STUDIU: Masinile scumpe nu atrag femeile

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.06.2009
Editia australiana a emisiunii Top Gear a organizat un studiu alaturi de o echipa de cercetatori pentru a afla daca o masina scumpa face barbatii sa fie mai atragatori pentru femei.

Desi in urma cu trei luni va informam ca femeile sunt atrase de barbatii care conduc masini scumpe, australienii au facut un studiu care demonstreaza contrariul. Top Gear Australia a vrut sa afle daca femeile sunt intr-adevar atrase de barbatii care conduc masini scumpe. Desi exista deja o serie de studii in acest sens, care au prezentat diverse rezultate, atractia nestavilita a femeilor pentru barbatii instariti care conduc automobile scumpe, a devenit deja un subiect de gluma. Pentru a realiza acest studiu, Top Gear Australia a apelat la o agentie australiana de cercetare, care se specializeaza in reactiile creierului uman.

Undele cerebrale ale subiectilor au fost monitorizate, iar interesul lor pentru vehicul si persoana de la volanul acestuia a fost masurat cu ajutorul instrumentelor electronice. Initial, subiectilor li s-a prezentat un vehicul, iar apoi vehiculul a fost condus de un barbat. In timp ce unele vehicule erau mai interesante cu un barbat la volan, anumite modele au devenit respingatoare in momentul in care un sofer s-a asezat la volan.

Cercetatorii australieni au folosit un Porsche 911, un Nissan Skyline modificat, un MG Roadster clasic si un pick-up Holden Ute si un SUV.

Fiecare automobil a primit un sofer care corespundea clientelei tipice a modelului respectiv, iar reactiile cerebrale ale subiectilor au fost monitorizate atent.

Studiul a aratat ca un barbat de varsta a doua nu este mai atragator la volanul unui automobil sport premium, cum este Porsche 911, pe cand un familist tipic sau un barbat atragator arata la fel de bine in aproape orice vehicul. Un element surprinzator al studiului a fost faptul ca Roadster-ul MG a fost mai interesant pentru subiecti atunci cand nu avea un sofer.

Cercetatorii australieni au concluzionat ca barbatii nu trebuie sa se bazeze pe masina pe care o conduc pentru a atrage femeile, ci trebuie sa aleaga modelul care le place si li se potriveste cel mai bine. Pe langa asta, se pare ca prezenta sau lipsa unui automobil nu schimba cu nimic perceptia unui barbat atragator in ochii unei femei. Trebuie luat in considerare faptul ca studiul a fost efectuat pe un esantion limitat de femei, si ca nu poate fi reprezentativ pentru toate grupurile sociale si culturile lumii.

Via | Drive.au

Comentarii (8)

  • marius
    poate daca foloseau BMW M6,Mercedes SL,aston martin,maseratti...altul era rezultatul....
    16 4
  • Pitzipoance
    poate natiunile mai civilizate au trecut de acest complex.La noi pitzipoancele sunt mari cunoscatoare a masinilor de lux....ca sa citez pe cineva.
    Nu stiu daca sondajul are o relevanta si pentru strainatate ,depinde zona ,cultura plus o serie de aspecte care influenteaza oarecum acest subiect.

    Noi romanii suntem un pic cam bolnavi cu SUV-urile(educatia unora) ,desi multe poate nu au rulat niciodata pe un drum forestier macar.Ne place sa ne plimbam prin oras cu Q7 ,GL,X5....
    28 0
  • exact Sonky - SUV e masina de oras in Ro
    Va dati seama cate nevoie e de un X6 in oras, sau Tuareg, X5, Q7samd.
    Stiu ca romania e plina de gropi dar ca alternative la SUV-uri, sunt si alte masini in afar de porsche, ferrari, lambourghini care cam dai cu ele pe jos.

    Numai bine.
    14 0
  • Dorinel
    la romani da
    La noi in romania cam toate femeile sunt pe interes asa ca cu siguranta prefera masinile scumpe
    13 1
  • AndreiRN
    Gresit
    Un studiu total gresit sau a avut rezultatul de la inceput manipulat. Femeile sunt atrase de bani si masina scumpa reprezinta potential financiar.
    5 5
  • :))
    Ce'ar fi daca am face si Romania un astfel de studiu :)) ?? Personal ,fara sa jignesc femeile,consider ca masina detine cel putin 20 % din totalul necesar ptr a cunoaste o tipa :)


    Cine este de acord cu mine?
    14 0
  • DA??
    Pai sa vina femeile alea la noi in Romania :))))) ..
    2 0
  • sailor66
    femeile si masinile
    femeile sunt atrase de barbatii care-si permit sa le cumpere masini scumpe!!! asta-i studiu...nu ala de la antipozi!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru