Studiu: Hibrizii se vor ieftini in urmatorii 10 ani

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.10.2008
Un studiu efectuat de consultantii JP Morgan Chase a relevat faptul ca pretul autovehiculelor hibride va scadea.

Esential

9.6 milioane de hibride vor fi comercializate in urmatorul deceniu, conform analistilor din economie.

Costurile de fabricatie ale modelelor hibride vor scadea cu pana la doua treimi in decursul urmatorului deceniu.

Aceasta concluzie a rezultat in urma unui studiu efectuat de consultantii financiari de la JP Morgan Chase & Co, care au anticipat scaderea cu 60% a costului de fabricatie al fiecarui motor hibrid pana in anul 2018.

Tot in acelasi an, modelele hibride vor insuma peste 10% din automobilele comercializate pe mapamond. Analistii economici prevad vanzarea a 9.6 milioane de unitati hibride in decursul acestui deceniu. Acestia considera ca productia hibrizilor, in continua crestere, impreuna cu tendintele economiei mondiale vor duce la scaderea pretului autovehiculelor cu acest tip de propulsie.

Producatorii japonezi conduc pe piata vehiculelor hibride, cu modelul Toyota Prius in topul vanzarilor. Modelul nipon a celebrat anul acesta 1.000.000 de exemplare vandute de-a lungul intregului sau ciclu de viata. De asemenea, Honda, rivalul Toyota pe acest segment, va lansa modelul Insight pe piata din Marea Britanie la inceputul anului urmator, urmand sa accelereze concurenta pe aceasta piata.

Conform analistilor de la JPMorgan Chase&Co, piata de desfacere din America de Nord este cel mai mare consumator de vehicule hibride din lume.

Pietele auto din Europa si China vor cunoaste o cerere accentuata de modele hibride incepand abia cu anul 2013.

Numerosi producatori auto s-au implicat in productia de autovehicule hibride, alaturi de  Honda numarandu-se Toyota, Mercedes-Benz, BMW si Nissan.

Via | Autocar  

Comentarii (1)

  • TOKYODREAM
    aha
    e spus gresit la final de articol, alaturi de HONDA si TOYOTA , se implica Mercedes-Benz, BMW si Nissan.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru