SHANGHAI 2011: Iată noul Chevrolet Malibu

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.04.2011
Chevrolet a prezentat noul Malibu la Salonul Auto de la Shanghai. Aspectul său a fost deconspirat săptămâna trecută, dar acum vă prezentăm detaliile complete ale acestui model.

Noul model de clasă medie de la Chevrolet a debutat la Salonul Auto de la Shanghai. Acesta se numeşte Malibu şi este unul dintre cele mai importante creaţii ale mărcii deţinute de General Motors. Noul Malibu este bazat pe o platformă Epsilon II, folosită şi pe Insignia, şi va fi comercializat pe peste 100 de pieţe. Debutul acestui model a fost programat în aceeaşi zi în care Chevrolet a anunţat că a reuşit să vândă 1.1 milioane de unităţi la nivel global în primul sfert al anului, cel mai bun rezultat din istoria mărcii. 

Exteriorul îmbină aspectul mai multor modele din gama Chevrolet, în timp ce posteriorul prezintă influenţe de la Camaro. La interior, inspiraţia vine tot de la Camaro, ceasurile de bord fiind stilizate într-o manieră similară, în timp ce consola centrala prezintă o serie de elemente care amintesc atât de Volt, cât şi de Cruze. Piaţa din SUA se va bucura şi de introducerea sistemului infotainment MyLink, care intregrează o serie de elemente de conectivitate prin Bluetooth şi le oferă clienţilor numeroase facilităţi.

Chevrolet Malibu a debutat alături de un motor Ecotec de 2.5 litri, care are patru cilindri în linie, injecţie directă şi vine în compania unei transmisii automate cu şase trepte.

Motorul respectiv dezvoltă aproximativ 190 CP şi 245 Nm. Cei de la Chevrolet nu exclud şi o versiune V6, dar motorizările diesel sau de cilindree mai mică nu au fost încă dezvăluite. Sunt şanse ca piaţa din Europa să beneficieze de asemenea motoare, clienţii de pe Bătrânul Continent fiind deja obişnuiţi cu fenomenul numit downsizing şi motoarele diesel eficiente.

Suspensia este de tip MacPherson pe puntea faţă şi multi-link pe puntea spate. Sistemul de frânare al lui Malibu include discuri pe toate cele patru roţi, iar discurile de pe faţă sunt şi ventilate. Etrierii sunt din aluminiu, iar cei de pe puntea faţă au două pistonaşe, în timp ce etrierii spate au un singur pistonaş. Printre sistemele de siguranţă integrate pe Malibu, observăm şi un sistem care avertizează şoferul la părăsirea benzii de mers fără semnalizare şi un sistem de alertă la coliziunea frontală, alături de ESP, ABS, EBD şi numeroase airbag-uri.

Via | Chevrolet

UPDATE: Oficialii GM au confirmat faptul că modelul va fi echipat şi cu un motor 1.6 turbo, care va fi oferit pe toate pieţele pe care va fi disponibil Chevrolet Malibu.

Comentarii (15)

  • SUPERBB!!
    Super piesa de masina!! Sa vedem preturile :)))
    20 1
  • Opinie
    Dupa cum spuneam acum cateva luni toata lumea va avea acces la masinile ce se vand peste ocean. Aceasta-i marea provocare pe care o vor avea de infruntat ceilalti competitori. In sfarsit au ajuns si producatorii americani la concluzia ca multi clienti de peste mari si tari vor masini americane la ei in curte. E drept ca vor avea de a face cu niste hibrizi meniti sa le satisfaca niste asteptari locale insa acest hibrid Malibu e de bun augur. Masinile americane vor urma cursul ipod-urilor, ipad-urilor, etc ce dau tonul acum in lumea high-tec. Ne asteapta vremuri frumoase in lumea auto.
    18 1
  • malibu
    Jos palaria!!!!! O masina foarte atractiva.Americanii vin tare din urma......
    16 0
  • ..
    Clar,arata mai bine decat Insignia.De fapt,arata cel mai bine din acest segment.
    14 3
  • dar vai??! a ci este aceasta masina?!!!
    pe bune? voi chiar v pricepeti la design daca considerati masina asta ''frumoasa'' tare -


    bai bai bai ce oameni ..sper sa fie multi ca voi chiar f multi astfel aia' de nu sunt pe aceeasi linie cu voi sa ''marginalizati''

    Clar,arata mai bine decat Insignia. ??? normal / insignia+a4 la un loc



    pe langa filmuletul randat 3 d de toata jena designul se vrea spe un insignia insa a iesit putin penal char foarte, iar depre interior ..mai are putin si se apropie de alfa romeo( nu voi argumenta - nu vreau sa ajut la luminarea maselor)


    ps: o masina mediocra cu design nu mizerabil insa clar mediocru
    0 13
  • gramatica si lipsa literelor - au fost intentionate cauzate de o scarba si un mare sictir

    ca doar sunteti isteti si va prindeti
    3 5
  • offff
    La motorizari nu mai arata asa bine!! Cum naiba de au ramas asa in urma?
    1 11
  • you_hoooo
    nice!
    O masina reusita, cu un interior mai luxos decat la Insignia. Motorul nu e adresat Europei, sigur vor fi alte motoare. Si totusi, 2.5 si 190 Cp si injectie directa, nu-s de lepadat.
    9 2
  • da,
    constat ca au mai avansat fata de modelul meu celebrity`88
    5 2
  • @az
    Vezi ca ti-au fugit oile!!!!!!Masina arata foarte bine.
    4 0
  • blajinu
    agree az
    design ul nu este tocmai nou: este o reinterpretare a lui Cruze, mai precis un Cruze marit (nu umflat). Masina este bine proportionata la exterior unde din profil ma gandesc la o honda accord iar la interior a reinterpretat consola centrala a insigniei. Overall nu este o masina rea ca design insa nu cred ca in europa va reusi sa egaleze insignia la vanzari. Masina pare insa ieftina iar intr un segment care apartine passat ului dublat de mondeo si insignia care tintesc spre premium, acest Malibu nu are sanse prea mari in europa. O fi misto la ei acolo.
    0 3
  • zurzu_zurzu
    Chevrolet Malibu
    O mica parere pt ca nu ma dau un mare cunoscator in materie auto:aceasta masina pt europa o sa fie excelenta,cu o singura conditie,ca motoarele diesel sa fie foarte eficiente si pretul de medie sa fie sub cele enumerate mai sus ,Insignia,Mondeo si Passat.Daca face asta cei ce la GM atunci va spun garantat vor taia o felie destul de zdravana si asta dupa ce Passat la design nu e mare diferenta fata de generatia anterioasa,mai mult un facelift iar Insignia e deja la doi ani de la lansare si deja piata incepe sa fie saturata iar Mondeo din ce am vazut nu o sa rupa gura targului.
    Deci acest Chevrolet Malibu are toate sansele sa faca o figura frumoasa spre f frumoasa in europa,mai ales ca e un GM in toata regula ,asa cum e si Insignia,desi nu o spunem nciunul dintre noi.
    3 1
  • figgo2323
    Chevrolet Malibu
    Uite un cetatean onest care recunoaste ca nu doar masinile germane au un succes garantat.Spun asta pentru ca aceasta masina cred ca are toate sansele sa se vanda foarte bine in europa.De ce?Foarte simplu! O sa fie mult mai ieftina decat marcile europene,calitatea cam aceiasi si dotarile optionale o pot tine mult mai jos ca pret decat Passat,Insgnia,Mondeo.
    Important ar fi ca cei ce la GM sa si dea seama ca in europa motoarele mari nu au cautare si sa produca "specialitati"europene,adica litraj mic si consum pe masura.Daca fac asta atunci cheia succesului este garantata!
    1 0
  • figgo2323
    Chevrolet Malibu
    Desi designul este o mixtura intre Insgnia,viitorul Astra Sedan si un Camaro (vezi lampile spate) masina arata bine spre foarte bine,linii fluide,interior stilat cu multe gadgeturi si confort ,iar cutia automata cu sase rapoarte pare o alegere foarte buna,mai ales la un motor european de doi litri,daca o sa fie asa si sper sa fie!!
    2 0
  • moro_br_ro
    c
    eu am un aveo si va spun ca revizile in romania sunt teeeapa iti iau astea o gramada de bani si nu iti schimba nimic daca nu cunosti un pic de mecanica sunt curios cu noul malibu daca e asa durabil si pret iar fabricatia made in ..... necunoscuta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru