Skoda Superb este "Taxiul anului" in Franta

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.11.2009
Taximetristii din Franta sustin ca Skoda Superb 2.0 170 CP este cea mai potrivita masina pentru exercitarea acestei meserii.

L'Officiel du Taxi, publicatia franceza care informeaza publicul larg si taximetristii cu privire la ultimele evenimente din viata breslei, i-a acordat modelului Skoda Superb titlul "Taxiul anului". Acest premiu recompenseaza masina cel mai bine adaptata exercitiului profesiei unui taximetrist.

Din juriul care a acordat acest premiu au facut parte atat soferi obisnuiti de taxi, cat si jurnalisti auto cu state vechi in Franta. Acestia au ales nu doar modelul, ci si versiunea de motorizare potrivita profesiei: Superb 2.0 TDI 170 CP. Acelasi juriu a acordat si premiile secundare "Designul anului" si "Cel mai bun raport calitate pret", castigatorii acestor doua categorii fiind Mercedes E-Klasse, respectiv Octavia Combi.

Castigatorii au fost ales dintr-o lista de modele finaliste alese de cititorii publicatiei franceze. Intre modelele ajunse in finala s-a numarat si Dacia Logan MCV, insa modelul romanesc a trebuit sa se recunoasca invins la final. Ceilalti finalisti au fost Opel Insignia, Citroen C5 Tourer, VW Passat CC si Toyota Prius.

via | L'officiel du taxi

Comentarii (17)

  • Ce diferenta.Aici in Cluj majoritatea taxiurilor sunt Logan....lol
    8 5
  • ......
    ......
    de ex la mine in oras in Petrosani...tot loganurile fac legea dar s-au adus si vreo 15 Skoda Octavia modelul nou:)
    3 5
  • Crysty
    Taxi
    Cred ca este o mica(mare) diferenta in realitate!
    Am fost de curand in Franta (Paris, destul de reprezentativ) si pot spune ca realitatea este alta: majoritatea taxiuri erau E-class atat "vechea" cat si noua generatie!

    Un mic exemplu din 10 taxiuri (8 erau E class iar restul de 2% altele: VW, Skoda, Opel, etc).
    Poate confirma si altcineva care a fost in Franta si a vazut acelasi lucru.
    4 8
  • Mircea
    Matematica asta...
    @Crysty: 10-8=2, 2 din 10 reprezinta 20%, nu 2% .
    Iar daca vroiai sa spui ca "restul de 2 (fara %) altele: VW, Skoda, Opel, etc" cred ca ajungem la un rezultat ilogic: restul de 2 erau 3 (si mai mult chiar).

    M-am amuzat sa fac "analiza pe text".
    13 3
  • TAXI paris
    Ai fost tu in franta si ai vazut...
    Hai,
    e plin de 607 si 406 la taxi in PARIS.
    Asa ca termina cu minciunile!!!
    7 5
  • Crysty
    Comentarii
    @ Mircea - ai inteles bine ca vroiam sa spun 2%;
    esti bun in felul tau banuiesc ca esti angajat sa "faci analiza pe text".

    @ Xela - da, am fost la Paris prietene.
    Ma poti intreba detalii din Paris si-ti demonstrez ca stiu, spre deosebire de tine care nu stii unde e Franta pe continent si faci "iesiri" de weekend afara din orasul (comuna) ta decat la o distanta de 200 - 300 km.

    @ all - asa suntem construiti genetic noi romanii, sa comentam aiurea la adresa altuia fara a avea legatura cu subiectul.
    Puteti si voi sa iesiti din Romania si veti observa cat de in urma suntem la tot!
    0 5
  • V-ati simtit vreodata pacaliti de taxiurile pe care le-ati luat? Eu de exemplu cand merg sa imi aranjez parul la Fistiq luam intotdeauna taxiul.Dureaza cam 10 minute pana la coafor.De multe ori patesc sa fie diferita suma.In cele din urma am ales sa folosesc masina personala :)
    4 9
  • george
    GANDIRE CU PREMEDITARE LA URMA
    @ crysty

    Face o mare confuzie, din rea vointa sper, altfel e grav.

    Este adevarat ca majoritatea taxiurilor din Paris sunt Mercedesuri si frantuzoaice dar distinctia spune foarte clar pentru ce se acorda. Nu spune nicaieri ca masinile aflate in circulatie sunt in majoritate Skode Superb. Nici ca de-acum incolo societatile de taximetrie pariziene vor cumpara numai/preponderent Skoda Superb. Ci doar ca taximetristii o considera "CEA MAI POTRIVITA MASINA DE TAXI"...
    2 2
  • acidutza
    ha...
    Ha....in Bucuresti majoritatea taxiurilor...trag tepe!!! In Franta la fel o fi???
    4 1
  • in sibiu
    inca mai sunt vechiile dacii(cateva) dar in rest loganurile si cateva solenze
    1 2
  • Afaceristul
    haaaaaaaaaaaaaaa
    cand va vad pe toti asa vorbind asa linistiti parca vad in fata niste oameni adunati la o cafenea selecta.Dau nota 10 pentru ambianta .
    0 1
  • Doamne ce-a ajuns forumul asta !
    Pe cine naiba intereseaza ce fel de taxiuri sunt frate la voi in oras??? Sau unde si pe cine fura taximetristii in Romanica??? Daca vreti sa faceti conversatie, mergeti nene pe site-uri de prietenii, traiasca-va "haifaivu" !!! Tzenule tata, daca ai boala la minore, cere-le nene adresa de mess, urca-te in pisicuta ta de 15 ani si da o fuga pana la Cluj. Poate le tii o tara ocupate si le faci sa ia o pauza de la a mai scrie tampenii !

    Asadar rezumat : In FRANTA, tara mare producatoare de masini, o revizta FRANTUZEASCA, apartinand asociatiei profesionala a taximetristilor FRANCEZI a acordat titlul TAXIULUI ANULUI unei masini apartinand grupului VAG. Capetele seci care isi ocupa timpul scriind aberatii trebuie sa inteleaga ca asemenea titluri nu se acorda in functie de numarul de masini existente pe piata, ci in functie de anumite sondaje la care participa reprezentanti ai profesiei respective, jurnalisti etc. Spre exemplu (tot pentru capetele seci in cauza !!!) in Romania in vederea obtinerii titlului "masina anului" au concurat anul acesta modele a caror comercializare nici nu a inceput la noi sau a inceput doar in cursul acestui an. Prin urmare nu se poate vorbi de numarul de masini existente in piata, dupa cum nu se poate vorbi nici de cate SKODE a vazut Parisul.
    5 5
  • Pentru @mihai
    Esti genul de om frustrat care nu ii place sa vada pe unii oameni care vorbesc civilizat.Fac pariu ca ai peste 50 ani care sufera ca nu mai are varsta tineretii.Sincer discutiile de aici sunt cu mult bun simt asa cum vorbea unu de mai sus "ca niste prieteni adunati la o masa'Ce e rau in a socializa? Daca pe tine nu te intereseaza ceva inseamna ca nu este bun?

    Administratori va rog lasati mesajul fara sa-l stergeti atat cat "domnul" mihai sa-l citeasca.
    @mihai comunistul!
    0 1
  • mihai
    care e problema ta???????
    nuti convine ce se discuta pe aici,nu mai intra si lasane......
    ce esti praf.
    unde ma vezz sa conversez cu cristinuta88, poate in visele tale de ciudos.
    hai pune mana pe carte si dai logout
    1 5
  • bwahahah
    oare intereseaza pe cineva cum si unde merge cristinuta la coafor?toti suntem curiosi in ce pijamalutza faci tu nani si cu ce periuta te speli tu pe dintisori asa ca te rog, carry on.

    Cine vrea sa o intalneasca pe cristinuta, este asteptat in fata salonului Fistiq, incercati sa fiti acolo mai repede deoarece taxiul este scos din ecuatie si foloseste masina proprie sau phaetonu lui tata.
    4 3
  • A8-u lu tata nu Phaeton-u.... ca de la luxul din A8 a pornit totul... nu ma Cristinuta?
    1 1
  • @bogdanc si mowgli
    Asa e domnilor! Totul a plecat de la luxul din A8 de care pomenea "pitzi" si de la faptul ca un nehalit care viseaza si el sa iasa din mahala, a sarit repede sa-i ia apararea cand niste oameni cu scaun la cap (printre care eu nu m-am numarat), i-au atras atentia ca bate campii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru