Subaru BRZ de serie a debutat la Tokyo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.11.2011
Subaru a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo versiunea de serie a lui BRZ. Modelul debutează pe piaţă în prima parte a anului viitor.

Subaru a dezvelit versiunea de serie a lui BRZ. Modelul este frate de platformă cu Toyota GT 86 şi a debutat în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. În urmă cu două săptămâni, cei de la Subaru prezentau conceptul BRZ la Salonul Auto de la Los Angeles, iar diferenţa de la concept la model de serie este reprezentată doar prin eliminarea eleronului spate şi renunţarea la piesele construite din fibră de carbon. Ulterior, clienţii ar putea comanda elemente de acest gen în cadrul unor pachete sport pentru BRZ. Până atunci, modelul va fi oferit în forma prezentată în imaginile alăturate.

În comparaţie cu Toyota GT 86, Subaru BRZ are bare de protecţie modificate, jante din aliaj diferite, o siluetă schimbată a aripilor faţă şi stopuri cu o grafică schimbată. Pentru moment, nu există nicio imagine a interiorului noului model. Cel mai probabil, vorbim de câteva schimbări minore faţă de GT 86. În ceea ce priveşte elementele mecanice, cele două modele sunt aproape identice, fiind echipate în standard cu un motor boxer de 2.0 litri, cu injecţie directă şi transmisie manuală cu şase trepte.

Clienţii pot opta şi pentru o transisie automată cu şase trepte.

Debutul comercial al noului BRZ va avea loc în primăvara anului 2012. Modelul va fi construit la uzina din Gunma, Japonia. Pentru moment, nu există informaţii despre o eventuală iterare mai sportivă a lui BRZ, deşi unele zvonuri sugerau existenţa unei motorizări supraalimentate. La fel ca în cazul lui Toyota GT 86, există o singură motorizare standard, un boxer de 2.0 litri şi 200 CP, care angrenează roţile din spate.

Via | Subaru

Comentarii (12)

  • in aceste cazuri ce motivatii determina un posibil client sa faca alegeri doar ce priveste sigla?
    2 3
  • suspensia, franele, ECU optimizat si centrul de greutate sunt diferite la brz fata de gt86
    7 2
  • si-n cazul asta ...si pretul,atunci
    0 1
  • e o prostie ce fac ei.
    daca vor fi disponibile pe aceleasi piete ambele produse, ce va face difetenta (un minus pt subaru, fata de toyota)
    - revizii mai ieftine?! - de ce cand e aceeasi masina
    - echipamente mai bogate?! - pai ar trebui sa fie disponibile la amandoi
    - pretul de achizitie pe aceleasi dotari mai mici?! - de ce? nu e aceeasi marie doar cu alta palarie?

    ceva asemenator s-a practicat la psa-mitsubishi initial, si acum s-au convins ca e naspa faza (noile proiecte comune au doar platforma comuna in rest sunt diferite complet)
    la kia-hyundai se regasesc anumite produse la ambele branduri. la hyundai ix20 e mai scump decat venga pt ca are dotari in plus, alte motorizari disponibile (parca) si vine standard mai bogat. de asemenea trebuie sa respecte ierarhia in grup, cu hyundai care e superior lui kia.
    ramane sa vad preturile reale, dar daca se confirma valori de peste 30k euro dau dovada de nesimtire. aici avem cazul unor japonezi nesimtiti si jepcari, spre deosebire de nissan care ofera monstrii de masini la preturi mult prea mici pt performante lor. (comparativ cu restul producatorilor auto)
    8 6
  • E frumoasa
    Cea mai frumoasa masina a celor de la Subaru.
    Daa...oare ce pret v-a avea ?!
    3 7
  • oare...
    oare va avea tractiune integrala sau cum am citit pe unele siteuri tractiune spate? oare va avea si un motor diesel? sau doar benzina? oare...
    0 11
  • Alex Radoi
    Doamne, ce moaca de Peugeot poate sa aiba... Mie unul, nu-mi place. Mult mai frumoasa Toyota, dupa mine.
    3 12
  • porsche wannabe

    arata mai bine toyota
    0 5
  • diferenta...
    ciudata alianta aceasta intre niponi.Erau rivalitati mari candva...strict la modele, incerc sa gasesc elemente care sa imi mai indulceasca prima impresie (proasta). Poate tractiunea spate este unul din lucrurile bune.
    1 1
  • seamana cu Panamera
    in prima poza seamana cu Porsche PanaMea'..adica Panarama, pardon Panamera. Interesant "approach" al celor de la Subaru. Dar prefer sa se axeze pe optimizarea impreza, legacy si outback.
    0 6
  • oare ce troll voteaza negativ pe aici?!
    1 7
  • Nu stiu sa aleg intra Subaru si Toyota... As alege Subaru, pentru stopurile pe fond mai mult rosu.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru