Skoda a început producţia lui Citigo

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.10.2011
Producţia citadinei de la Skoda a debutat la uzina din Bratislava. Primele unităţi vor ajunge în showroom-urile din Cehia până la finele anului.

Fabrica Skoda din Bratislava a început producţia lui Citigo. Noul model de oraş al celor de la Skoda va ajunge în reprezentanţele din Cehia până la sfârşitul anului 2011, în timp ce alte pieţe din Europa vor aştepta până la începutul lui 2012. Modelul este bazat pe Volkswagen Up! şi va avea şi o versiune cu cinci uşi. În primă fază, Skoda va construi doar o versiune cu trei uşi a lui Citigo.

"Citigo este o componentă centrală a strategiei noastre de creştere. Cu acest automobil, ne pregătim ofensiva din Europa. Citigo va deschide o piaţă importantă de automobile mici pentru Skoda şi reprezintă aplicarea principiilor noastre într-un model de oraş.", a declarat Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, Şeful Consiliului Directorul Skoda.

Skoda Citigo este oferită în compania a două motorizări cu trei cilindri. Acestea au o cilindree de 1.0 litri şi oferă 60, respectiv 75 CP. Ambele motoare sunt noi pentru gama Skoda şi sunt oferite şi în versiuni Green Tec.

Versiunea de 60 CP are un consum mixt de 4.5 litri la sută, în timp ce versiunea de 75 CP are un consum de 4.7 litri la sută. Emisiile de CO2 sunt de 105 grame pe kilometru, respectiv 108 grame pe kilometru. Versiunile Green Tec reduc consumul cu 0.3, respectiv 0.4 litri la sută, în timp ce emisiile de CO2 au scăzut cu opt, respectiv nouă grame pe kilometru.

Via | Germancarscene

Comentarii (4)

  • design
    design-ul e oribil ...astia de la VW nu stiu cum sa faca ca skoda sa nu le scada vanzarile la modele lor si au adoptat un design cel putin ciudat (ca sa nu zis aurea).
    Singurul model care a scapat este octavia ..dar cu sigurata o vor "rezolva" si pe ea ...
    13 14
  • @mtk
    Si VW Up! e la fel de oribil, si Seat Mii, desi parca Seat mai arata a masina. Oricum cred ca sunt facute sa arate oribil ca sa simti ca e o masina "ieftina" fata de celelalte din gama lor. Pacat ca VW si-au bagat nasul atat de mult peste Skoda... amintiti-va de succesul Octavia 1 sau Fabia 1. Alea erau masini calumea, nu din plastice reciclate. Am avut o Fabia 1, avea 11 ani, si era inca excelenta inauntru, fata de un Polo nou de exemplu, care e mai rau ca un Logan.
    12 8
  • ASA DA!
    Sunt de parere ca in urm.4 -5 ani acest model va desfiinta concurenta. Este exact ce se asteapta de la o masina;simpla,destul de spatioasa,linii clasice(oricum mai frumoasa decat actuala Fabie),corecta ca design si pret. Unii spun ca e oribila; probabil le plac creaturile(nu creatiile) de la Hyundai (ex. I40,Genesis)cu muchii exterioare de zici ca era designerul beat! Va fi un succes!Facem pariu? Citim comentariile peste cativa ani?
    12 0
  • @
    @LUCCI: Mie chiar imi place acest model. Daca va fi sa am o a 2-a masina personala, acest model va fi cu siguranta Citigo.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru