STUDIU: Mini este brandul cu cele mai multe cliente

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.04.2011
Mini este brandul auto care atrage cel mai mult publicul feminin. Aproape jumătate din clienţii britanicilor sunt de sex feminin. Pe locul doi se poziţionează Kia.

Ultimul deceniu a adus tot mai multe femei la volan. Doamnele şi domnişoarele au urcat în număr tot mai mare la volan, iar constructorii s-au văzut nevoiţi să îşi adapteze produsele în funcţie de sexul viitorilor clienţi.

Potrivit unui studiu, desfăşurat de compania Polk în toate statele Americii, ultimii patru ani au înregistrat o creştere constantă a vânzărilor de maşini noi către publicul feminin. Se pare că 38.5% din maşinile noi vândute în showroom-urile din SUA ajung la clienţi de sex feminin. Dacă privim în contextul pieţei din SUA, această valoare este în creştere cu 2.5% faţă de anul 2006.

Brandurile cu cea mai mare căutare în rândul publicului feminin sunt Toyota, Honda, Ford, Chevrolet şi Nissan. Dacă încercăm să privim însă la primele cinci branduri care se bazează pe clienţii de sex feminin, clasamentul se schimbă. Femeile reprezintă un procent important în cazul unor constructori precum Mini, Kia, Honda, Nissan şi Subaru.

Practic, aproape jumătate din clienţii Mini sunt femei, mai exact 47.9%.

Surprinzător, Kia se plasează imediat după subsidiarul BMW, cu un procent de 46.8%.


Topul brandurilor cu cea mai mare cotă din piaţa feminină

Brand Cotă de piaţă
Toyota  15.7% 
Honda  14% 
Ford  10% 
Chevrolet  8.9% 
Nissan  8.8% 

Topul brandurilor cu cei mai mulţi clienţi de sex feminin

Brand Procent din vânzările totale
Mini  47.9% 
Kia  46.8% 
Honda  46% 
Nissan  45.5% 
Subaru  45% 

Comentarii (5)

  • barbatii trebuie sa o aiba cat mai mare . . . si femeile cat mai mica = barbatii in MeLeu si femeile in Mini :)
    5 4
  • aferim!
    fetili alea nu cred sa stie ce e aia cratita...decat atunci cand o primesc peste derrier in toiul "actiunii". Si mai cred ca nu stiu ca aceeasi cratita se poate folosi la prajit ouale...de gaina sau la prajit carnatii...de Plescoi!
    5 2
  • paradigma
    se poate spune si altfel...
    Toyota si Mini au cele mai gay masini
    8 7
  • ce fraiere sunt alea
    pai fetele noastre de la Bukale , in afara de MINI nici nu se uita la saraciile alea, doar Range Rover, Merc ML, , Bmw 3, Touareg... din astea :))
    3 0
  • iar EBA, aia nene fata desteapta
    a si zis intr-un interviu - romanii sunt prosti , de-si iau masini in leasing, eu mi-am luat Range Rover-ul cu banii jos >:))
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru