STUDIU: Toyota este cel mai "verde" producator auto din lume

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.11.2009
Japonezii au cei mai ecologici producatori auto ai lumii, in timp ce nord-americanii raman repetenti la capitolul ecologie. Toyota sunt primii in clasament, in timp ce GM sunt la coada.

Un studiu al Queen's University din Belfast arata ca Toyota este cel mai "verde" producator auto al lumii, la celelalt capat al "axei ecologice" aflandu-se General Motors, compania cel mai putin prietenoasa cu mediul. Analiza nord-irlandezilor a analizat costurile energetice, sociale si de mediu ale productiei de masini la nivel mondial raportat la fiecare constructor in parte.

La studiu au contribuit atat profesori ai Scolii de Management din Belfast, cat si colegi ai lor de la Scoala de Management EuroMed din Marseille si de la Institutul pentru Studii Tehnologice din Berlin.

Conform datelor culese de cercetatori, General Motors a cheltuit 9.87 miliarde de euro in forma costurilor ecologice si sociale in perioada 1999-2007, in timp ce Toyota a economisit 5 miliarde de euro in raport cu media industriei.

Raportul arata ca industria asiatica producatoare de masini (in calcul au fost luate companiile Toyota, Hyundai, Nissan, Honda, Mitsubishi si Suzuki) depaseste cu mult performantele celei nord-americane.

La capitolul producatori europeni, Daimler sta cel mai bine, germanii fiind urmati de Volkswagen, PSA peugeor-Citroen si Renault.

"Producatorii auto ar putea sa isi reduca foarte mult costurile prin investitii ecologice. Cei mai putin economi dintre ei consume resurse foarte scumpe. Consumul energiei scumpe nu este o idee foarte buna", a concluzionat Frank Figge, profesor al Queen's University si coordonator al analizei.

Studiul complet poate fi analizat  AICI (PDF, 1.9M)

via | FleetNews

Taguri: GM, Toyota, mediu

Comentarii (4)

  • Daimler=Mercedes
    Prieteni, ultima ora cand am verificat Mercedes era marca Daimler.
    Acu' exista si marca Daimler separat ? :)

    "La capitolul producatori europeni, Daimler sta cel mai bine, germanii fiind urmati de Mercedes, Volkswagen, PSA peugeor-Citroen si Renault."
    9 1
  • andr3i
    ...filozof ramaneai.
    Daimler este producator. El produce marca Mercedes. Ce nu ti-e clar. Daca taceai filosof erai.
    0 6
  • boghymark
    Andr3i desteptule ce esti ......
    Ca sa nu mai avem neclaritati am luat un citat de pe Wikipedia : ,,Mercedes-Benz (adeseori scurtat la Mercedes ori doar Benz) este o marcă germană faimoasă de automobile, autobuze, camioane şi auto trenuri rutiere care este proprietatea companiei pe acţiuni DaimlerChrysler AG (cunoscută înaintea fuziunii sale cu Chrysler, ca Daimler-Benz."
    1 0
  • mircea
    @boghymark
    Nu se mai numeste de ceva vreme DaimlerChrysler. Acum e doar Daimler AG. Daca asa scrie pe wikipedia, scrie prost.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru