STUDIU: Barbatii au cele mai mari sanse de a adormi la volan

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Cercetatorii australieni au descoperit ca un barbat are de doua ori mai multe sanse decat o femeie sa adoarma la volan. Acest risc apare din cauza faptului ca barbatii conduc neintrerupt pentru perioade de timp mai indelungate.

Un studiu efectuat de o companie australiana de asigurari a dezvaluit faptul ca barbatii sunt de doua ori mai expusi pericolului de a adormi la volan decat femeile. Explicatia pentru aceasta concluzie este faptul ca 72% dintre soferii intervievati obisnuiesc sa conduca peste doua ore si jumatate fara pauza. Doar 60% dintre soferitele intervate au maturisit ca au acelasi obicei riscant.

Unul din cinci accidente rutiere are loc din cauza unui sofer care a adormit la volan, transformand oboseala in unul dintre principalii ucigasi ai soferilor. In Australia, guvernul a implementat o serie de statii de reimprospatare a soferilor, intitulate Driver Reviver. Cele peste 220 de statii din Australia le ofera soferilor posibilitatea de a opri si parca masina in siguranta, dupa care vor primi un pahar de ceai sau o cafea si vor avea posibilitatea sa poarte o conversatie cu voluntarii Driver Reviver.

Cercetatorii va recomanda sa nu plecati la drum obositi si sa faceti opriri regulate, care sa implice coborarea din autoturism si eventuale exercitii fizice usoare.

De asemenea, este indicat sa trageti pe dreapta la primele semne de somnolenta si sa va odihniti.

Via | Drive.au

Comentarii (4)

  • tare ideea cu Driver Reviver
    2 0
  • studiu tampit
    pai normal , ca in australia distanta dintre un sat si altul e de o saptamana de condus
    1 0
  • jurnalistica
    :))
    Doar 60% dintre soferitele intervate au maturisit ca au acelasi obicei riscant.
    0 0
  • Mircea
    de obicei ma doare fundul conducand mai mult de 2 ore.
    Interesant studiu insa nu este o diferenta mare intre 72% si 60%.
    Ma intreb cat de mare o fi fost esantionul pe care s-a facut studiul.
    Cat despre Driver Reviver, nu ii vad rostul in Romania deoarece sunt pline drumurile de moteluri, restaurante, statii de alimentare, etc deci..investitie inutila :P
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru