STUDIU: Radarele fixe salvează vieţi

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.10.2010
Recesiunea şi camerele radar fixe i-au făcut pe şoferii din Marea Britanie să reducă viteza de deplasare, spun realizatorii unui sondaj. Meritul principal este al camerelor radar fixe, spun cei de la Cochrane.

Englezii de la Cochrane Collaboration au realizat un studiu pentru a afla dacă radarele fixe instalate în Marea Britanie sunt cu adevărat utile pentru populaţie. Aceştia au comparat numărul accidentelor înregistrate în 28 de zone în care sunt montate camere de luat vederi asociate unui radar fix şi au descoperit că există diferente chiar şi de 49% în ceea ce priveşte numărul accidentelor de circulaţie. Scăderea numărului de accidente din unele zone a fost între 11 şi 44 procente în vecinătatea imediată a camerelor, respectiv de 58% într-un perimetru mai mare.

Realizatorii studiului au notat şi că viteza medie de deplasare a fost mai redusă în zona în care erau amplasate camerele respective, lucru care a ajutat la reducerea numărului de accidente din zonă. Adesea, depăşirea vitezei legale nu este principala problemă, ci neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, care măreşte riscul de accident. Faptul că şoferii sunt conştienţi de poziţia camerelor fixe cu radar i-a făcut pe aceştia să-şi reducă viteza de deplasare şi să fie mai atenţi la drum.

Motivul realizării acestui studiu stă în spatele costurilor ridicate de întreţinere a camerelor respective. Laburiştii au motivat faptul că întreţinerea respectivelor camere este reţinută din banii contribuabililor, iar acestea sunt arme importante în războiul împotriva automobiliştilor.

Pe de altă parte, oficialii Cochrane au specificat că recesiunea economică ar trebui să schimbe modul în care conduc cetăţenii deoarece costurile ridicate de întreţinere şi utilizare ale autovehiculelor i-ar face pe aceştia să renunţe la excese şi să fie mult mai atenţi.

Via | Telegraph 

Comentarii (3)

  • Nu stiam ca exista un "razboi impotriva automobilistilor". Probabil ca toti cei care au masini ar trebui exterminati, le fel si toti cei care au microunde, frigidere si masini de spalat vase.

    Tot englezii zic :)
    http://www.youtube.com/watch?v=bvtvfSJi2fg
    3 0
  • si pentru amuzament

    http://www.youtube.com/watch?v=7wTJtGmiRXQ
    1 0
  • gigibidon
    X
    camerele fixe tot timpul au fost un izvor de bani...vrajeala ieftina cu siguranta rutiera...sunt doar un stres in plus pe drumurile patriei:)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru