Subaru a prezentat versiunea de competiţie a lui BRZ

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.11.2011
Subaru a dezvelit astăzi noul BRZ la Salonul Auto de la Tokyo. Modelul nu a debutat singur, ci a fost însoţit de versiunea destinată competiţiei Super GT, clasa GT300.

La doar o zi de la primele imagini cu versiunea de serie a lui Subaru BRZ, cei de la Subaru au prezentat prima imagine a versiunii de competiţie a acestui model. Vorbim de Subaru BRZ GT300, un model care va concura în campionatul Super GT din Japonia, la clasa cu acelaşi nume. Pentru moment, cei de la Subaru au furnizat doar o imagine prelucrată digital a acestui model de competiţie, fără alte informaţii.

Clasa GT300 a campionatului Super GT din Japonia prezintă modele similare cu cele care îndeplinesc specificaţiile clasei FIA GT3. Aşadar, un asemenea model poate să concureze în Japonia după ce primeşte mici modificări. Spre deosebire de clasa mare, GT 500, modelele de la GT300 sunt mai restricţionate şi sunt mai apropiate de modelele de serie pe care sunt bazate. Campionul sezonului 2011 al clasei GT300 din Super GT este echipajul Nobuteru Taniguchi/ Taku Bamba, care a alergat cu un BMW Z4 GT3. BMW Z4 GT3 deţine prima poziţie şi în clasamentul constructorilor.

Clasa GT300 a acestui campionat se mândreşte cu cea mai largă paletă de mărci participante, existând nume precum Toyota, Subaru, Porsche, Nissan, Mosler, Mazda, Lotus, Lexus, Lamborghini, Honda, Ford, Ferrari, Chevrolet, BMW, Aston Martin şi alţii.

Spre comparaţie, clasa GT500 a acestui campionat se mândreşte cu modele mai performante decât cele care respectă normele FIA GT1, graţie normelor aerodinamice mai puţin stricte. Începând cu sezonul 2012, modelele GT500 din campionatul FIA GT vor respecta acelaşi regulament cu cel impus în campionatul DTM, iar berlinele cu patru uşi vor fi permise în competiţie – premieră pentru această clasă. La fel ca în multe alte campionate, prezenţa ABS-ului, a sistemelor de control ale tracţiunii şi stabilităţii sunt interzise în această clasă, indiferent dacă echipează sau nu modelul de serie pe care este bazat vehiculul de competiţie.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru