Succesorul lui Ferrari 599 va fi bazat pe FF şi ar putea debuta în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.05.2011
Ferrari 599 GTB Fiorano nu va mai primi un facelift, ci un înlocuitor bazat pe FF. Modelul nu va avea tracţiune integrală, dar va folosi motorul V12 de 6.3 litri cu injecţie directă.

La finele anului 2012, Ferrari va lansa succesorul lui 599 GTB Fiorano. Iniţial, modelul trebuia să primească un facelift, dar italienii s-au răzgândit după ce au observat succesul lui FF, model care s-a vândut în toate exemplarele disponibile pentru 2011. Înlocuitorul lui 599 va fi un model nou, dezvoltat în baza lui FF. Nu este clar dacă vorbim şi de un sistem de tracţiune integrală, dar sunt şanse mari ca acesta să nu fie preluat şi de succesorul lui 599. În schimb, se vorbeşte despre o motorizare mai potentă, care va fi şi mai economică decât cea de care dispune 599 în prezent.

În plus, masa succesorului va fi redusă cu 20% faţă de ceea ce oferă 599 GTB Fiorano în prezent, graţie utilizării de pnouri compozite, un şasiu din aluminiu şi peste 20 de aliaje diferite pentru a obţine rezistenţa dorită. La fel ca în cazul modelelor California, 458 Italia şi FF, modelul va fi echipat cu o transmisie cu şapte trepte şi dublu-ambreiaj, alături de o punte spate multilink.

Puntea spate primeşte un diferenţial controlat electronic, care îi permite să schimbe comportamentul vehiculului în funcţie de poziţia comutatorului Manettino.

Unele voci sugerează faptul că Ferrari California ar putea primi un sistem de tracţiune integrală, dar această informaţie nu a fost confirmată şi nici infirmată de oficialii Ferrari. Singurul model Ferrari echipat cu un sistem de tracţiune integrală este FF, model care beneficiază de un motor V12 de 6.3 litri, care dezvoltă 700 CP graţie unui sistem inteligent de injecţie directă.

Via | MotorTrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru