STUDIU: BMW este cea mai dorită marcă din China

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.03.2011
Un studiu desfăşurat pe cea mai importantă piaţă auto a lumii arată că BMW este cea mai dorită marcă din China. bavarezii depăşesc atât Apple şi Rolex, cât şi Mercedes şi Audi.

Un studiu realizat de una dintre cele mai cunoscute companii de consultanţă din Asia arată că BMW este cea mai dorită marcă din China. Bavarezii au reuşit să depăşească foarte clar rivalii germani de la Mercedes şi Audi, clasaţi pe locurile al optulea şi al 12-lea.

În clasamentul final rezultat în urma studiului companiei Clear Asia arată că BMW a depăşit Rolex şi Apple în lupta pentru primele trei poziţii, cei 2500 de chinezi intervievaţi considerând că BMW este o marcă "sexy şi de încredere, incitantă şi softisticată".

"BMW are o personalitate de brand extrem de puternică şi de atractivă în China. Mercedes şi Audi sunt şi ele admirate, însă niciuna dintre aceste mărci nu se ridică şa personalitatea de brand emblematică a celor de la BMW. Iar acest aspect este cheia dezvoltării unei mărci cu adevărat dorite, dezirabile", notează Oliver Cartwright, directorul regional al Clear Asia, compania care a realizat studiul.

Studiul din China face parte dintr-o analiză la nivel mondial desfăşurată de Clear Asia.

Rezultatele globale arată că BMW este de asemenea cea mai dorită marcă auto din lume, dar bavarezii s-au clasat în acest clasament pe locul al treilea, în spatele Apple şi Google.

via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (13)

  • Opinie
    BMW are un viitor stralucit! Sa fi primul pe cea mai mare piata e reconfortant.
    18 6
  • Stie chinezu ce stie.
    9 5
  • Dan_GRC
    Cea mai dorita marca auto din lume...cum ar veni ca e plin mapamondul de cocalari dupa mintea multor romani:)
    17 13
  • @pentru astia care ma critica
    Acum ce ziceti ???
    MAI AVETI CUVANT IN FATA BMW-ULUI CU VOLVO , SAAB si alte buburuze ?
    audi doreste pozitia SUPREMA dar NU o sa o AIBA niciodata , dintr-un simplu motiv care face diferenta Placerii de a COnduce , are tractiune pe fata si BMW are pe spate , asta e un secret primordial dar nu si ultimul care fac diferenta intre BMW si audi.
    5 16
  • Stai ca eu ma simt vizat. :))
    Nimeni, dar absolut nimeni, nu a costestat cel putin pe site-ul asta ca BMW nu ar fi o marca de top. Dar prin exprimarea ta nu poti sa fortezi pe cineva sa fie fan "inrait" BMW ca tine. Pentru ca, asa cum ti-am mai zis, nu toata lumea isi doreste stilul caracteristic BMW. Si recunosc ca eu sunt unul dintre ei. Iti mai spun pentru ultima data ca nu am nimic cu BMW sau cu tine, asta e doar in mintea ta. Crezi sau nu, ii apreciz pentru ce fac si cine sunt, dar un BMW nu este pe gustul meu.
    16 3
  • @ Lau Calin
    Ceva e in neregula cu tine! get it fixed! :))) glumesc
    @ BMW, cei care critica BMW, crede-ma, sunt cei care si-au dorit unul, dar e greu sa-l cumperi si mai ales sa-l intretii, asta este, BMW nu e pentru romani in general, oricat de multi sau putini bani ai avea.
    Le dau dreptate celor care ii critica pe bmw-istii care depasesc fara sa semnalizeze, care parcheaza in locuri interzise sau chiar pe locul tau, in general pe cei care evita codul rutier!
    Aici v-as ruga sa nu includem faimoasele pisicutze si ursuleti!
    Ce nu inteleg, cum au reusit astia sa adune 2500 de cocalari? :))
    11 2
  • mda...
    Cocalari chinezi!! :))))))))))))))
    7 2
  • @Esan
    Nu este vorba ce e in regula si ce nu e cu mine. Am incercat mereu sa pastrez o discutie cat mai prietenoasa pe site-ul asta cu toata lumea pentru ca asa mi se pare normal. Si in viata de zi cu zi incerc sa fiu la fel. Nu am nici un interes sa fiu de partea unei marci, doar ca, fiind un pasionat de masini ca oricare, imi place o anumita marca, sau mai multe. Insa asta inseamna ca celelalte sunt trompete, buburuze sau trabanturi? In calitate de ce mi-as permite sa spun asta? De inginer, proiectant, pilot de raliuri? Nu critic pe nimeni si nu o data s-a intamplat sa inchid ochii" la niste jigniri (a se intelege si injuraturi) aduse de userul BMW la adresa mea. Daca nu am zis nimic nu inseamna ca nu am vazut. Dar avea vreun rost sa raspund la fel?
    9 1
  • george
    "BMW A DEPASIT ROLEX"
    De principiu, eu sunt impotriva generalizarilor si asocierilor de grup. Aici insa as vrea sa adaug cateva lucruri:

    Imaginea poporului chinez in randul popoarelor asiatice este oarecum similara (pe anumite paliere) cu a tiganilor in randul popoarelor europene.

    Pentru un japonez de exemplu, o insulta extrem de grava (probabil chiar suprema) este sa-l numesti chinez...

    De asemenea, chinezii sunt in general niste soferi destul de slabi (situatie la care a contribuit probabil si accesul limitat la automobile pana nu cu mult timp in urma) care presupune si o cultura auto nu tocmai bogata.

    Trecand peste calitatea indoielnica a unui astfel de studiu, ar fi bine sa tinem cont de brandurile pe care le-a depasit BMW in aceasta "competitie". Unul dintre ele e Rolex, care este unul dintre cele mai piratate branduri de ceasuri din lume, nu neaparat cel mai bun....
    5 2
  • kumite
    China
    Cati locuitori are china?Cati conducatori auto are?Astia,2500,probabil ca sunt numai cei care au bmw-uri.Inca o data:nu contest calitatile marcii.Dar sa latri non stop........Si cand primesti una peste bot,bagi coada intre picioare si te munti in alta parte la latrat.
    1 6
  • @laucalin
    :) Tu pe diferinte anunturi esti fan diferit , ba esti Fan BMW si ai BMW si zici ca X3 pacat ca nu are design de Volvo ca tehnic e o masina exceptionala , in unele anunturi ca sa nu te legi de Volvo dar sa fii impotriva BMW te dai fan Audi intr-un fel cu fanii audi numai oricum sa fii impotriva BMW-ul, deci nu prea iti inteleg pozitia ...
    5 1
  • Tu nu prea intelegi multe. Amice, se numeste impartialitate. Citeste cu atentie mesajele mele de mai sus si (poate) vei intelege ceva.
    4 2
  • Parerea mea
    Ma baieti de cat timp vizitati voi acest site? Daca ati fi putin atenti ati vazut articolul in care viitorii baietasi cu scaun la cap din America isi doresc cel mai mult marca BMW in defavoarea multor altor marci. Oare de ce?
    Sa trecem mai departe, oare cei 2500 de chinezi sunt luati la intamplare sau poate trebuie sa indeplineasca anumite criterii, cum ar fii studii si multe alte aspecte.
    Domnule LauCalin eu cred ca fiecare avem dreptul la opinie si iti respect opinia ta. In Romania 50 la suta din romani isi cumpara masina de nevoie fara sa conteze f mult pe ce dau banii fie el Logan sau alte marci de duzina , 45 la suta isi cumpara masina sa arate pe ce clasa sociala au ajuns sa vada lumea ca are BMW MERCEDES SAU AUDI si 5 % la suta pentru ca e masina la care au visat si pe care si o doresc. Aceste cifre sunt estimative dupa cum am considerat eu din propie experienta. Ma consider unul din cei 5 la suta si imi doresc sa apuc in viata asta sa pilotez un Mitsubishi Lancer Evolution 6,7,8,9,10 sau poate ce o sa mai apara pe un circuit in Romania(asta daca se va construi cel de la Targu Mures) sau daca nu in apropiere.
    PS Respect pentru toti mari producatori care incearca sa faca lucruri demne de apreciat si nu doar cifre anuale.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru