Supercarul McLaren P11 debuteaza in 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 17.04.2009
Ron Dennis a decis ieri sa preia fraiele diviziei de automobile McLaren. Cu aceasta ocazie, presedintele a facute publice noi detalii despre viitorul companiei si al supercarului P11.

Demisia din cadrul diviziei de motorsport McLaren i-a adus lui Ron Dennis o alta responsabilitate, aceea de presedinte al diviziei de automobile din cadrul constructorului britanic. McLaren Automotive lucreaza in prezent la dezvoltarea unui nou supercar, botezat cu numele de cod P11, care isi propune sa continue succesul predecesorilor sai F1 si SLR, dezvoltat in colaborare cu Daimler.

Supercarul va avea motor central, o podea plata, va putea transporta doar doi pasageri si un sistem de evacuare sportiv. In plus, pentru a fi in ton cu noile reglementari pentru protectia mediului, cei de la McLaren vor implementa si un sistem KERS de recuperare a energiei folosite la franare, inspirat bineinteles de cel din Formula 1.

Din primele informatii oferite de britanici se pare ca P11 va fi varful de gama McLaren, constructorul britanic planunind lansarea mai multor modele sportive accesibile. Ron Dennis a anuntat ca intentioneaza ca pana in 2011 productia sa atinga 1000 de exemplare pe an si apoi sa urce pana la 4000 de unitati in 2015.

Pana atunci insa, gama constructorului va include modele de performante variate, pozitionate mai sus decat rivalii Ferrari F430 si F450 sau Lamborghini Gallardo.

Ron Dennis a declarat intr-un interviu recent ca "reorganizarea grupului McLaren este un plan ambitios. Intentionam sa dublam valoarea brandului in urmatorii trei pana la cinci ani. Trebuie sa crestem si dincolo de Formula 1 si cred ca acum este cel mai potrivit moment", a declarat Dennis.

Presedintele McLaren a mai afirmat ca aproximativ 49% din actiunile diviziei de automobile vor fi scoase la vanzare pentru a putea strange 250 de milioane de lire, suma necesara supravietuirii companiei. Viitoarele modele McLaren vor fi produse la o uzina ce va lua nastere in urmatorii ani in Anglia, fabrica urmand creeze 800 de locuri de munca.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru