STUDIU: Bunicii conduc mai prudent cu nepoţii la bord

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.07.2011
Cercetătorii americani au tras concluzia că şoferii în vârstă sunt mult mai atenţi atunci când îşi conduc nepoţii, riscul de rănire al celor mici fiind redus cu 50% faţă de o călătorie cu părinţii lor.

Un studiu realizat de asiguratorii din Statele Unite ale Americii a relevat faptul că bunicii devin şoferi mai atenţi atunci când îşi transportă nepoţii. Mai precis, în timp ce se presupune că părinţii ar trebui să fie cei mai atenţi şoferi din lume atunci când au odraslele la bord, ratele de accident ale bunicilor care au minori la bord sunt cu 50% mai mici decât în cazul în care copiii sunt conduşi de părinţii lor. Asiguratorii nu au cercetat accidentele propriu-zise, ci au urmărit o statistică a accidentelor soldate cu răniri, iar riscul de rănire al copiilor scade cu 50% dacă sunt conduşi de bunici în locul părinţilor, spun cei de la State Farm.

"Bunicii din ziua de azi nu mai sunt chiar atât de bătrâni şi nu se mai potrivesc imaginii de şofer în vârstă care nu mai se descurcă la volan. Niciunul dintre noi nu ar trebui să vadă un bunic la volan ca pe un pericol", a declarat Joseph Schofer, profesor la Universitatea Northwestern şi expert în transporturi.

Schofer nu a fost implicat în această cercetare, dar a specificat faptul câ vârsta medie a bunicilor studiaţi era de 58 de ani.

Cel mai important lucru pe care nu l-au scăpat din vedere bunicii atunci când s-au urcat la volan a fost să verifice centurile de siguranţă ale nepoţilor. În foarte puţine cazuri au existat copii care să nu poarte centura de siguranţă şi să nu fie protejaţi cum trebuie în cazul unui eventual impact. În schimb, practicile recomandate precum scaunele pentru copii amplasate cu spatele la direcţia de mers şi interdicţia minorilor de a ocupa locurile din faţă nu au fost respectate de bunici, cu toate că rata de accidentare a minorilor nu a fost afectată de acest amănunt.

Via | TheAustralian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru