândă 2.2 milioane de automobile în Europa în decursul anului 2012, cu 500.000 de unităţi mai puţin faţă de cât au estimat iniţial.

Încă de atunci, Sergio Marchionne anunţa că anul 2012 va fi extrem de dificil, prognoză confirmată ulterior şi de oficialii altor constructori de automobile.

Via | AutomotiveNews (înreg.) | Sursă foto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru