Stupoare într-un orăşel german: 9.99 euro pentru un litru de benzină!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.04.2011
O benzinărie din oraşul german Filderstadt a afişat ieri un preţ incredibil pentru benzina premium: 9.99 euro pe litru. Mulţi clienţi neatenţi au plătit de 7 ori mai mult pe benzină.

Stupoare ieri, la o benzinărie din oraşul german Filderstadt. După ce au alimentat cu benzină la pompă, clienţii au avut o surpriză neplăcută la casă, unde au fost nevoiţi să plătească sume astronomice pentru benzina tocmai vărsată în rezervor. Motivul: din cauza unui ordin venit de la sediul central al lanţului de benzinării Esso, unitatea din Filderstadt a mărit peste noapte preţul benzinei premium de la 1.6 euro la 9.99 euro pe litru. Nu a fost o greşeală, reprezentanţii companiei anunţând că recurg la această metodă din cauza unei pene temporare de combustibil în zonă.

Deşi reprezentanţii benzinăriei au anunţat vizibil creşterea enormă a preţului la sortimentul premium de benzină, au existat şi clienţi ceva mai distraţi care au observat abia la casă că preţul a explodat peste noapte. Astfel, deţinătorul unui BMW a pus în rezervor 21 de litri de benzină, iar la casă a avut de plătit 210 euro. O altă clientă a alimentat cu zece litri, după care a văzut avertismentul scris de la pompă.

Prea târziu! Aceasta a fost nevoită să plătească 100 de euro pe benzină. "Nu am dat atenţie preţului. Cine se aştepta ca acesta să fie de 10 euro pe litru?", a spus deţinătorul BMW-ului care a fost uşurat de peste 200 de euro pentru o treime de rezervor.

Clienţii neatenţi au sunat imediat la poliţie, însă oamenii legii nu au putut decât să constate preţul mai mare. "Preţul a fost setat de sediul central al lanţului de benzinării", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Filderstadt. Conform informaţiilor publicate de Bild, clienţii speră să ajungă la o înţelegere cu Esso pentru ca lanţul de benzinării să le ramburseze măcar o parte din bani.

via | suddeutsche

Comentarii (16)

  • tomita
    looooool
    9 0
  • Benzinarie
    Interesant, proprietarii benzinariei sunt tot germani?
    In orice caz, chiar daca pretul ar reveni la normal, nu cred ca as mai cumpara vreodata de la asemenea benzinarii. Asta ca penalizare pt bataia de joc fata de consumatori.
    21 4
  • DAN_GRC
    Cum, in Germania se alimenteaza cu de alde 21 de litri si 10 litri...hmm...daca era in Romania..proprietar de bmw, cocalar..:))) .In afara de asta mare nesimtiti astia de la Esso, cum sa iasa ei in pierdere din cauza penei de combustibil...
    9 5
  • in Germania se alimenteaza ca peste tot in lumea asta , de la 5,10 euro si mai rar full tank , iar daca nu te uiti la pretul afisat la pompa e vina ta ,parerea mea.
    7 1
  • a se observa ca pe la ei restul carburantilor sunt mai ieftini decat la noi, si probabil mai buni...
    5 3
  • Hihihi
    @unckle
    a se observa ca esti cu matematica la pamant. 4.1x1.38=5,65 (cam cat e cel mai scump Diesel la noi), 4.1x1.52=6,23 ....nu stiu de unde iei tu benzina cu 6.23.
    Si da, carburantii sunt mai de calitate la ei,dar ma undoiesc ca si la jogosii astia de la Esso.
    4 1
  • 10 litri...20 litri
    clienti responsabili, ce dracu!

    se gandesc la generatiile vitoare sa are si ei bucuria consumului de combustibili petrolieri. Sa nu spuna copii, copiilor nostri ca am fost scartari si le-am lasat drept mostenire o specie pe cale de disparitie

    no?
    5 0
  • Marius
    Iluzii desarte
    Lasati-i tata pe nemti. Aia au bani. Si cu 200 eur in plus sau minus, nu-i problema. Mai rau e de noi, pe plaiuri carpatine. Avem petrol in subsol, dar platim la pompa 5.5 lei. Ori ca neamtul plateste 9 euro/litru, ori ca romanul plateste 1.5 euro/litru.........e acelasi drac.
    6 2
  • DAN_GRC
    Ai dreptate gelu, responsabili...oare un american cu cat alimenteaza in medie, ca de la o vreme sunt f "eco"?:)
    3 0
  • A se observa ca ei nu se uita sa puna de o anumita suma. Ei pun poate sa faca plinu si atat... E cam greu sa nu te uiti ca ajungi cam repede la 100-200 de euro. Aici zic eu ca se vede diferenta dintre nivelurile de trai.
    Cati dintre noi nu se duc la benzinarie sa puna de o anumita suma?
    2 2
  • In articolul prezentat de presa germana se spune ca doar doi clienti au alimentat cu pretul de 9,99,nu mai multi,chemand dupa asta politia din cauza pretului pe care trebuiau sa-l plateasca la casa.
    1 0
  • hihihi.. cand ai bagat ultima oara diesel prietene? ...
    1 0
  • Hihihi
    Acum doua zile MaxxMotion Diesel la OMW (care e cea mai scumpa de la ei) 5.7 Lei, iar celalta era 5.3
    2 0
  • In Germania cea mai ieftina benzina e E10,celelate avand preturi intre 1,57 si 1,64,chiar 1,70.Stiu asta pt ca locuiesc in Bayern!
    3 0
  • tomita
    @ Donau: si ai un venit mediu lunar cat? daca tot vorbim de mere si pere.
    .........................
    lasand faptul ca noi ne extragem propriul petrol. "il vindem" pe piata internationala si il "recumparam" (zicese) pt ca apoi sa il avem la pompa cu pretul comparabil UE. si pretul fara accize e cel mai important, unde discutam de pretul de comerciant, nu de ce isi ia statul. ia sa vedem noi acolo. cat e procentul in vest si cat e in rrrromania???
    dar asta e o marsvie mult mai mare de ce vedem noi, si capetele tradatoare si-au luat tablourile matusii tamara si alte beneficii, plus restul tagmei care ne conduc spre "lanturi"
    1 0
  • 1800 net,2400 brut,lunar
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru