Skoda pregateste un rival pentru VW Golf si Opel Astra

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.07.2009
Dupa ce Fabia a preluat platforma lui VW Polo, Skoda se pregateste sa imprumute platforma lui Golf pentru o compacta hatchback.

Esential

2012` este anul in care Skoda va intra pe segmentul hatchback-urilor compacte

Dupa succesul de piata inregistrat de modelul Fabia in segmentul mic, unde acesta a reusit performanta de a nu se canibaliza cu Volkswagen Polo, Skoda incearca sa intre pe segmentul compact cu un model hatchback. Viitor rival de piata al lui Golf, noul model va aparea in 2012-1013.

Conform informatiilor publicate in acest weekend de britanicii de la Autocar, noul model al cehilor de la Skoda va utiliza platforma lui Golf si va primi atat o parte dintre motorizarile acestui model, cat si transmisiile sale, printre acestea numarandu-se si cele DSG de ultima generatie.

Nu ar fi pentru prima data cand Skoda ar imprumuta platforma lui Golf, modelul Octavia avand la baza aceeasi compacta a "stapanilor" de la Volkswagen. In momentul lansarii modelului, Skoda va putea sa ia lectii de la Seat, care au reusit sa isi atraga, prin Leon, o clientela diferita fata de cea a lui Golf, desi cele doua modele se bat pe acelasi segment.

"Determinarea noastra de a ridica acest brand si prezenta pe 100 de piete globale inseamna ca trebuie sa ne largim portofoliul de produse", a declarat un insider Skoda pentru Autocar.

Aparitia unui hatchback mai mare decat Fabia nu a fost exclusa nici de Karl Neuhold, seful designului Skoda, care sustine ca un astfel de model ar putea sa faca parte din gama in viitorul apropiat: "Avem multe optiuni la dispozitie iar aceasta ar putea fi o alegere. S-a investit mult in centrul de cercetare si dezvoltare din Cehia, astfel ca multe lucruri sunt posibile la aceasta ora", spune acesta.

via | Autocar

 

Comentarii (10)

  • Watsuuup
    ?
    asta este un VW Golf 6 :|......si ii destul de prost modificat.....are si jantele de Vw:))))))
    5 3
  • andrei
    rival?
    de cand pregateste skoda rivali pentru modelele vw?
    3 3
  • CatalinB
    ipoteza automarket
    am crezut ca ma stric de ras cand am vazut poza... vedeti ca are sigla vw pe jante :d
    3 2
  • mircea
    @all
    Este o imagine prelucrata pentru a va face o idee despre noul model. Nu e nimic oficial iar sub titlu si sapou scrie clar "Foto: CGI Automarket".

    @andrei: Acelasi segment, aceleasi preturi. Rival se cheama, chiar daca ei sunt frati.
    5 2
  • Victor
    Octavia hatcback
    Acest model Skoda va fi versiunea hatchback a modelului compact Octavia . Eu personal ma asteptam la aceasta miscare inca de la prima generatie de Skoda Octavia ce a aparut in 1996.
    5 1
  • re:
    acelasi tip de articol cu cel despre Touareg. Se pare ca nu mai aveti despre ce sa scrieti
    2 1
  • MAI SUBTIRE CU PRETURILE VERE ! !
    AU DREPTATE UNII "COMENTATORI " DE PE AICI - TOTUL A INGHETAT PE PIATA ROMANEASCA. Toata lumea sta si asteapta un curs mai favorabil si niste reduceri pe bune nu vrajeli de marketing cu 59 euro rata leasing pe luna (cum faca fomistii aia de la Renault)
    2 1
  • Asteptari
    Astept dimensiuni de Octavia Tour, interior de Octavia, pe mecanica de Golf V sau VI la 16.000Euro. Altfel o sa fie o alta Fabia.
    1 0
  • !
    Rabdare! Eu cred ca Skoda nu prea a dezamagit pana acum!
    3 1
  • cosmin
    skoda
    in primu rind skoda e facuta toata de wv nu vad ce rost isi au comentariile voastre
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru